به گزارش خبرنگار ايرنا، سرهنگ جمشيد محبت خاني پنجشنبه شب در نشست تخصصي تبين حقوق محيط زيست و حفاظت از تالاب ها در ساري افزود: بر اساس چارت سازماني و استاندارد، نياز نيرويي ما حدود هشت هزار و 500 نفر است كه 38 درصد از اين نيروها تاكنون به استخدام درآمدند و براي رسيدن به استاندارد نياز به پنج هزار و 300 نيروي جديد داريم.
وي خالي ماندن پاسگاههاي محيط باني را يكي از تبعات كمبود نيرو در يگان حفاظت برشمرد و گفت كه هم اكنون از 600 پاسگاه محيط باني كشور حدود يكصد پاسگاه به دليل نبود نيرو تعطيل است و 200 پاسگاه نيز تنها با يك نفر نيرو فعاليت مي كند.
فرمانده يگان سازمان حفاظت محيط زيست كشور مجوز به كارگيري نيرو در اين يگان را كند ارزيابي كرد و افزود: ما براي كمبود نيرو در حوزه محيط باني بر اساس مجوز سالانه 300 نيروي جديد را استخدام مي كنيم كه براي دوره پنج ساله برنامه توسعه حدود يكهزار و 500 نفر مي شود.
محبت خاني از تلاش محيط زيست براي احياي طرح هميار محيط زيست پس از چند سال توقف با هدف جبران كمبود نيرو خبر داد و گفت كه به كارگيري سرباز محيط زيست هم راهكار ديگري است كه مي توان از آن استفاده كرد.
** حق شليك، چالش محيط بابان
فرمانده يگان حفاظت محيط زيست كشور مشخص نبودن حق شليك براي محيط بانان را از چالش هاي اصلي اين بخش در حفاظت از محيط زست برشمرد و گفت كه در شرايط فعلي با وجود مسلح شدن محيط بانان، حق شليك به آنها داده نشده است و اين كار باعث شده تا بر اثر درگيري با شكارچيان و متخلفان، محيط بانان مورد تعرض قرار بگيرند.
وي افزود: در شرايط فعلي محيط بانان تنها در صورت حمله مسلحانه به آنها توسط متعرضان به محيط زيست مي توانند با سلاح از خود دفاع كنند.
محبت خاني با اشاره به شهادت چهار محيط بان طي يك سال گذشته در درگيري با شكارچيان و متخلفان زيست محيطي، گفت كه
مشخص نبودن شرايط استفاده از سلاح باعث شده تا يكي از محيط بانان در همدان با حكم اعدام مواجه شود.
وي با تاكيد بر اين كه در صورت تاييد در ديوانعالي كشور اين حكم بايد اجرايي شود، نسبت به تبعات اجراي چنين احكامي براي محيط زيست و فعاليت محيط بانان هشدار داد.
اين مسئول محيط زيست انجام كار فرهنگي را در كنار برخورد قهري و قضايي براي كاهش تعرض به محيط زيست موثر دانست و تاكيد كرد: بايد در كنار برخورد قهري و قضايي با متخلفان و معارضان محيط زيست، فرهنگ سازي و ساير فعاليت هاي اشتغالزايي براي خانوارهايي كه از قبل شكار ارتزاق مي كنند. در دستور كار قرار گيرد.
مازندران 507 هزار هكتار اراضي حفاظتي و 530 گونه جانوري دارد.
با اين كه 22 درصد وسعت اين استان را اراضي حفاظتي تشكيل مي دهد، ولي در حال حاضر 250 محيط بان از اين اراضي حفاظت مي كنند.
6982/1654
تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۸
ساري- ايرنا- فرمانده يگان حفاظت محيط زيست كشور گفت كه اين يگان در شرايط فعلي با كمبود 62 درصدي نيروي انساني بر اساس چارت اداري مواجه است.