به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایرنا، عیسی علیزاده امروز (سه شنبه) در نشست خبری مرحله كشوری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران گفت: جهاد دانشگاهی در راستای برنامه های گوناگون فرهنگی امسال 23 طرح ملی و سراسری با حضور دانشجویان اجرا كرد.
وی گفت: اگرچه مناظرات نیاز به پژوهش دارند اما عنصر اصلی آن فرهنگ است كه با توجه به شرایط كنونی جامعه و آستانه تحمل موجود نسبت به نقد باید عنصر مدارا و گفت وشنود در جامعه رواج یابد چرا كه اگر در این حوزه به بلوغ نرسیم به پیشرفت دست نخواهیم یافت.
وی مسابقات مناظرات دانشجویی را زمینه ساز رواج كرسی های آزاد اندیشی دانست و عنوان كرد: این كرسی ها فرهنگ شنیدن حرف مخالفت را ترویج می كنند و دانشجویان می توانند در كنار كار تیمی، زیر نظر اساتید و داوران، به مناظره های علمی پرداخته و آن را از مجادله و تخریب جدا سازند.
علیزاده اظهار كرد: جهاد دانشگاهی به دنبال برگزاری برنامه هایی است كه افزایش سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی را به دنبال دارد اما هنوز از نظر كمی و كیفی رشد نیافته ایم.
** ساز وكار مرحله كشوری مسابقات ملی مناظرات دانشجویان
مهدی كاظمی خالدی دبیر مسابقات ملی مناظرات دانشجویان و رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در ادامه نشست گفت: در این دوره از مسابقات ٥٧٧ تیم دانشجویی متشكل از تیم های ٤ نفره شركت كردند.
وی با اشاره به راهیابی ١٢ تیم به مرحله كشوری، اظهار داشت: این مسابقات در ٢٣ استان كشور و ٩ دانشگاه شهر تهران و مرحله منطقه ای مهرماه با حضور ٥٦ تیم برگزار شد كه از این میان ١٢ تیم به مرحله كشوری راه یافتند.
وی افزود: تیم های راه یافته به مرحله كشوری هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران از 18 تا 20 آذرماه در دانشگاه علم و فرهنگ به رقابت خواهد پرداخت.
كاظمی با بیان اینكه تیم های دانشگاه تهران و شهید بهشتی از استان تهران به مرحله كشوری راه یافته اند ، گفت: محتوای مناظره های از این نظر كه كدام تیم درست می گوید یا نه بررسی نخواهد بود بلكه علمی بودن مناظرات مورد توجه و سنجش داوران قرار می گیرد.
وی افزود: در هیات داوران سه عضو هیات علمی و سه دانشجوی برتر از مناظرات دوره های گذشته حضور دارند و تیم های مناظره را ارزیابی می كنند.
دبیر مسابقات مناظرات دانشجویان ایران همچنین در باره جوایز تیم های قهرمان و دوم گفت: به تیم قهرمان 4 میلیون تومان و به تیم دوم 2 میلیون تومان جایزه پرداخت می شود. در این دوره یك تیم اخلاق و پرهوادارترین تیم هم انتخاب می شود.
كاظمی در بیان تقسیم بندی تیم های استانی گفت: استان چهارمحال بختیاری با 96 تیم بیشترین تیم های شركت كننده در هفتمین دوره مسابقات ملی مناظرات دانشجویان ایران را به خود اختصاص داد. استان های زنجان، هرمزگان و یزد نیز هر یك با 32 تیم در ردیف بعدی قرار گرفتند. از تهران نیز دانشگاه تهران با 12 تیم و دانشگاه علم و صنعت با 10 تیم بیشترین تیم ها را داشتند.
رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در ادامه از حضور مجموع 2 هزار و 308 دانشجو در این دوره از مسابقات مناظرات دانشجویان خبر داد و عنوان كرد: 42 از شركت كنندگان دانشجویان زن و مابقی مرد بودند. همچنین 79 درصد از مسابقه دهندگان دانشجویان مقطع كارشناسی، 7 درصد ارشد و حدود 5 درصد نیز دانشجوی مقطع دكتری بودند.
وی در باره گزاره های مناظرات گفت: گزاره های دانشجویی درباره موضوعات مختلفی چون توسعه و پیشرفت، اخلاق اجتماعی و سلامت و پیشرفت است. امسال نیز محورهای تازه ای مانند 40 سالگی انقلاب و امور صنفی دانشگاه ها به گزاره های دانشجویی اضافه شده است.
** دانشگاه علم و فرهنگ پیشگام در نسل سوم دانشگاه ها
علی اكبر هاشمی راد سرپرست معاونت فرهنگی دانشگاه علم و فرهنگ نیز در این نشست گفت: دانشگاه علم و فرهنگ با سه دهه سابقه فعالیت جزو دانشگاه های نسل سوم به شمار می رود. این دانشگاه با پنج دانشكده و حدود 8 هزار دانشجو در حال فعالیت است.
وی در پایان تاكید كرد: دانشگاه به دنبال ظرفیت سازی در حوزه مناظرات دانشجویی است. به كمك عنصر فرهنگی جهاد توانسته گام های خوبی در فعالیت های فرهنگی بردارد، امیدواریم با میزبانی این دوره از مسابقات بتوانیم فعالیتهای خوبی در حوزه فرهنگ داشته باشیم.
**9283**1601**
تاریخ انتشار: ۱۳ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۵
تهران- ایرنا- معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی گفت كه این سازمان به دنبال حضور در مناظره های بین المللی و در تلاش برای برگزاری این مسابقات در سطح منطقه یا كشورهای اسلامی در ایران است.