يزد- ايرنا- معاون امور دهياري هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور با بيان اينكه توسعه روستاها بايد از خود روستاها شروع شود، افزود: ما مي‌توانيم از ظرفيت‌هاي بالقوه دروني اين مناطق براي توسعه همه‌جانبه استفاده كنيم.

به گزارش روز پنجشنبه روابط عمومي فرمانداري تفت 'سعيد رضا جندقيان' در جريان بازديد از اين شهرستان افزود: براي مردم انجام پروژه‌هاي عمراني ضروري است اما گاهي با انجام كارهاي كوچك اجتماعي و فرهنگي ديدگاه مردم نسبت به دهياران و شهرداران و شوراهاي اسلامي تغيير و تمايلشان به مشاركت در امور روستا و شهر افزايش پيدا خواهد كرد.
معاون امور دهياري‌هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور خاطرنشان كرد: شورا‌ها و دهياران بايد براي تحقق رويكرد گام بردارند و در ايده خلاقيت داشته و همچنين در درون روستا براي محورهاي توسعه بايد باتدبير مناسب، عمل و تلاش كنند.
در ادامه ' اشكان جعفر كريمي' مديركل دفتر هماهنگي عمران و خدمات روستايي سازمان شهرداري‌ها و دهياري كشور در مورد مشكلات دفن و ساماندهي پسماند شهرستان تفت اظهار داشت: از سال 93 نگاه منطقه‌اي درباره اين موضوع در كشور شكل‌گرفت.
به گفته وي استان‌ها ترغيب شده‌اند در هر شهرستان با انجام طرح كارشناسي و مديريت يكپارچه، دفن پسماند را در يك منطقه مهندسي شده متمركز نمايند.
وي افزود: اميد است با تزريق اعتبار، شهرستان تفت به‌عنوان يك آزمونه در استان انتخاب و با يك طرح هدفمند و برنامه‌ريزي‌شده مشكل دفن پسماند در اين شهرستان رفع گردد.
كريمي خواستار ايجاد درآمد و اشتغال پايدار از حضور گردشگران در مناطق روستايي شهرستان تفت شد و خاطرنشان كرد: لازم است در مناطق روستايي حضور گردشگران باعث ايجاد درآمد و اشتغال پايدار در آن منطقه شود و از پتانسيل حضور گردشگران در ايام تعطيل در اين منطقه استفاده بهينه شود.
وي ادامه داد: فرهنگ هزينه كردن براي دريافت خدمات بهتر در كشور در حال جا افتادن است و اين اتفاق براي روستاهاي هدف گردشگري بسيار مناسب است و زمينه كسب درآمد و ايجاد اشتغال پايدار را فراهم خواهد كرد.
'محمد محامدي ' فرماندار تفت هم در ديدار با معاون امور دهياري‌هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور ضمن خيرمقدم به ميهمانان به معرفي شهرستان تفت پرداخت و افزود: شهرستان تفت بيش از يك سوم روستاهاي استان را در خود جاي داده و 121 شوراي اسلامي روستايي و 119 دهياري در شهرستان فعال و مشغول به فعاليت مي باشد.
وي افزود: يكي از ويژگي‌هاي شهرستان تفت ييلاقي بودن آن است و در روزهاي تعطيل روستاهاي اين شهرستان هدف مردم استان و گردشگران جهت تفريج و استراحت است.
نماينده دولت در شهرستان حضور گردشگران در ايام تعطيل را براي منطقه، يك فرصت دانست و اظهار داشت: با برنامه‌ريزي درزمينه گردشگري و با توجه به دارا بودن هفت روستاي هدف گردشگري در شهرستان درزمينه اشتغال مي‌توان گام‌هاي بسيار خوبي در اين روستاها برداشت و از اين فرصت بايد نهايت استفاده را برد.
وي به تهديد ها و مشكلات حضور گردشگران در شهرستان نيز اشاره كرد و گفت: به دليل فراهم نبودن زيرساخت‌هاي شهرستان براي پذيرا بودن اين جمعيت در ايام تعطيل مشكلاتي درزمينه جمع‌آوري و دفن پسماند و تأمين آب شرب مردم به وجود آمده به‌گونه اي كه در تابستان امسال با برگزاري جلسات كارشناسي مديريت تامين آب شرب در مناطق روستايي به عهده بخشداران گذاشته شد تا از مشكلات در اين زمينه كاسته شود.
محامدي خاطرنشان كرد: در جلسات پسماند استان به شهرداري يزد پيشنهاد داده شد در طرح جامع پسماند شهريزد، شهر تفت و روستاهاي بخش مركزي تفت نيز گنجانده شود و با رايزني‌هاي صورت گرفته اين پيشنهاد مورد تائيد قرار گرفت.
محمود زارع رشكوئيه مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري نيز اظهار داشت: با حضور معاون امور دهياري‌هاي سازمان شهرداري‌ها و دهياري‌هاي كشور از شهرستان‌ها مختلف استان يزد بازديد صورت گرفت و وضعيت دهياري‌ها و روستاهاي استان موردبحث و بررسي قرار گرفت و نكات لازم در بهبود توسعه‌اي روستاهاي استان توسط ايشان ارائه شد.
مديركل دفتر امور روستايي و شوراهاي استانداري به مشكلات شهرستان تفت در ايام تعطيل سال اشاره و تصريح نمود: در تخصيص بودجه و اعتبار، جمعيت ثابت شهرستان تفت ديده مي‌شود و براي جمعيت شناور اين شهرستان برنامه‌ريزي نشده و همين موضوع معضلاتي را به وجود آورده است.

*** دهياري ها براي كسب درآمد پايدار در روستاها اقدام كنند
معاون سازمان دهياري‌ ها و شهرداري‌ هاي وزارت كشور در نشستي با بخشداران استان يزد در مهريز گفت: از برنامه هاي مهم دولت، ارائه تسهيلات براي درآمدهاي پايدار دهياري هاست كه مسئولان بايد براي كسب آن و استفاه در روستاها اقدام كنند.
به گزارش روابط عمومي فرمانداري مهريز، سعيدرضا جندقيان افزود: ظرفيت هاي خوبي توسط سازمان شهرداري كشور فراهم شده كه بايد مناطق از آن بهره مند شوند.
وي ادامه داد: دهياري ها بايد طرح هاي قابل اجراي خود را در سطح روستاها به بخشداري و دفتر روستايي استانداري معرفي تا اقدام هاي لازم انجام گيرد.
اين مسئول اظهار داشت: بر اساس مقررات و توجهي كه دولت به عمران روستاها در بخش هاي مختلف دارد نسبت به هماهنگي و تخصيص تسهيلات اقدام مي كند.
جندقيان از فعاليت دهياري ها در روستاها با همكاري اعضاي شوراهاي اسلامي براي كسب درآمد و انجام برنامه هاي عمراني و فرهنگي بر حسب نياز مناطق قدرداني كرد.
وي همچنين از موافقت مجلس شوراي اسلامي براي توزيع اعتبارات دهياري ها توسط وزارت كشور خبر داد و گفت: كمك هاي مالي و اعتباري براي همه دهياري ها در كشور توسط سازمان شهرداري ها و دهياري هاي كشور برقرار مي شود.
شركت كنندگان همچنين از برخي آثار تاريخي و فرهنگي مهريز ديدن كردند.
مركز شهرستان 50 هزار نفري مهريز در 30 كيلومتري جنوب شهر يزد قرار دارد.
7536/ 6197