كاشان- ایرنا- عضو هیأت علمی دانشگاه تهران گفت: استكبارستیزی برای آرمان ها و هدف های انقلاب اسلامی در واقع یك سم قاتل بوده؛ چون گفتمان آمریكا ستیزی بتدریج گفتمان دموكراسی خواهی و آزادیخواهی را كه جوهره انقلاب اسلامی بود، به حاشیه راند.

به گزارش ایرنا، صادق زیباكلام شامگاه دوشنبه در برنامه مناظره چهل سالگی جمهوری اسلامی با عنوان «بیم و امید، دستاوردها، چالش ها و راه حل ها» در دانشگاه كاشان، افزود: گرچه آمریكا ستیزی به عنوان یك ابزار سیاسی و حكومتی برای حاكمیت جمهوری اسلامی ایران ابزار نیرومندی بوده كه در 40 سال گذشته آن را رها نكرده اند، اما برای منافع ایران در واقع ویرانگر بوده است.
وی افزود: استكبار ستیزی و آمریكا ستیزی بزرگترین ضرر و زیان را به گفتمان دموكراسی و آزادی خواهانه انقلاب اسلامی وارد كرده است.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران تصریح كرد: اگر از رادیكال ها، انقلابیون و تندروها، آمریكا را بگیرند، دچار بی هویتی می شوند؛ چون به جز استكبار ستیزی و طرح سوال در خصوص آمریكا، سخن دیگری ندارند و آمریكا ستیزی سپری شده كه پشت آن می توان سنگر گرفت و در باره خیلی از مسائل اساسی، اصلی و بنیادی این 40 سال صحبت نكرد.
وی تصریح كرد: اگر كسی توانست تنها یك مورد ظرف 40 سال گذشته به من نشان دهد كه استكبار ستیزی برای ایران سودی داشته است، من دو جین برای او سند می آورم كه چگونه آمریكا ستیزی تیشه به ریشه منافع ملی ایران در این مدت زده است.
زیباكلام در بخش دیگری از سخنانش با طرح این پرسش ها كه اهداف، آرمان ها و خواسته های انقلاب سال 57 چه مقدار بوده و در40 سال گذشته چه میزان از آنها تحقق پیدا كرده است؟ گفت: آزادی بیان و انتخابات آزاد كه اصلی ترین خواسته های مردم و مهمترین مخالفتشان با شاه بود، چه میزان محقق شده است؟
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران یادآور شد: آیا به صرف اینكه این خواسته ها، خواسته های انقلابی می بودند و مردم می خواستند، آیا ظرفیت جامعه به گونه ای كه باید تحقق پیدا می كرد، تحقق یافته است؟ آیا انتخاباتی كه شورای نگهبان پنج نفر تعیین می كند، انتخابات آزاد است؟ و آیا این انتخابات همان انتخاباتی كه مردم در سال 57 دنبال آن بودند، است؟ و آیا با یك گفتمان رادیكال، انقلابی و گفتمانی كه من نامش گفتمان دشمنی با آمریكا و استكبارجهانی و نظام سلطه گذاشته ام، می توانیم انقلاب مان را به همه جهان صادر كنیم؟
زیباكلام گفت: این گفتمان كم كم در ماه های پس از پیروزی انقلاب اسلامی توانست حاكم شود و هر قدر كه این گفتمان نیرومند و پررنگ تر شد، گفتمان های اصلی انقلاب كه آزادی بیان، انتخابات آزاد و نبود زندان سیاسی بود، بتدریج به حاشیه راند و همان گفتمان آمریكاستیز در همان سال نخست انقلاب به گفتمان غالب تبدیل شد.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنانش، ارائه اعداد و ارقام در خصوص دوران شاه خائن (محمدرضا پهلوی) را غلط و غیرمنصفانه ندانست و یادآور شد: نباید وضع كشور را نسبت به زمان شاه مقایسه كرد؛ سدها، كارخانه ها و جاده هایی كه توسط شاه ساخته شده بود نه تنها خراب نكرده ایم بلكه توسعه هم داده ایم.
وی تصریح كرد: اصولگرایانی كه مباهات می كنند در 40 سال گذشته چه اقدامهایی در كشور انجام شده، مگر كشورهای دیگر خوابیده بودند، آیا كشورهای دیگر مانند سنگاپور، مالزی، تركیه، برزیل، آرژانتین، هند و چین در مناطق توسعه اقتصاد آزادش در این 40 سال، 40 برابر جمهوری اسلامی ایران پیشرفت نكرده اند.
او با بیان اینكه از جنبه های دیكتاتوری اردوغان به هیچ وجه دفاع نمی كنم و برایم خیلی شخصیت محبوبی نیست، گفت: این كشور با وجودی كه نفت و گاز ندارد، سال گذشته به رغم ناملایمات 150 میلیارد دلار صادرات داشته اما ایران در بهترین حالت، صادراتش به 40 میلیارد دلار نمی رسد.
زیباكلام اضافه كرد: خیلی جالب است كه جناح مخالف ما كه در 40 سال گذشته همه قدرت در دستشان بوده، در 365 روز سال 24 ساعت تلویزیون، 52 هفته تریبون نماز جمعه، خیلی از روزنامه ها و سایت ها، پولهای نفت و مالیات و قوای مسلح كشور در اختیارشان بوده، هم اینك طبلكار ما شده اند.
وی در پاسخ به پرسشی، گفت: من از كسانی بوده و هستم كه معتقدم برای برون رفت از مصیبتها و ناكارآمدیها كه گریبانگیر كشور شده، هیچ راهی به جز صندوق رأی وزارت كشور نیست و اگر كسی فكر می كند كه گزینه ای دیگری به جز صندوق رأی این وزارتخانه وجود دارد، اشتباه می كند.
عضو هیأت علمی دانشگاه تهران اظهار كرد: كسانی كه در انتخابات 29 اردیبهشت 96 پای كار بودند در جریان اصلاح طلب حداكثر 10 میلیون نفر بودند و 14 میلیون نفر در دقیقه 90 كسانی كه به رأی اعتقادی نداشتند، پای صندوقها آمدند.
او تأكید كرد: اگر آقای رئیسی در انتخابات پیروز شده بود، مجدداً هشت سال دیگر احمدی نژاد تكرار می شد و معتقدم كه هشت سال احمدی نژاد 80 سال انقلاب را به عقب برد اما این بدان معنا نیست كه من از عملكرد آقای روحانی راضی باشم و انتقاد می كنم و از بار مسؤولیت فرار نكرده و از نقشی كه داشته ام، شانه خالی نكرده ام.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) نیز در این مناظره گفت: اینكه برخی افراد از وضع انقلاب اسلامی ناراضی هستند به معنای بد بودن انقلاب نیست، بلكه به معنای ایده آل نبودن وضع است و ما به سمت ایده آل در حركت هستیم.
حجت الاسلام محمد باقرزاده تأكید كرد: استكبار ستیزی در واقع ذات انقلاب اسلامی است و آمریكا به عنوان مظهر استكبار جهانی در این عصر است.
وی با بیان اینكه امروز ما در دورانی زندگی می كنیم كه باید نام آن را دوران استیلا جویی آمریكا بنامیم، افزود: امروز آمریكا می گوید یا با ما یا علیه ما؛ و اگر بخواهیم آمریكاستیزی را نه به عنوان یك موجود عینی، بلكه به عنوان یك هویت گفتمانی تحت عنوان نظام سلطه از انقلاب اسلامی بگیریم، بر كل انقلاب اسلامی خط بطلان كشیده ایم.
محمدزاده همچنین تصریح كرد: امروز آمریكا در منطقه می گوید یا اجرای نقشه های من و خاورمیانه بزرگ را باید محقق كنید و یا بر ما هستید؛ یعنی تروریست هستید.
وی، مظهر نظام سلطه امروز در جهان را آمریكا دانست و گفت: چون اروپائیان می گویند ما با ایران مشكلی نداریم، اگر آمریكا اجازه دهد؛ گرچه اروپایی ها نیز با تكصدایی شدن آمریكا در جهان مخالف هستند.
باقرزاده با تأكید بر اینكه ما آمریكاستیز هستیم، یادآور شد: امروز طیف روشنفكری مانند زیباكلام در داخل كشور وجود دارد كه آمریكا را گل و بلبل می دانند و با ترامپ نیز هیچ مشكلی ندارند.
وی تصریح كرد: اگر آمریكا حقوق بشر را در خصوص ایران یعنی حق حاكمیت ملی را به رسمیت بشناسد و به قانون اساسی ما احترام بگذارد با او مشكل نداریم.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) با اشاره به اینكه آمریكا هشت سال جنگ را بر ایران تحمیل كرد و از ما می خواهد رژیم اشغالگر قدس را به رسمیت بشناسیم، گفت: آمریكا ستیزی هیچ گونه بدعتی در انقلاب اسلامی نبوده و اگر بدعت بود، امام راحل از تسخیر لانه جاسوسی دفاع نمی كرد.
وی همچنین با بیان اینكه نباید اصوگرایان را مقصر عقب افتادگی كشور بدانیم و فقط هشت سال دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد را زیر سؤال ببریم، تصریح كرد: هشت سال كشور در اختیار میرحسین موسوی، هشت سال هاشمی رفسنجانی، هشت سال محمد خاتمی و نزدیك به هشت سال نیز كشور در اختیار حسن روحانی (32 سال) بوده است.
باقرزاده یادآور شد: در دوران ریاست جمهوری احمدی نژاد بسیاری از افراد با 16میلیون تومان صاحب مسكن شدند و نباید وی را مقصر تمام مشكلات كشور بدانیم.
او ادامه داد: ما بچه مسلمان شیعه هستیم و نباید از اینكه پرچم اسرائیل را زیر پا می گذاریم ناراحت شوید؛ انقلاب اسلامی ایران در راستای گفتمان مهدویت، به دنبال جهانی سازی است نه جهانی شدن.
عضو هیأت علمی مؤسسه امام خمینی (ره) همچنین تصریح كرد: انقلاب اسلامی ایران برای تشكیل دولت جهانی حضرت مهدی (عج) زمینه سازی می كند و زیبا كلام و طرز تفكر او كه دنبال بوسیدن كفش رضا شاه هستند، روزهای بدتر از این را خواهند دید؛ چون نتیجه روشنفكری در ایران به استبداد ختم می شود.
مناظره چهل سالگی جمهوری اسلامی ایران با عنوان «بیم و امید، دستاوردها، چالش ها و راه حلها» به همت «كانون فرهنگی گفتمان» دانشگاه كاشان در تالار علامه فیض كاشانی برگزار شد.
شبس**6136**1859