كوالالامپور- ايرنا- مهاجرستيزي دولت استراليا تاكنون با مخالفت هاي داخلي و خارجي بسيار همراه بوده ودر تازه ترين رويداد700 نفر از هنرمندان استراليايي با تشكيل يك پويش اجتماعي و ارسال نامه سرگشاده از دولت اسكات موريسون خواستند تا تمام كودكان مهاجران غيرقانوني را به همراه خانواده هايشان از بازداشتگاه نائورو دراقيانوس آرام خارج كرده و به داخل استراليا منتقل كند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا از رسانه هاي آسيايي، اين هنرمندان درعرصه هاي مختلف از جمله تلويزيون و سينماي اين كشور فعاليت دارند و خواستار خروج فوري كودكان از بازداشتگاه نائورو كه شرايط بسيار نابساماني براي مهاجران غيرقانوني دارد، شدند.
اين هنرمندان بتازگي با استفاده از نوار آبي رنگ بر روي لباس هاي خود دربرنامه هاي مختلف تلويزيوني و سينمايي حمايت خود را از كودكان مهاجران غيرقانوني استراليا اعلام كردند و معتقدند آنها در شرايط غيرانساني در مركز بازداشتگاهي در جزيره دورافتاده نائورو نگهداري مي شوند كه بايد هرچه سريعتر از اين مركز تخليه و در استراليا نگهداري شوند.
سام نيل، آشركدي، سايمون بيكر، حكي ويور در ميان 700 هنرمندي هستند كه با امضاي يك نامه سرگشاده به اسكات موريسون نخست وزير اين كشور خواستار آزادي هرچه سريعتر كودكان ازنائورو شدند.
آنها نسخه اي از نامه خود را به 'بيل شورتن' رهبر مخالفان دولت اسكات موريسون نيز ارائه كردند.
هنرمندان استراليايي همچنين اعلام كردند، با تشكيل پويش هنرمندان، آزادي كودكان و خانواده هاي آنها را از بازداشتگاه نائورو پيگيري مي كنند.
آنها در نامه خود متذكر شدند: با ارسال اين نامه به تمام مسئولان دولتي و همچنين پارلمان استراليا از آنها خواسته اند تا سياست بازي و رفتارهاي جناحي حزبي را كنار گذارده و افرادي را كه 5 سال است در شرايط بسيار غيرانساني در بازداشتگاههاي نائورو و مانوس به سر مي برند ، از اين وضعيت نجات داده و خارج سازند.
آنها در نامه خود همچنين خواستار ارائه امكانات لازم و همچنين ايجاد شرايط بهداشتي درخور براي سلامت جسمي و روحي مهاجران غيرقانوني در اين دو بازداشتگاه شدند.
شبكه اي بي سي استراليا نيز به نقل 'كرين فلپس' گزارش داد: وي كه بتازگي به مجلس نمايندگان استراليا پيوسته و از حاميان حقوق پناهجويان است، درحال تهيه طرحي در اين مجلس است تا دولت مهاجرستيزموريسون را وادار خواهد كرد تا تمام كودكان و خانواده هاي آنها را ازنائورو خارج كند.
اين نماينده مستقل از ايالت ونتورث استراليا 20 اكتبر (28مهرماه) با پيروزي در انتخابات ميان دوره اي پارلماني وارد مجلس نمايندگان استراليا شده است.
وي در دوران مبارزات انتخاباتي خود اعلام كرده بود كه خواستار آزادي تمام مهاجران غيرقانوني بازداشت شده استراليا از دو مركز بازداشتگاهي مانوس و نائورودرجزاير دورافتاده اقيانوس آرام است.
طبق گزارش رسانه هاي مختلف استراليايي، دولت استراليا در ماههاي اخير صرفا پس از آنكه شرايط جسماني و روحي برخي از كودكان در بازداشتگاه نائورو به وضعيت اضطراري قرارگرفت، مجوز خروج آنها را از اين بازداشتگاه و انتقال آنها به داخل استراليا را داد كه اين موضوع با موازين حقوق بشر در تضاد است .
اين درحالي است كه استراليا از جمله كشورهايي است كه ادعاهاي حقوق بشري عليه كشورهاي ديگر را در مجامع بين المللي مطرح مي كند.
طبق اين گزارش اكثر اين كودكان در چند مركز بهداشتي و بيمارستان استراليا براي درمان بستري شدند.
اين درحالي است كه پيتردوتون وزيركشور دولت استراليا به رغم مخالفت هاي داخلي و خارجي با سياست هاي مهاجرستيز كانبرا، اعلام كرد كه اين سياست ها بدون تغيير باقي خواهد ماند.
وي افزود: حمايت از مرزهاي استراليا در سال هاي اخير سبب كاهش بسيار زياد ورود مهاجران غيرقانوني به اين كشور شده و اين نشان مي دهد كه سياست دولت دراين زمينه بايد تداوم يابد.
اين درحالي است كه روزنامه گاردين استراليا نيز درسال جاري بارها ازوضعيت بسيار وخيم داخل بازداشتگاههاي مانوس و نائورو گزارش داده است.
طبق اين گزارش تاكنون چندين نفر از مهاجران غيرقانوني اين بازداشتگاهها به دليل بيماري شديد جسمي و روحي از اين مراكز به رغم خواست كانبرا به مراكز درماني در داخل استراليا منتقل شده اند.
طبق برخي گزارش ها در حال حاضر تعداد زيادي كودك به همراه خانواده هاي خود در بازداشتگاه نائورو به سرمي برند.
فلپس نماينده ايالت ونتورث استراليا به رسانه هاي استراليا گفت: قرار است درهفته جاري طرح پيشنهادي خود براي حمايت از پناهجويان را به مجلس سفلي (نمايندگان) اين كشور ارائه كند.
گروههاي حقوق بشري در استراليا پيشتر قدرت گرفتن اسكات موريسون نخست وزير جديد در اين كشور را عامل تشديد و روي دور تند قرار گرفتن سياست هاي سختگيرانه مهاجرتي دراين كشور ارزيابي كردند.
موريسون كه طراح سياست ها و اقدامات مهاجرستيزانه در دولت استراليا از سال 2015 تاكنون است، با اعلام افزايش سخت گيري ها عليه مهاجران غيرقانوني دراين كشور، سرنوشت نامعلومي را براي آنها رقم زده است.
'ايان رينتول' سخنگوي ائتلاف براي پناهندگان و'جانا فاورو' از مديران يكي از بزرگترين سازمان هاي حقوق بشري و حامي حقوق مهاجران در استراليا ازجمله ائتلاف 30 گانه سازمان هاي حقوق بشري اين كشور تحت عنوان 'ورد ويژن' هستند كه تاكنون عليه اقدامات افراط گرايانه موريسون دراين زمينه موضع گرفته اند.
وريسون كه در سال هاي 14-2013 وزير حفاظت از مرزها و مهاجرت استراليا بوده ، برنامه 'متوقف كردن قايق هاي مهاجران' غيرقانوني به مرزهاي آبي اين كشور و سياست هاي سختگيرانه، بازداشت و اعزام آنها را به بازداشتگاه هاي مانوس، نائورو را به مورد اجرا گذاشته است.
اگرچه موريسون كه اكنون نخست وزير استرالياست، اظهار كرده كه اين سياست ها را عليه قاچاق انسان به استراليا و حفظ كشورش به كار گرفته اما عملكرد وي تاكنون سبب مرگ تعدادي از مهاجران غيرقانوني در بازداشتگاهها شده است.
طبق گزارش نهادهاي حقوق بشري در استراليا مرگ حميد خزاعي مهاجر ايراني در بازداشتگاه و اردوگاه مهاجران غيرقانوني نيز در دوران حضور موريسون در وزارت مهاجرت اتفاق افتاد.
دادگاه رسيدگي به پرونده مرگ ' خزايي'، پناهجوي ايراني در اردوگاههاي مهاجران غيرقانوني، پيشتر كوتاهي دولت استراليا را علت اصلي اين مرگ وي اعلام كرد.
استراليا به پيشنهادها براي كم كردن تبعات اين بحران نيز پاسخ نداده است.
آردرن نخست وزير نيوزيلند و همسايه استراليا دريكسال اخير و پس از به قدرت رسيدن اسكات موريسون به عنوان نخست وزير چندين بار پيشنهاد پذيرش 150 پناهجو از اين كشور مطرح كرده كه تاكنون بي پاسخ مانده است.
اين درحالي است كه در سال هاي گذشته مهاجران غيرقانوني كه از طريق دريا قصد ورود به خاك استراليا را داشتند، بازداشت و در اردوگاه‌هاي دورافتاده اقيانوس آرام، درجزاير مانوس گينه پاپوا، نائورو و كريسمس اسكان اجباري يافتند . آنها در طي سال هاي طولاني در حاليكه در شرايط غيرانساني زندگي مي كنند، در انتظار رسيدگي به پرونده خود به سر مي برند.
در مجموع مساله مهاجران غيرقانوني در استراليا پس از حضور سياستمداران افراط گرا و مهاجر ستيز در 2 دولت ترنبول و موريسون به يك بحران حقوق بشري در اين كشور تبديل شده كه انتقادهاي گسترده جهاني را عليه اين كشور برانگيخته است.
آساق**1599**1337