بیروت- ایرنا- پانزدهمین جشنواره بین‌المللی فیلم مقاومت با حضور جمعی از سینماگران ایرانی و لبنانی در قالب «هفته سینمای مقاومت» در بیروت آغاز به كار كرد.

به گزارش ایرنا، هفته سینمای مقاومت در لبنان آغاز سلسله هفته‌های سینمای مقاومت در این دوره است كه طی روزهای 12 تا 15 آذر ماه در شهر بیروت و صور برگزار می‌شود.
شامگاه دوشنبه افتتاحیه این رویداد سینمایی در راستای ترویج فرهنگ مقاومت و جهانی سازی محصولات این حوزه در نخستین گام، در تالار نمایشی «الرسالات» در جنوب بیروت با حضور چهره های فرهنگی، رسانه ای و هنری لبنان در كنار برخی مسئولان و سینماگران ایرانی برگزار شد.
«محمد خزاعی» دبیرجشنواره بین ‌المللی فیلم مقاومت، «محمد حبیبی» مدیرعامل بنیاد فرهنگی روایت فتح، «حسین صابری» مدیرعامل انجمن سینمای انقلاب و دفاع مقدس، «سید محمود رضوی» تهیه كننده و «محمد علی باشه آهنگر» كارگردان، از جمله چهره هایی بودند كه از ایران در این رویداد فرهنگی در لبنان حاضر بودند.
«علی ضاهر» مسئول یگان فعالیت های رسانه ای حزب الله و مدیر جمعیت هنرهای لبنان «رسالات» ضمن خوشامد به ده ها علاقه مند به سینمای مقاومت و سینمای ایران، برگزاری این جشنواره در لبنان را به فال نیك گرفت و دارای اهمیت بسیاری برشمرد.
خزاعی به عنوان دبیر جشنواره در سخنانی با اشاره به اینكه لبنان مهد پرورش مردان بزرگی است، گفت: فرهنگ مقاومت دیگر امروز منحصر به لبنان، عراق یا سوریه نیست بلكه تبدیل به نهضتی جهانی شده است. چندی پیش رسانه های رژیم صهیونیستی اذعان كرده بودند كه خطر فرهنگ مقاومت بسیار بیشتر از توانمندی های نظامی آن است و باید با گسترش این فرهنگ مقابله كنیم.
وی خطاب به حاضران و دست اندكاران لبنانی این جشنواره خاطرنشان كرد: بنابر توصیه رهبرمان، زنده نگه داشتن یاد شهدا كمتر از شهادت نیست و شما با حضور و حمایت تان فرهنگ و یاد شهدا و مقاومت را زنده نگه داشتید.

*حمایت از فیلم های مقاومت
«علی ضاهر» مسئول یگان فعالیت های رسانه ای حزب الله و مدیر جمعیت هنرهای لبنان «رسالات» در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در بیروت، خاطرنشان كرد: طبیعی است لبنان از آنجا كه به عنوان نماد و پایتخت مقاومت شناخته می شود چنین جشنواره ای برگزار كند. مقاومت در لبنان و در منطقه دستاوردهای زیادی داشته است. دستاوردهایی كه با ایثارگری های فراوان، باعث عزتمندی مردم و حمایت از آنان در برابر ذلتی شد كه اسرائیل، آمریكا و مزدورانش می خواستند به ملت ها تحمیل كنند.
وی افزود: رسالات برای نشان دادن این جانفشانی ها و حمایت از آنان، میزبان سینماگران لبنانی و غیر لبنانی است كه از دریچه دوربین خود، رویكرد و سبك مقاومت را ترویج می كنند.
ضاهر ادامه داد: لبنان، عرصه گسترده و متنوعی برای میزبانی جشنواره های بسیاری از جمله سینمایی و هنری است و رسالات همواره سعی دارد تا فیلم های معناگرا و دارای فكر و داستان خوب را میزبانی كند. مكان تالار رسالات در جایی است كه همه مردم لبنانی با هر سلیقه و فكری می توانند برای مشاهده فیلم ها شركت كنند، چه افرادی كه از حامیان مقاومت هستند و چه كسانی كه شاید حتی با آن مخالف باشند.

*ماجرای نیمروز در لبنان
فیلم «ماجرای نیمروز» به كارگردانی «محمدحسین مهدویان» با نام «احداث الظهیره» و زیرنویس عربی در آیین افتتاحیه این جشنواره در لبنان به نمایش درآمد.
سید محمود رضوی تهیه كننده این فیلم در سخنانی پیش از آغاز اكران فیلم، ضمن ابراز خرسندی از اینكه فیلمش در گام نخست این هفته فیلم به نمایش در می آید، گفت: اگر سینما در دنیا به عنوان یك سرگرمی شناخته می شود، اما برای ما رسانه ای است كه با آن مفاهیم انقلابی، مقاومت و دفاع مقدس، فرهنگ ایرانی اسلامی را در ایران و سایر كشورها به نمایش بگذاریم.
این تهیه كننده چندین فیلم و سریال پرمخاطب در ایران ادامه داد: عمر سینمای ایران به صد سال می رسد اما سینمای معیار ما سینمایی است كه پس از انقلاب اسلامی شكل گرفت. 40 سال پیش سینما برای مذهبی ها و انقلابیون خیالی بیش نبود، اما حالا ما شاهد برگزاری جشنواره فیلم مقاومت در ایران و چندین كشور جهان هستیم. شاید امروز جشنواره ای ویژه برای شما كه فیلم های مقاومت لبنانی در آن نمایش داده شود دست نیافتنی باشد، اما همانگونه كه ما دوشادوش هم در دفاع ایستادیم، اكنون در سینما كنار هم خواهیم ایستاد و این آرزو را محقق خواهیم كرد.
با توجه به اینكه در لبنان اتفاقات مشابهی از عملیات های ترور و مبارزه با گروه های تروریستی طی سالها روی داده است، تماشاگرانی كه فیلم ماجرای نیمروز را دیدند به شدت با فیلم ارتباط بر قرار كردند.
«اوجینا دهینی» مجری رادیویی لبنانی یكی از كسانی بود كه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، مضمون فیلم را در بیان بخشی از رنج ها و فراز و نشیب هایی كه انقلاب اسلامی از بدو پیروزی خود با آن روبرو بوده تحسین كرد.
وی گفت: هنوز توطئه علیه ایران وجود دارد و اینجاست كه اهمیت این فیلم تاریخی برجسته می شود. فیلم ماجرای نیمروز روی استكباری را كه ایران و منطقه را هدف قرار داد به خوبی نشان می دهد. ایران در طول این سالها در جنگ و سختی ها همواره پیروز بوده و این پیروزی ها همچنان ادامه دارد. می توان ساخت چنین فیلم های موفقی را نیز از جمله پیروزی ها و دستاوردهای جمهوری اسلامی بدانیم.
«مریم» جوان دانشجوی لبنانی نیز كه بازی «مهدی زمین پرداز» بازیگر نقش مسعود در فیلم را پسندیده بود، گفت: ما سالهای پیش شاهد جنایت هایی از سوی داعش و دیگر گروه های تروریستی بودیم كه به خوبی در این فیلم دیدیم مشابه آن توسط منافقین در ایران انجام می شده است.
«حیدر» دیگر جوان لبنانی هم از شیوه فیلمبرداری و كارگردانی فیلم بسیار خوشش آمده بود و گفت: دوست دارم حالا كه درسم را در رشته كارگردانی تمام كرده ام، بتوانم با مهدویان كار كنم تا مانند او فیلم هایی بسازم كه اینچنین بیننده را سر جایش میخكوب كند.
قرار است فیلم‌ سینمایی «سرو زیر آب» به كارگردانی محمدعلی باشه آهنگر امروز (سه شنبه) در شهر صور، و در روزهای آینده نیز فیلم های «امپراتور جهنم» به كارگردانی «پرویز شیخ طادی» و « تنگه ابوقریب» به كارگردانی «بهرام توكلی» به نمایش در‌آیند.
خاورم**2054