نيويورك- ايرنا- درخواست كنندگان طرح مساله آزمايش موشكي ايران در شوراي امنيت نتوانستند به صراحت اعلام كنند اين آزمايش نقض قطعنامه 2231 اين شورا است و تنها آن را ناسازگار دانستند.

به گزارش خبرنگار ايرنا، فرانسوا دلاتره نماينده دائم فرانسه در سازمان ملل كه كشورش اين روزها درگير بحران داخلي است، روز سه شنبه پيش از نشست غير علني شوراي امنيت كه درباره استفاده از سلاح شيميايي در سوريه تشكيل مي شد، از ايستادن و پاسخ دادن به سوال خبرنگاران اجتناب كرد.
وي در حالي كه ادامه مسير مي داد تنها با ابراز نگراني از آزمايش موشكي ايران، آن را محكوم كرد اما تاييد نكرد كه اين آزمايش را نقض قطعنامه مي داند.
كارن پيرس نماينده انگليس در سازمان ملل متحد هم كه علاقه اي براي حضور در جمع خبرنگاران نداشت و به اصرار آنها لحظاتي ايستاد و گفت و ما اين آزمايش موشكي را با قطعنامه 2231 ناسازگار مي دانيم.
وي در پاسخ به اين سوال كه به صراحت اعلام كنيد آيا اين آزمايش نقض قطعنامه است يا خير، تنها گفت بايد اطلاعات را بررسي كنيم و درباره آن اظهار نظر كنيم.
كارل وان استروم سفير هلند هم در پاسخ به سوال خبرنگاران درباره آزمايش موشكي ايران تنها به اين مساله اكتفا كرد كه ما آن را با برجام ناسازگار مي دانيم.
قطعنامه 2231 شوراي امنيت سازمان ملل متحد كه پس از توافق هسته اي ايران با اجماع اعضاي اين شورا تصويب شد، تنها از ايران درخواست كرده است آزمايش موشك هاي بالستيكي كه قابليت حمل كلاهك اتمي دارند را متوقف كند.
اين قطعنامه هيچ گاه ايران را ملزم به توقف آزمايش موشكي نكرده است.
با اين حال انگليس و فرانسه روز گذشته خواستار آن شدند تا در نشست غيرعلني شوراي امنيت كه درباره سوريه و ساير موضوعات است، به مساله موشك ايران هم پرداخته شود اما شواهد گوياي آن است كه اين نشست نتيجه اي نخواهد داشت و خود درخواست كنندگان هم از نقض قطعنامه دانستن آن عاجز هستند.
درخواست اين دو كشور اروپايي عضو برجام در شرايطي صورت مي گيرد كه آمريكا با خروج از توافق هسته اي به صورت آشكار اين قطعنامه را نقض كرده است اما آنها هرگز حاضر نشده اند، نقض اين قطعنامه از سوي يك عضو دائم شوراي امنيت را به زبان آورند.
اروپام*1429