اراك - ایرنا - سفیر كشور اتریش در تهران گفت: ایجاد كانال نقل و انقال مطمئن مالی با جمهوری اسلامی ایران از برنامه های اولویت دار اتحادیه اروپا است.

به گزارش ایرنا، «استفان شولتس» روز سه شنبه در نشست با فعالان اقتصادی استان مركزی، افزود: نقل و انتقالات مالی با جمهوری اسلامی ایران اكنون بزرگترین معضل پیش روی اتحادیه اروپایی است و این اتحادیه به صورت فشرده به دنبال رفع مشكل است.
وی ادامه داد: هفته گذشته با بانك های ایرانی برای ایجاد روند نقل و انتقالات مالی مذاكراتی انجام شده تا زمینه رفع مشكل انتقال مالی بین 2 طرف حل شود.
سفیر كشور اتریش در تهران گفت: استثنای بشر دوستانه برای نقل و انتقال مالی در زمینه دارو و غذایی وجود دارد ولی در زمینه نقل و انتقال مالی حوزه فرآورده های نفتی و پتروشیمی و سایر كالاها كه خلاف تحریم ها و قانون بوده مشكلاتی را به وجود آورده است.
شولتس یادآور شد: گسترش روابط گردشگری، صنعت و فرهنگ سه حوزه عمده مورد علاقه 2 كشور برای افزایش روابط است.
وی ادامه داد: در 2 سال اخیر تبادل هیات های تجاری و مسئولان اقتصادی ایران و اتریش انجام شده كه این رفت و آمدها بستر مناسبی را برای افزایش روابط تجاری استان مركزی و اتریش سفلی فراهم كرده است.
سفیر كشور اتریش در تهران موقعیت ویژه استان مركزی در مركز ایران را از جمله عوامل سفر به این استان عنوان كرد و گفت: این استان شرایط مطلوبی در ایجاد كریدور ریلی به سمت استانبول و اتریش و افزایش روابط تجاری با اروپا دارد.
شولتس، نزدیكی هرچه بیشتر روابط تجاری اتریش سفلی با استان مركزی و حق مردم ایران برای برخورداری از مزایای برجام را از دیگر اهداف سفر به این استان عنوان كرد.
وی خاطرنشان كرد: در این سفر تلاش شد اراده اروپا مبنی بر حق ملت ایران برای استفاده از برجام نشان داده شود.
سفیر كشور اتریش در تهران یاد آور شد: وزیر امور خارجه ایران و مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا هفته گذشته تاكید داشتند برجام دستاوردهایی را برای 2 طرف به همراه داشته است.
شولتس گفت: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در بیانیه ای تاكید كرد برجام عامل كلیدی برای جلوگیری از اشاعه سلاح هسته ای، امنیت منطقه و جهان بوده است و اتحادیه اروپا برای حفظ آن تلاش می كند.
وی افزود: لزوم اجرای همه بندهای برجام و برخورداری مردم ایران از مزایای این قرارداد از دیگر تاكیدات اتحادیه اروپا است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی نیز در این نشست گفت: فعالان اقتصادی جمهوری اسلامی ایران در پسا برجام امیدوار هستند روابط اقتصادی با كشورهای اروپایی به ظرفیت ها و شایستگی های كشور افزایش یافته و آنان بتوانند سهم خود را از بازارهای جهانی به دست آورند و بر این اساس هیات های تجاری به سایر كشورهای فرستاده و پذیرای هیات های تجاری باشند.
«منوچهر توسطی» افزود: یك میلیارد دلار كالا از كشور اتریش به ایران وارد و 10 درصد این مبلغ به این كشور صادر می شد كه در مدت 10 سال گذشته حجم مبادلات 2 كشور به شدت كاهش یافته بود و باید در پسا برجام تلاش شود این روابط به سطح گذشته بازگردد.
وی ادامه داد: اگرچه آمریكا از برجام خارج شده و به این معاهده بین المللی پایبند نیست اما، اروپا می تواند با حفظ روابط و عمل به تعهداتش به تقویت روابط با ایران بكوشد.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی گفت: این استان در زمینه آموزش و فناوری در حوزه استارت آپ ها علاقه مند به گسترش روابط با كشور اتریش است.
توسطی خاطرنشان كرد: با توجه به وجود سه هزار واحد صنعتی و ظرفیت های كشاورزی، این استان می تواند نیازهای مختلف اتریش را در حوزه های مختلف تامین كند.
وی ادامه داد: همچنین با توجه به ظرفیت های گردشگری استان مركزی علاقه مند به تبادل تجاری و همكاری دوجانبه با اتریش در این زمینه است.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی استان مركزی گفت: انتظار می رود اتریش به عنوان نماینده اتحادیه اروپا زمینه تسهیل روابط تجاری بازرگانان ایرانی را با كشورهای اروپایی در پسابرجام بیش از پیش فراهم كند.
توسطی افزود: جمهوری اسلامی ایران به بند های آن پایبند بود و خروج یك طرفه آمریكا از این قرارداد نباید دلیلی بر فشار به ایران باشد.
سفیر اتریش در تهران در سفر یك روزه به استان مركزی با استاندار این استان دیدار كرد و با مسئولان شهرداری و فعالان اقتصادی و تجاری این استان نشست كاری داشت .
بازدید از شركت پتروشیمی شازند و شركت در آیین گشایش دوازدهمین نمایشگاه تخصصی صنعت، ماشین آلات، ابزار صنعتی و صنایع معدنی از دیگر برنامه های سفیر اتریش در سفر یك روزه به استان مركزی است.
استان مركزی چهارمین قطب صنعت كشور و دومین قطب صنایع مادر تخصصی كشور است كه در تنوع تولیدات صنعتی در كشور رتبه نخست را دارد.
سه هزار واحد صنعتی كوچك، متوسط و بزرگ در نقاط مختلف استان مركزی فعالیت می كنند.
1955/6013/