به گزارش ایرنا، ' محمد البخیتی' روز چهارشنبه در گفت وگوی اختصاصی با شبكه خبری المیادین افزود: هیات دولت مستعفی به رهبری 'عبد ربه منصور هادی' چیزی برای از دست دادن ندارد و به همین علت از تداوم بحران حمایت می كند.
وی افزود: دولت صنعا تاكنون شاهد هیچگونه جدیتی از سوی 'محمد بن سلمان' ولیعهد سعودی، آمریكا و انگلیس برای برقراری صلح در یمن نبوده است.
عضو شورای عالی سیاسی یمن با بیان اینكه شرایطی كه در مذاكرات ژنو فراهم نبود اكنون در مذاكرات استهكلم فراهم است، بر اهمیت گفت وگوی یمنی - یمنی تاكید كرد.
وی با قدردانی از موضع حمایتی كویت برای موفقیت راهكار سیاسی و تثبیت امنیت در یمن ابراز امیدواری كرد این امر نشانه ای از توقف تجاوز و محاصره یمن باشد.
'محمد عبدالسلام' رئیس هیات اعزامی جنبش انصارالله به مذاكرات صلح در سوئد نیز شب گذشته (سه شنبه) در توییتی تصریح كرد: هیات یمنی تمام تلاش خود را برای موفقیت این مذاكرات و برقراری صلح و پایان جنگ و محاصره به كار خواهد بست.
همچنین 'عبدالعزیز بن حبتور' نخست وزیر دولت یمن روز گذشته در مراسم بدرقه مذاكره كنندگان یمنی در فرودگاه صنعا افزود: هیات مذاكره كننده یمنی نماینده شورای عالی سیاسی و دولت نجات ملی است و همه اختیارات لازم را برای مذاكره به منظور خارج كردن ملت یمن از بحران ایجاد شده توسط متجاوزان دارد.
وی گفت: متجاوزان دستاوردی غیر از ویرانی نداشته و همه هدف های راهبردی آنها از تجاوز به یمن با شكست روبرو شده و تنها طرفی كه از این تجاوز آسیب دیده ملت یمن است كه فرزندانش از گرسنگی ناشی از محاصره جان خود را از دست می دهند.
بن حبتور ادامه داد: امیدواریم این مذاكرات برای افزایش فشارهای انسانی و بین المللی بر متجاوزان برای توقف جنگ جدی باشد.
هیات مذاكراه كننده جنبش انصار الله روز گذشته برای حضور در نشست مذاكرات صلح به همراه 'مارتین گریفیتس' نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن و سفیر كویت، صنعا را به مقصد سوئد ترك كرد.
هیات مذاكره كننده دولت مستعفی یمن نیز برای شركت در این مذاكرات امروز (چهارشنبه) وارد سوئد شد.
جدیدترین دوره مذاكرات صلح یمن قرار است از فردا (پنجشنبه) در استكهلم پایتخت سوئد آغاز شود.
عربستان سعودی با تشكیل ائتلافی نظامی، ششم فروردین سال 1394 با هدف سركوب قیام مردمی یمن و بازگرداندن عبد ربه منصور هادی رییس جمهوری فراری و مستعفی یمن به قدرت، به این كشور حمله نظامی گسترده كرد.
گفت وگوی میان طرفین درگیر از همان ماه های جنگ با میانجی گری 'احمد ولد الشیخ' نماینده سازمان ملل متحد در دستور كار قرار گرفت و نخستین نشست صلح در دی سال 1394 (دسامبر 2015) در ژنو برگزار شد كه بدون نتیجه پایان یافت.
دومین دور مذاكرات صلح یمن پس از چندین ماه وقفه بار دیگر در اردیبهشت سال 95 در كویت به جریان افتاد كه با كارشكنی ائتلاف سعودی راهی جز بن بست نیافت.
با كناره گیری احمد ولد الشیخ، مارتین گریفیتس دیپلمات كهنه كار انگلیسی از بهمن سال گذشته (1396) به عنوان نماینده ویژه سازمان ملل متحد در امور یمن وظیفه میانجیگری جنگ در این كشور را برعهده گرفت و نتیجه ملاقات های وی با طرف های درگیر، منجر به تعیین زمان نشست مذاكرات در 15 شهریور سال جاری (ششم سپتامبر) شد كه باز هم با كارشكنی ائتلاف سعودی به خاطر عدم صدور مجوز از سوی این ائتلاف به فرود هواپیمایی عمانی برای انتقال هیات انصار الله به شكست انجامید.
جنگ یمن كه به دستور محمد بن سلمان ولیعهد سعودی رقم خورد، سبب شكل گیری بزرگ ترین بحرانی انسانی طی سال های اخیر در جهان شد.
در نتیجه بیش از یكهزار روز جنگ تحمیلی به مردم یمن و بر اساس برآوردها بیش از 40 هزار یمنی كشته و یا زخمی شده اند و زیرساخت های این كشور از بین رفته است.
نگرانی از افزایش فاجعه بار تلفات و خسارات به مردم یمن سبب شكل گیری اجماعی جهانی برای پایان جنگ در این كشور با راهكار گفت وگوی یمنی - یمنی شده است.
خاورم ** 1453 ** 1071*1436*
تاریخ انتشار: ۱۴ آذر ۱۳۹۷ - ۱۶:۳۴
تهران - ایرنا - عضو هیات اعزامی جنبش انصارالله یمن به مذاكرات صلح در سوئد، بر یافتن و اجرای راهكار سیاسی برای برقراری آتش بس در یمن تاكید كرد و گفت: به دنبال رفع محاصره از مردم یمن هستیم.