تربت حيدريه- ايرنا- مراسم بزرگداشت مرحوم آيت الله رجبعلي مروج تربتي روز پنجشنبه در دانشگاه تربت حيدريه برگزار شد.

امام جمعه تربت حيدريه در اين مراسم گفت: آيت الله مروج علاه بر اينكه از مقام شامخ علمي برخوردار بود، در توسعه علوم ديني و تقويت بنيانهاي علمي حوزه علميه تربت حيدريه نقش بسزايي داشته است.
حجت الاسلام محمدرضا عصمتي افزود: علاوه بر اين مرحوم مروج فرزندش را تقديم نظام اسلامي نمود كه در دوران دفاع مقدس با اهداي جان خود از مرزهاي ميهن اسلامي دفاع كرده است.
وي ادامه داد: خدمات اين عالم رباني در حوزه فرهنگ و هنر بر كسي پوشيده نيست زيرا سالها با كسب علم و مجاهدتهاي فراوان به مردم خدمت مي كرد.
رئيس دانشگاه تربت حيدريه نيز در اين مراسم گفت: اين بزرگداشت به همت بنياد خيران حامي دانشگاه تربت حيدريه و با همكاري ساير ادارت شهرستان برپا شده است.
محمدحسن فتحي افزود: همچنين از فرزند مرحوم، مهدي مروج تربتي به عنوان خير حامي دانشگاه تجليل مي شود كه پيش از اين تعهد ساخت هشت سرسراي ورزشي را در خراسان رضوي بر عهده گرفته است. دو باب از اين سرسراهاي ورزشي در بوستان جنگلي پيشكوه و دانشگاه تربت حيدريه بنا مي شوند.
وي ادامه داد: عبدالرسول مروج تربتي ديگر فرزند اين عالم جليل القدر در دوران دفاع مقدس براي دفاع از ميهن اسلامي به درجه رفيع شهادت نايل آمد.
آيت الله رجبعلي مروج تربتي فرزند ملامحمد مرداد 1285 شمسي در روستاي چخماق بخش زاوه شهرستان تربت حيدريه متولد شد و براي كسب علم و دانش از زادگاه خود خارج و به شهرهاي تربت حيدريه، مشهد و نجف اشرف مهاجرت و سال 1320 با دختر مرحوم آيت الله العظمي شيخ عبدالحسين رشتي از مراجع عالي قدر نجف ازدواج كرد.
اين عالم گرانقدر به مدت 24 سال در حوزه علميه نجف مشغول به تحصيل شد و از محضر درس آيات عظام آقا ضيا عراقي، ميرزا محمدحسين نائيني، سيدابوالحسن اصفهاني، سيدمحسن حكيم، سيد عبدالله شيرازي و آيت الله شيخ عبدالحسين رشتي و برخي از مراجع آن زمان استفاده علمي كرده و به درجه اجتهاد رسيد.
آيت الله مروج سال 1333 به تقاضاي مردم و توصيه آيت الله سيد يونس اردبيلي به تربت حيدريه بازگشت و سالها به تدريس سطح عالي (رسائل و كفايه) و ترويج علوم و فقه اهل بيت عصمت و طهارت(ع) مشغول شد و طلاب فراواني را پرورش داد. وي همواره شهرت به تقوا، ساده زيستي، نظم امر، دقت در بيت المال و طهارت نفس داشت.
مرحوم مروج همچنين 16 سال امامت جماعت مسجد شيخ يوسفعلي تربت حيدريه را بر عهده داشت و از مبارزان مجاهد و پيشگامان مبارزه با رژيم طاغوتي بود كه نقش قابل توجهي در مبارزات انقلابي مردم در زمان رژيم طاغوتي داشت. وي سال 1349 شمسي دعوت حق را لبيك گفت و در صحن عتيق حرم امام رضا(ع) در مشهد به خاك سپرده شد.
مركز شهرستان 225 هزار نفري تربت حيدريه در فاصله 150 كيلومتري جنوب غربي مشهد واقع است.
7079/6121/1858