به گزارش روز سه شنبه ایرنا، 'مارك فیتزپاتریك' مدیر اجرایی 'موسسه بین المللی مطالعات استراتژیك' در یادداشتی افزود: گزارش آزمایش موشك های بالستیك میان برد ایران (MRBM) در روز 1 دسامبر (10 آذر ماه) بهانه تازه ای به دشمنان ایران برای شدت دادن كارزارشان علیه تهران داده است. اما ادعاهای گزاف دولت 'دونالد ترامپ' در این مورد بیشتر سبب تضعیف كارزار فشار شده است.
'مایك پمپئو' وزیر امور خارجه ایالات متحده، این آزمایش را نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت سازمان ملل (2015) دانست. اما باید گفت این آزمایش نقض قطعنامه سازمان ملل نبود و بر خلاف قطعنامه های گذشته، قطعنامه 2231 تنها از ایران خواسته است، آزمایش های موشكی كه قادر حمل به كلاهك های هسته ای هستند، انجام ندهد.
اما چرا حالا ایالات متحده آن را نقض قطعنامه می داند؟ بی شك حقوقدانان وزارت خارجه ایالات متحده از پمپئو نخواسته اند این موضوع را نقض قطعنامه بداند. در مورد 'جیم ماتیس' وزیر دفاع اما دیدیم او با احتیاط كامل در این مورد صحبت كرد و این آزمایش را نقض قطعنامه اعلام نكرد.
احتمالا پمپئو به جنبه های قانونی ادعای خود كمتر اندیشیده چراكه تمام سعی او تضعیف ایران در كارزار علیه تهران است.
مثال دیگر اتهامات اینچنینی واشنگتن در نشست بررسی 'سازمان منع سلاح های شیمیایی' (OPCW) ماه گذشته بود كه در آن واشنگتن ایران را متهم به داشتن تسلیحات شیمیایی كرد.
نماینده آمریكا در این نشست ابراز نگرانی كرد كه ایران دارای 'سلاح های شیمیایی تاثیرگذار بر روی سیستم اعصاب مركزی' است و بدین ترتیب قصد دارد اهداف نظامی خود را تسریع بخشد.
یكی از شواهد ارائه شده واشنگتن در این نشست مربوط به سال 2011 بود كه در آن نشان داده شد مهمات شیمیایی كشف شده در لیبی دارای مبدا ایران بوده است. اما نگرانی های ابراز شده دارای مدارك قانع كننده و شفافیت كافی نبود.
***تناقضات سیاست ایالات متحده در مورد ایران
پمپئو در مورد آزمایش موشكی ایران در تاریخ 10 آذر ابراز كرد این موشك ها می تواند به بخش هایی از اروپا آسیب وارد كند و این موشك ها را قادر به حمل كلاهك های متعدد هسته ای خواند.
اما باید به یاد داشته باشم دو خطر ذكر شده از سوی پمپئو، موشك های ایران را ملزم به داشتن دو ویژگی میكند: كلاهك های بیشتر، وزن سنگین تر و در نتیجه برد كوتاهتر. موشك مورد بحث ممكن است 'خرمشهر' باشد كه براساس اطلاعات محدود بدست آمده، در هنگام بارگیری 1000 كیلوگرم وزن و حداكثر تا 2000-2200 كیلومتر برد دارد. از طرفی چنانچه ادعاهای پمپئو درست باشد این موشك ها اگر از بلندترین نقطه شمالی غربی ایران شلیك شوند، در نهایت می توانند آتن، صوفیه و بخارست را هدف قرار دهند؛ اهدافی كه هیچ دلیلی ندارد ایران بخواهد آنها را نشانه رود.
از سوی دیگر اگر موشك های ذكر شده قادر به حمل چندین كلاهك هسته ای باشند، این كلاهك ها آنقدركوچك هستند كه نمی توانند سلاح هسته ای حمل كنند. ناگفته نماند دو آزمایش آخر موشك خرمشهر در ژوئیه (تیرماه) 2016 و ژانویه (دی ماه) 2017 ناكام ماندند. پمپئو اما در اظهارات خود در خصوص شلیك موشك ها به شكست این دو آزمایش اشاره نكرد تا این آزمایش را ترسناكتر جلوه دهد.
برجسته ترین این تناقض، درخواست دوازده بندی واشنگتن از تهران است كه پس از خروج ترامپ از برجام در ماه می سالجاری مطرح شد؛ در خواستی كه ایران هیچ وقعی به آن ننهاد و از سوی دیگر ایالات متحده نتوانسته هیچ مانعی برای توقف تجارت اسلحه ایران ایجاد كند. از سویی حتی اگر ایران به این خواسته ها تن دهد، سیاست آمریكا به گونه ای است كه هیچ مزیتی برای ایران در ازای قبول این فهرست دوازده بندی قائل نمی شود.
از طرف دیگر، در حالیكه پمپئو و ماتیس شدیدا خواستار تسریع روند مذاكرات صلح یمن شده اند، امید می رود واشنگتن در وهله نخست خود دست از حمایت از ائتلاف به رهبری عربستان در یمن بردارد.
شایان ذكر است هوك در سخنرانی خود خاطرنشان ساخت ایران هیچ كاری برای ماندن در یمن ندارد؛ موضوعی كه در مورد واشنگتن هم صدق می كند.
تضاد دیگری كه در ادعای آمریكا در مورد نقض قطعنامه 2231 توسط ایران وجود دارد این است كه واشنگتن فراموش كرده این قطعنامه از 'تمام كشورهای عضو' خواسته است از هرگونه اقدامی كه تعهدات مربوط به معاهده هسته ای ایران در سال 2015 را تضعیف كند، دوری كنند.
بنابراین هر كس كه ادعا كند ایران ناقض این قطعنامه بوده است، باید خروج آمریكا از توافق هسته ای با ایران را هم نقض آشكار این قطعنامه بداند.
'تارنمای لوبلاگ از نام جیم لوب سردبیر این تارنما، روزنامه نگار كهنه كاری كه گزارش های تحلیلی از سیاست خارجی واشنگتن در قبال خاورمیانه می نوشت گرفته شده است. این تارنما اولین وبلاگ برای دریافت جایزه 'آرتور راس' برای گزارش گیری و تجزیه و تحلیل مستقل از آكادمی دیپلماسی آمریكا در سال 2015 بود. این تارنما در سال 2008 راه اندازی شد و هدفش بیشتر تحلیل سیاستهای اتخاذ شده از سوی واشنگتن در قبال تهران بود'.
اروپام**7276 ** 1546
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۸
تهران- ایرنا- لوبلاگ در یادداشتی با اشاره به تناقضات سیاست آمریكا در قبال ایران نوشت: هر كس ادعا كند آزمایش موشكی ایران ناقض قطعنامه 2231 سازمان ملل بوده است، باید خروج آمریكا از برجام را هم نقض آشكار این قطعنامه بداند.