سید جواد حسینی سه شنبه در نشست شورای اداری قوچان افزود: این شورا برنامه های حوزه زیارت را از نظر علمی بررسی خواهد كرد.
وی دانش بنیان بودن برنامه ها را یكی از اصول رونق گردشگری دینی دانست و اظهار داشت: خراسان رضوی اولین استانی است كه سال گذشته موفق به راه اندازی پژوهشكده زیارت با حضور 23 عضو هیات علمی در چهار گروه اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، زیر ساختی و گردشگری شد كه طرح جامع زیارت اربعین به عنوان اولین اقدام این پژوهشكده در دستور كار قرار دارد.
وی با بیان اینكه در سند راهبردی توسعه استان، زیارت به عنوان پیشران توسعه آمده است گفت: یكی دیگر از اصول رونق بخشیدن به گردشگری دینی، برنامه ریزی و نگاه برنامه محورانه است كه در سند راهبردی به آن توجه شده و آسیب شناسی ، محورها و جهت گیری در آن مشخص می شود.
حسینی یكی از اقدامات مهم دولت تدبیر و امید را ایجاد معاونت زیارت در سه استان خراسان رضوی، قم و فارس دانست و افزود: معاونت زیارت در خراسان رضوی با 2 مدیر كل، ساختار قدرمندتر نسبت به 2 استان دیگر دارد.
وی اظهار داشت: خراسان رضوی با تشكیل كارگروه ملی زیارت به مسئولیت معاون رئیس جمهوری و دبیری استاندار تنها استانی بوده كه هیات دولت در كارگروه زیارت آن حضور دارد و مصوبه های این كارگروه به منزله مصوبه هیات دولت است.
وی با اشاره به تدوین سند راهبردی جامع زیارت در خراسان رضوی گفت: در این سند 10 راهبرد، 37 سیاست، 141 برنامه و 825 پروژه تعریف شده كه بخشی از آن اجرا ، برخی در دست اقدام و برخی در آینده اجرایی خواهد شد.
حسینی افزود: برنامه عملیاتی استان در سالجاری بر مبنای این سند جامع است كه 2 هدف كلان، پنج هدف كلی، 17 هدف عملیاتی، 23 برنامه و 53 فعالیت در آن در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: افتتاح رادیو ملی زیارت، تشكیل خبرگزاری فرهنگ رضوی با هشت شعبه در هشت استان، ایجاد پایگاه زیارت نیوز به سه زبان و تشكیل كارگروه رسانه و زیارت به فرهنگ محور شدن زیارت و ترویج فضایل آن كمك می كند.
وی گفت: نگاه به مشهد مقدس با 2 نگاه متناقض سیاحتی یا زیارتی اشتباه است بلكه مشهد شهری سیاحتی و زیارتی است كه نگاه به آن باید گردشگری تركیبی با جوهره اصلی زیارت باشد.
حسینی افزود: برای افزایش ضریب ماندگاری زائر در مشهد باید علاوه بر زیارت به حوزه های تاریخی، فرهنگی، ورزشی، سلامت و علمی نیز توجه شود.
وی با تاكید بر اینكه مشهد به عنوان قطب گردشگری دینی به شمار می رود اظهار داشت: از 340 میلیون گردشگر دینی در دنیا 31.5 میلیون نفر پارسال به مشهد سفر كردند.
وی با بیان اینكه حدود 28 هزار مكان مقدس ، 33 بقعه متبركه و یك هزار مقبره امامزاده در خراسان رضوی وجود دارد گفت: 10 هزار اثر تاریخی و فرهنگی با قابلیت ثبت ملی و بین المللی در این استان وجود دارد كه یك هزار و 500 اثر از این تعداد در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
سرپرست معاونت زیارت استانداری خراسان رضوی افزود: 108 جاذبه فرهنگی، 30 موزه، 98 جاذبه قابل توجه طبیعی و 41 منطقه حفاظت شده محیط زیست در خراسان رضوی وجود دارد.
وی با بیان اینكه 56 درصد مراكز اقامتی و 51 درصد ظرفیت حمل و نقل كشور در مشهد قرار دارد اظهار داشت: در سال 95 سهم 9 هزار میلیارد تومانی از اقتصاد زیارت داشتیم كه 2 هزار تا 2 هزار و 500 میلیارد تومان آن مربوط به سوغات بود و 70 درصد آن را كالای خارجی و 20 درصد را كالای قاچاق تشكیل می داد.
وی با اشاره به عایدات گردشگری سلامت نیز گفت: بهترین بیمارستانهای خاورمیانه در مشهد قرار دارد كه 12 مركز درمانی به صورت VIP بوده و در سال گذشته به 20 هزار نفر خدمات بستری و یك صد هزار نفر خدمات سرپایی درمانی در حوزه گردشگری سلامت ارائه شد.
فرماندار قوچان نیز در این مراسم گفت: توسعه اشتغال و كارآفرینی با رویكرد اقتصاد مقتاومتی از اولویت های این شهرستان می باشد كه در این زمینه تا كنون 195 میلیارد ریال تسهیلات روستایی و عشایری به متقاضیان پرداخت شده است.
هادی رجایی نیا با اشاره به تشكیل آلبوم سرمایه گذاری در حوزه شهری افزود: برای تمام فرصت های سرمایه گذاری شهرستان فراخوان داده می شود كه تاكنون چهار سرمایه گذار در این زمینه وارد شده اند.
وی از رصد و پایش نارضایتی های اجتماعی و تدوین سند جامع بررسی مطالبات قشری خبر داد و اظهار داشت: به منظور ارتباط و تعامل دو سویه با مردم دیدار های مردمی با حضور مدیران دستگاههای اجرایی برگزار می شود.
شهرستان 180 هزار نفری قوچان در 137 كیلومتری مشهد قرار دارد.
7501 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۶
مشهد- ایرنا- سرپرست معاونت زیارت استانداری خراسان رضوی گفت: برای اولین بار شورای مشورتی زیارت با حضور 23 عضو هیات علمی دانشگاهها، بخش خصوصی و نهاد های مرتبط در این استان تشكیل شد.