يزد- ايرنا- همايش دوچرخه‌سواري و ويلچرراني روز پنجشنبه با حضور تعدادي از معلولان و دوچرخه‌سواران شهرستان ميبد و باهدف ترويج فرهنگ استفاده از دوچرخه و ايجاد روحيه شادي و نشاط ورزشي در ميان اين گروه برگزار شد.

به گزارش ايرنا ، اين مسابقه به مناسبت بزرگداشت هفته معلولان ( 12 تا 18 آذر) از ميدان عدالت تا سالن ورزشي جامعه معلولان برگزار شد.
رئيس اداره بهزيستي ميبد طي سخناني در جمع دوچرخه‌سواران و ويلچررانان گفت: اين شهرستان ورزشكاران معلولي همانند معصومي كه قهرمان تنيس كشور است و هنرمندان نابينايي كه به كارهاي هنري ازجمله زيلوبافي مي‌پردازند، دارد.
سيد محسن فلاح با اشاره به روند تشكيل پرونده براي معلولان در ميبد اظهار داشت : بر پايه تشخيصي كه در كميته آسيب‌شناسي انجام مي‌شود براي اين افراد پرونده تشكيل و كارت معلوليت براي آنها صادر مي‌شود، 2 تا سه سال يك‌بار جهت بررسي روند كاهش ميزان معلوليت مورد پايش قرار مي‌گيرند.
وي افزود : از بين معلوليت‌ها در شهرستان ميبد ، جسمي حركتي بالاترين آمار را دارد و بعدازآن معلوليت ذهني است.
رئيس اداره بهزيستي ميبد در ادامه آمار نابينايان، ناشنوا و بيماران مزمن شهرستان را به ترتيب 400 ،200 و 280 نفر عنوان كرد.
وي يادآور شد : با توجه به مشاوره و نيز طرح غربالگري‌هايي كه از بدو تولد در بيمارستان انجام مي‌شود ، در هفت، هشت سال اخير معلول ناشنوا نداشته‌ايم ، كه با تشخيص ناشنوايي نوزاد ، كودك در نوبت كاشت حلزون گوش قرار مي‌گيرد و اقدامات آموزشي به كودك و خانواده‌اش شروع مي‌شود.
فلاح با اشاره به اينكه كشت حلزون بايد قبل از 6 سالگي انجام شود ، افزود : تنبلي چشم نيز با غربالگري و به دنبال آن بستن چشم و تجويز عينك مداوا مي‌شود تا ميزان نابينايي روند كاهشي داشته باشد.
اين مسئول تصريح كرد: بزرگ‌ترين مركز ژنتيك جنوب شرق كشور در ميبد فعاليت دارد كه افتخاري براي شهرستان است و با توجه به اينكه اين مركز دولتي است و در ايجاد آن از كمك‌هاي خيري نيز استفاده شد، با هزينه‌هايي به‌مراتب كمتر از مراكز ديگر و بعضاً انجام آزمايش رايگان، صورت مي‌گيرد.
رئيس اداره بهزيستي ميبد همچنين به مددكاري معلولان به‌صورت ويزيت در منزل جهت بيماران تخت گرا اشاره كرد كه دراين‌ارتباط ميبد سال گذشته رتبه اول را كسب كرد.
وي در ادامه بابيان اينكه خانواده‌هاي دو معلوليتي نيز در حال حاضر در مركز ژنتيك رايگان مورد آزمايش قرار مي‌گيرند، به مشكلات معلولان چون مناسب نبود معابر عمومي اشاره كرد و افزود : بعضي از خيابان‌هاي ميبد اصلاً پياده‌رو ندارند و خيابان‌هايي هم كه پياده‌رو دارد متأسفانه سد معبر كه گناهي بزرگ و حق‌الناس است، در آن انجام مي‌شود.
فلاح از راه‌اندازي اردوگاه فرهنگي تفريحي در آينده‌اي نزديك در حسن‌آباد ميبد خبر داد كه تكميل آن نيازمند كمك و مساعدت خيرين است.
مركز شهرستان 100هزارنفري ميبد در 50 كيلومتري شمال غرب شهر يزد مركز اين استان قرار دارد.
حدود چهار و نيم درصد افراد جامعه دچار معلوليت هستند،شمار اين افرادر در استان يزد حدود 50 هزار نفر تخمين زده مي شود كه تاكنون براي نيمي از آنها پرونده تشكيل شده است.
9934/ 2047/