بيرجند- ايرنا- شهردار بيرجند گفت: بودجه سال 97 شهرداري با اضافه شدن 20 ميليارد تومان از 68 به 88 ميليارد تومان رسيد و اصلاحيه جديد آن با افزوده شدن مبلغي ديگر آماده ارائه به شوراي شهر است.

به گزارش ايرنا محمد علي جاويد روز چهارشنبه در نشست خبري ضمن تشريح عملكرد يك ساله خود در شهرداري بيرجند با اشاره به افزايش بودجه امسال شهرداري اظهار داشت: اخيرا بودجه سال 97 را با اندكي تغييرات و اضافه شدن 6 ميليارد تومان ديگر به 94 ميليارد تومان رسانديم كه تا چند روز آينده تقديم شوراي شهر مي شود.
وي افزود: سال گذشته 67 ميليارد تومان بودجه براي شهرداري پيش بيني شده بود كه تا آذرماه پارسال فقط 35 درصد آن محقق شد و 65 درصد مانده بود اما در پايان سال تحقق بودجه به 107درصد رسيد.
شهرداري بيرجند تاكيد كرد: رقم مذكور فارغ از بودجه سازمان هاي زيرمجموعه است و فقط مربوط به شهرداري مركزي مي شود.
وي با بيان اينكه امسال بودجه سازمان شهرداري ها نيز قطع شده بود گفت: امسال 6 ميليارد از اين محل پيش بيني كرده بوديم كه هيچ رقمي پرداخت نشد اما با توجه به تصميم جديد مجلس اميدواريم كه پرداخت شود.
جاويد افزود: براي به روز كردن امور مالي شهرداري، 35 ميليارد تومان مطالبات مردمي، پيمانكاران و كاركنان مطابق آنچه صورت جلسه شده بود پرداخت شده است.
وي با اشاره به تغييرات انجام گرفته در حوزه هاي مديريتي و سازمان هاي وابسته به شهرداري اظهار داشت: با اين تغييرات بدنه اداري اكنون وضع مناسبي پيدا كرده است.
شهردار بيرجند ملاقات عمومي در روزهاي دوشنبه را براي پيگيري مطالبات مردمي موثر دانست و افزود: به طور ميانگين هر دوشنبه 30 تا 50 نفر مراجعه داشتند كه به درخواست هاي آنان پاسخ داده مي شد.
وي با تاكيد بر اينكه پروژه هاي عمراني، تملك ها و ساير موارد قرضي انجام نمي شود گفت: به طور دقيق متناسب با منابع نقدي پيش مي رويم تا تعهد مازادي براي شهرداري ايجاد نشود.
جاويد، راه اندازي سيستم الكترونيكي در حوزه شهرسازي را يادآور شد و افزود: با اصلاح ساختارها تمام فعاليت هاي اين حوزه از روش هاي سنتي به سيستم الكترونيكي تغيير يافت.
وي حل مشكل اراضي موسوي را از ديگر اقدامات مهم انجام گرفته برشمرد و گفت: مشكل 888 مالك اراضي موسوي كه حدود 30 سال بلاتكليف بودند با همكاري ساير حوزه ها حل شده و مي توانند نسبت به درخواست صدور پروانه ساختماني اقدام كنند.
شهردار بيرجند افزود: پرونده هاي ديگري از جمله مالكان باغ كارگشا نيز كه مشكل مشابه داشته اند در دست انجام است.
وي با اشاره به فراهم كردن برخي زير ساخت ها در جايگاه پسماند شهرداري اظهار داشت: مزايده مربوط به انتخاب پيمانكار در راستاي تفكيك زباله از مبدأ به زودي انجام مي شود.
جاويد افزود: زيرساخت هاي لازم به منظور پردازش پسماند ها فراهم مي شود و براي خريد دستگاه ها 2 ميليارد تومان پيش بيني شده كه بتواند زباله هاي بازيافتي را جدا و حتي از زباله هاي تر، كود توليد كند.
وي به ساخت پناهگاه نگهداري سگ هاي بلاصاحب اشاره و بيان كرد: بعد از ساخت اين محل و زنده گيري سگ ها، بسياري از سمن هاي حامي حيوانات براي تأمين غذا، واكسيناسيون و عقيم سازي آنان ورود پيدا كرده و كارهاي مثبتي انجام داده اند.
شهردار بيرجند ادامه داد: يك سال گذشته وانت هاي دوره گرد و دست فروشان نيز جمع آوري و در بازارهاي روز ساماندهي شدند.
وي با اشاره به مشكلات چهارشنبه بازار فعلي از لحاظ زيرساخت، مسايل ترافيكي و عرضه بهداشتي گفت: چهارشنبه بازار جديد در ميدان بار قديم با زيرساخت كامل چون غرفه هاي مهندسي ساز، پاركينگ و مسجد در مساحت 7.5 هكتار تا پايان سال راه اندازي مي شود.
جاويد ادامه داد: مكان هايي هم براي ايجاد بازارچه محله در نقاط مختلف شناسايي شده ولي هنوز اين موضوع تامين اعتبار نشده است.
وي گفت: يكي ديگر از اقدامات تلاش بر تكميل فرهنگ سراي بيرجند در تقاطع بلوار شهيد صياد شيرازي بوده كه در سال جاري مبلغ 4 ميليارد تومان به آن اختصاص داده شد.
شهردار بيرجند با بيان اينكه فرهنگسراي بيرجند 2 هزار صندلي ظرفيت دارد افزود: تاكنون اين پروژه حدود 65 درصد پيشرفت فيزيكي داشته و پيش بيني مي شود با اختصاص چهار ميليارد تومان ديگر تا نيمه سال 98 به بهره برداري برسد.
وي از پروژه خيابان جمهوري به عنوان يك كار فرهنگي ياد كرد و گفت: با توجه به شاخص هاي خوب اين مسير مثل قلعه، آرامستان، بازار سرپوشيده، اولين مصلي، پارك آزادي و غيره براي اين مسير طرح فرهنگي و اجتماعي خوبي ديده شده كه اميدواريم با انتخاب پيمانكار پروژه زودتر آغاز شود.
جاويد با تاكيد بر اينكه اصلاح خيابان جمهوري باعث ارزش افزوده املاك آن خيابان مي شود بيان كرد: انتظار مي رود كسبه اين خيابان در روند پروژه همكاري داشته باشند.
وي با اشاره به ساخت ميدان مركزي شهر بيرجند نيز گفت: در شوراي شهر اين موضوع تصويب شده كه شهرداري از محل فعلي نقل مكان كند تا با اختصاص اين فضا به ميدان بتوان مكان خوبي براي مناسبت هاي خاص ايجاد كرد.
شهردار بيرجند با اشاره به بازسازي خانه شوكت الملك به مبلغ 500 ميليون تومان، اظهار داشت: در صورت امكان و موافقت شوراي شهر اين محل تبديل به مكاني چون موزه شهر و محلي براي نمايش تاريخ شهر بيرجند در همه امور مي شود.
وي ساماندهي مقبره حكيم نزاري را از ديگر برنامه هاي شهرداري عنوان كرد و گفت: امسال و سال آينده تملك فضاهاي اطراف مقبره و بازگشايي فضاي اطراف آن مد نظر است.
جاويد ادامه داد: در راستاي ايجاد المان هاي دائمي در شهر المان ايثار و شهادت به مناسبت كنگره 2 هزار شهيد ساخته شده كه در روز كنگره افتتاح خواهد شد.
وي از در دست ساخت بودن 100 هكتار پارك در شهر بيرجند خبر داد و گفت: 2 پارك تاكنون به بهره برداري رسيده و برخي ديگر نيز از جمله پارك خطي در دست اجرا است.
شهردار بيرجند با اشاره به ايجاد يك خانه محله در مهر شهر و تلاش براي تكميل يك خانه محله ديگر در الهيه و شعبانيه ادامه داد: عمليات اجرايي پارك جنگلي، پارك كانال مهرشهر در دهه فجر آغاز مي شود.
وي همچنين با اشاره به برنامه شهرداري در خصوص انتقال آب از جنوب به شمال شهر بيرجند براي آبياري فضاي سبز گفت: اميدواريم اين انتقال نهايي و تكميل شود.
جاويد اظهار داشت: در حال حاضر 68 درصد از مساحت فضاي سبز بيرجند از آب شرب جدا شده و 32 درصد ديگر از شبكه آب شهري استفاده مي شود.
وي با اشاره به زيباسازي بلوارها با اجراي آيلند هاي جديد گفت: مردم بايد بدانند كه اصلاح آيلند ها هزينه نيست بلكه با حذف هزينه هاي سالانه از جمله رنگ آميزي و جدول هايي كه بعد از مدتي بايد تعويض شوند سرمايه گذاري انجام مي دهيم و از طرفي استفاده از سنگ هاي معدني در بلوارها كمكي به معادن استان نيز است.
شهردار بيرجند در خصوص روشنايي فضاي سبز شهري نيز بيان كرد: روشنايي پارك ها و فضاي سبز شهري تا حدي كه نقطه كوري وجود نداشته و امنيت شهروندان تأمين شود، انجام شده و در حال حاضر براي روشنايي فضاي سبز به سمت استفاده از برج هاي نوري رفته ايم.
وي از خريد 18دستگاه اتوبوس با اعتبار 10 ميليارد تومان خبر داد و گفت: 6 دستگاه ميني بوس نيز از ابتداي امسال به سيستم حمل و نقل درون شهري اضافه شده است.
جاويد در پاسخ به سوال خبرنگار ايرنا مبني بر اينكه آيا پروژه هايي به منظور ايجاد درآمد پايدار براي شهرداري مصوب شده است، گفت: پروژه هايي در حوزه سرمايه گذاري تعريف شده كه چهارشنبه بازار و پارك جنگي از جمله آن است و اميدواريم با ايجاد زيرساخت ها بعد از مدتي درآمد قابل توجهي براي شهرداري ايجاد شود.
وي در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر اينكه نظر شما در خصوص جمله خلاف بساز و جريمه بده چيست نيز اظهار داشت: اين موضوع عين قانون ماده 100 شهرداري است كه در مواردي اگر شخصي خلاف پروانه ساختماني اقدام به ساخت و ساز كند در صورتي كه ضوابط بهداشتي ، فني و شهرسازي را رعايت كرده باشد به جاي تخريب مي تواند جريمه پرداخت كند.
شهردار بيرجند ادامه داد: شهرداري و سازمان نظام مهندسي در پيشگيري از اين تخلفات بايد هماهنگ باشند و از طرفي نيز مي توان با افزايش جريمه ها ميل به تخلف را كمتر كرد.
وي درآمد شهرداري در هشت ماه امسال را 56 ميليارد و 300 ميليون تومان اعلام كرد و گفت: اين رقم در مدت مشابه سال قبل حدود 29 ميليارد و 600 ميليون تومان بوده است.
جاويد با اشاره اينكه اكثر دستگاه ها و ادارات شهر بيرجند تخلف در حوزه ساخت و ساز داشته اند، افزود: نسبت به تخلفات گذشته موضوع را به كميسيون ماده 100 ارجاع داده ايم و در مورد تخلفات فعلي و آينده نيز ممانعت خواهيم كرد.
وي در خصوص صدور پروانه ساختماني براي پروژه هاي عمراني خيرسازي كه پلمپ شده، گفت: نگرفتن عوارض شهرداري اقدام درستي نيست لذا در اين خصوص با حفظ حرمت خيران استثنايي قائل نيستيم بلكه در اين زمينه هزينه صدور پروانه ساختماني را بايد دولت و يا سازمان متولي به شهرداري پرداخت كند.
شهردار بيرجند در مورد مشكل پاركينگ پروژه هلال نيز يادآور شد: تا راهكاري براي پاركينگ اين پروژه ارائه نشود توافقي مبني بر ادامه كار وجود نخواهد داشت.
وي ضمن تقدير از همراهي مردم در اجراي قوانين گفت: شوراي شهر بيرجند نيز جز موارد استثنا هيچ مداخله اي در امور شهرداري نداشته كه قابل تقدير است.
9893 * 6054