مسكو - ایرنا - سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه در واكنش به اظهارات رئیس جمهوری اوكراین كه این كشور را به حمله احتمالی به كی یف متهم كرد، گفت: روسیه اروپا را از بربریت، دیكتاتوری، تروریسم، تجاوز و جنگ طلبی كه همه جا را در برگرفته بود، نجات داد.

به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا از مسكو، خانم «ماریا زاخارووا» در فیس بوك خود با اشاره به اظهارات زیگمار گابریل وزیر امور خارجه پیشین آلمان گفت: گابریل گفته بود كه اوكراین آلمان را به جنگ علیه روسیه تشویق می كند؛ او بهترین تعریف را از وضعیت موجود در اوكراین ارایه داده است.
سخنگوی وزارت خارجه روسیه افزود: بخاطر همین اقدامات رژیم كنونی كییف است كه از اوكراین اینچنین یاد می شود.
وی در ادامه اوكراین را مهد افراط گراها، خانه انجمن جنگ طلبان و شبه نظامیان دانست كه دولت آن با تكیه بر جاهلان و راه انداختن جنگ علیه ملت خود، تبلیغ و تحریك را به عنوان اصل حكومت داری و مدیریت جامعه انتخاب كرده است.
به گفته زاخارووا، تحریك به ابزاری برای سیاست خارجی اوكراین تبدیل شده است و دنیا شاهد فساد افسارگریخته و ترساندن پی در پی اهل قلم و روزنامه نگاران و كنترل كامل بر رسانه ها در كی یف هستند.
سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه ادامه داد: ناسیونالیسم به عنوان ایده و خط مشی ملی، تحكم با نظامی گری و عدم مكانیزم كنترل عمومی از دیگر ویژگی های اوكراین است.
پیش تر، پترو پروشنكو رئیس جمهوری اوكراین در مصاحبه با یك رسانه آلمانی گفته بود، روسیه قصد دارد بردیانسك و ماریوگل (شهرهای شرقی اوكراین) را به تصرف خود درآورد تا از این طریق راه گذر زمینی به دونباس و كریمه ایجاد كند.
به نظر می رسد، كنایه زاخارووا به نجات اروپا به دو واقعه تاریخی بزرگ باز می گردد، نخستین مساله به شكست ناپلئون رهبر فرانسه باز می گردد كه تمام اروپا را شكست داد اما در آخرین هدف خود مبنی بر تصرف مسكو ناكام ماند و شكست خورده به پاریس بازگشت و پس از وی ارتش تزاری روسیه وارد پاریس شد.
دومین واقعه تاریخی، جنگ جهانی دوم است كه گفته می شود آلمانی ها كه اكثر مناطق اروپا را درنوردیده بودند و شوروی را متقاعد كرده بودند كه در جنگ جهانی مداخله نكند، با تشویق اوكراینی ها در سال دوم جنگ به سرزمین های شوروی حمله كردند و پای شوروی را به این جنگ بزرگ بشری باز كردند.
جنگ جهانی دوم با ورود ارتش سرخ شوروی به آلمان و فتح برلین به پایان رسید با این وجود اكثر كشورهای غربی (انگلیس و آمریكا) مدعی پایان دادن به جنگ جهانی دوم بودند و بر سر همین اختلاف نظرها بود كه بلوك شرق و غرب در جهان بوجود آمد و كشورهایی كه جزو آن نبودند جهان سوم نامیده شدند.
اروپام*1346*