به گزارش ایرنا ، علی زینی وند روز پنجشنبه در كارگروه تخصصی اشتغال استان بابیان اینكه اولویت جهتگیری و راهبرد اشتغال برای دانشآموختگان دانشگاهی است، اظهار داشت: وام اشتغال پایدار روستایی ارزانترین و بهترین زمینه برای رسیدن به این هدف است.
وی مهمترین معضل امروز استان را بیكاری بالای دانشآموختگان دانشگاهی عنوان كرد و افزود: این در حالی است، استان بیش از ظرفیت و انتظار، برای كشور شغل ایجاد كرده است و بیكاری این قشر، تأثیر فرهنگی بسیاری نامطلوبی برای آینده استان دارد.
معاون استانداری یزد با اشاره به وضعیت وام پایدار روستایی و عشایری استان خاطر نشان كرد: باوجودی كه در مرحله نخست پرداخت تسهیلات در رتبه نخست قرار داشتیم ولی امروز آخرین استان و ازلحاظ انعقاد قرارداد در رتبه ششم قرار داریم كه عمده آن متوجه مشكلات بانكی است.
زینی وند خاطرنشان كرد: در مرحله اول برای این میزان پرداختی و پروندههای معرفی به بانكها ، ایجاد یك هزار و 800 شغل در بخشهای صنعتی ، كشاورزی و خدمات پیشبینی شد.
وی با اشاره به اینكه پرداخت تسهیلات اشتغال روستایی باهدف اولویت در مناطق محروم بهویژه دانشآموختگان مراكز دانشگاهی اختصاص دارد ، گفت: به همین دلیل باید كمیته نظارت ، فعالیت بیشتری داشته باشد تا تسهیلات در مسیر درست هدفگذاری دولت و كارگروه اشتغال استان ، هزینه شود.
معاون استانداری یزد بر لزوم پالایش پروندههای متقاضیان ظرف دو، سه هفته آینده تاكید و به بانكهای عامل نیز توصیه كرد تا پروندههایی كه اشتغال مطمئن دارند در اولویت قرار دهند.
زینی وند یكی دیگر از طرحها را كارورزی و حرفهآموزی در محیط كار دانست و افزود: در این بخش ، شاهد كمكاری برخی دستگاهها هستیم و باید طی چند ماه باقیمانده تا پایان سال ، تحول گستردهای در این بخش اتفاق افتد.
همچنین مدیركل تعاون ، كار و رفاه اجتماعی یزد گفت: سهم استان در تسهیلات پایدار روستایی 115.8 میلیارد تومان بود كه مجموع پرداختی بانكها 55.9 درصد است.
محمدحسین ریاحی افزود: سهم بخش كشاورزی استان بهویژه در «دام» در این تسهیلات افزایش یافت كه باید در مرحله دوم تخصیص اعتبارات كاهش یابد .
در این جلسه گزارشی از میزان پرداخت تسهیلات اشتغال پایدار روستایی ، طرح اشتغال فراگیر و گزارش بهزیستی درباره مشكلات پرداخت تسهیلات ارائه شد.
هماكنون ، تسهیلات اشتغال بهصورت اشتغال فراگیر ،روستایی و عشایری و نیز اشتغال در بخش كارورزی ارائه میشود.
استان یزد در ابتدای اجرای طرح پرداخت تسهیلات روستایی ، رتبه نخست را داشت ولی هماكنون در انعقاد قرارداد رتبه ششم و در پرداخت تسهیلات در رتبه آخر قرار گرفت.
از جمعیت یكمیلیون و 138 هزارنفری استان یزد ، 15 درصد در روستاها و بقیه در 21 شهر 10 شهرستان ساكن هستند.
1968/ 2047
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۵
یزد - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع انسانی استانداری یزد گفت: سهم وام اشتغال پایدار روستایی این استان در مرحله اول، 115.8 میلیارد تومان بود كه بیش از 90 درصد آن پرداخت شد یا در مرحله انعقاد قرارداد قرار دارد.