به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، سردار اسكندر مومنی روز چهارشنبه در گردهمایی تخصصی دبیران شوراهای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان های سراسر كشور، افزود: اصلی ترین شاخص ارزیابی برای امسال در استان ها، ساماندهی معتادان متجاهر است و از هیچ استانی پذیرفته نیست كه ظرفیت خالی داشته باشند.
وی خاطرنشان كرد: تا زمانی كه مردم در خیابان معتادان متجاهر را می بینند، باورپذیری آمارها در امر مبارزه با مواد مخدر سخت می شود و در جامعه هم احساس ناامنی ایجاد شكل می گیرد.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر بر لزوم نظارت بر مراكز درمان سرپایی معتادان تاكید كرد و گفت: بیش از هفت هزار مركز درمان اعتیاد وجود دارد كه باید منجر به كاهش آسیب شود. مراكز درمان اعتیاد، نیز نباید محلی برای فروش متادون باشد و نباید در این مراكز به جای یك كار انسانی، كار انتفاعی صرف انجام شود.
مومنی افزود: انتظار ما در حوزه درمان اعتیاد، درمان موثری است كه منجر به كاهش آسیب شود و نظارت در درمان باید به صورت مستمر در استان های سراسر كشور پیگیری شود.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر به بحث انضباط مالی و نگهداری اموال مصادره شده اشاره كرد و افزود: به هیچ عنوان حق نداریم حتی برای كار اداری برخلاف قانون در هزینهكرد از اعتبارات استفاده كنیم و حتما باید نظارت لازم وجود داشته باشد؛ بنابراین باید فرایندها نیز به درستی طراحی شود تا امكان تخلف وجود نداشته باشد.
وی با تاكید بر ضربه به بنیانهای اقتصادی قاچاقچیان اصلی و سرشاخه ها گفت: این مساله مهمترین موضوع در امر مقابله است و گرنه صرف كشف مواد بدون ضربه زدن به بنیانهای اقتصادی باند قاچاق، ثمره لازم را نخواهد داشت.
مومنی اضافه كرد: پیگیری باندهای بزرگ در مركز انجام میشود اما شناسایی هسته اصلی در داخل استانها انجام میشود.
وی درباره تعاملات بینالمللی در امر مبارزه با مواد مخدر گفت: ایران پرچمدار مبارزه با مواد مخدر در جهان است و حتی آنان كه به زبان نمی آورند در دیدارهای دوجانبه و چندجانبه به این مهم اذعان دارند.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت: یكی از وظایف ستاد، وارد كردن دیگر كشورها به ویژه كشورهای غربی و پذیرش مسئولیت آنها در امر مبارزه با مواد مخدر است.
وی یادآور شد: متاسفانه در افغانستان ۲۰ سال پیش میزان كشت ۲۰۰ تن بود اما اكنون به بیش از ۱۰ هزار تن رسیده یعنی ۵۰ برابر شده است.
مومنی اولویت دیگر ستاد را برخورد با باندهای بزرگ و سازمان یافته خواند و افزود: یكی از شاخصهای اصلی ما در استانها دستگیری و انهدام سرشبكهها و سرشاخههای بزرگ است.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر با بیان اینكه رویكرد اصلی ستاد، پیشگیری است، افزود: باید موج ملی و حساسیت لازم در ارتباط با موضوع پیشگیری در جامعه به وجود آید.
مومنی ادامه داد: بر اساس نظرسنجی انجام شده توسط نیروی انتظامی، اولین دغدغه مردم در بحث آسیبها مساله اعتیاد به مواد مخدر است؛ بنابراین باید از تمام ظرفیتها برای پیشگیری از این معضل و آسیب اجتماعی استفاده كنیم.
دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر خاطرنشان كرد: فعالیت های ستاد تعاملی و بینبخشی است و با كار دستگاههای اجرایی متفاوت است؛ بنابراین باید با سایر بخشها تعامل داشته باشیم زیرا موضوع مواد مخدر، ملی است و همه سازمانیها و نهادها باید در این امر ایفای نقش كنند.
مومنی یادآور شد: ظرفیتهای بسیار زیادی در كشور وجود دارد و باید از همه ظرفیتها برای چهار حوزه مقابله، درمان، جمعآوری معتادان متجاهر و پیشگیری استفاده كنیم.
اجتمام*٣٢٢٩*1834
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۶
تهران- ایرنا- دبیركل ستاد مبارزه با مواد مخدر گفت: یكی از اولویت های ستاد مبارزه با مواد مخدر، ساماندهی، نگهداری و درمان معتادان خیابانی است و باید تا پایان امسال به ساماندهی قابل قبولی دست یابیم.