لندن – ایرنا – «كاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم كشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، در نشست شصت و یكم كمیسیون مواد مخدر سازمان ملل، به مدت یك سال به‌عنوان معاون اول و همچنین رئیس كمیته عمومی این كمیسیون انتخاب شد.

به گزارش ایرنا، كمیسیون مواد مخدر كه ٥٣ عضو دارد و درسال ١٩٦٤ تأسیس گردید، نهاد اصلی بین‌المللی و محوری در خصوص سیاست‌گذاری‌های حوزه مواد مخدر به شمار می رود.
این كمیسیون با تجزیه‌وتحلیل وضعیت مواد مخدر در جهان، توصیه‌های خود پیرامون تمامی مسائل مرتبط با معضل مواد مخدر، مواد روان‌گردان و نیز پیش سازهای این مواد را به شورای اقتصادی و اجتماعی ملل متحد (اكوسوك) ارائه می‌كند.
كمیسیون، همچنین اكوسوك را در اعمال نظارت عالیه بر اجرای كنوانسیون‌های سه‌گانه مواد مخدر و نیز تمامی قراردادهای بین‌المللی مرتبط با مواد مخدر یاری می‌ كند.
كمیسیون مواد مخدر همچنین بر مبنای توصیه‌های واصله از سازمان جهانی بهداشت، همه‌ساله موادی را به‌عنوان مواد مخدر، روان‌گردان و یا پیش سازهای این مواد از جدول ضمیمه كنوانسیون‌های سه‌گانه مواد مخدر (كنوانسیون واحد مواد مخدر مصوب 1961، كنوانسیون مواد روان‌گردان مصوب 1971 و كنوانسیون منع ترانزیت غیرقانونی مواد مخدر و روان‌گردان مصوب 1988) حذف و یا به آن اضافه می‌ كند.


غریب آبادی معاون سوم كمیسیون عدالت كیفری سازمان ملل
«كاظم غریب آبادی» سفیر و نماینده دائم كشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین، در نشست بیست و هفتم كمیسیون پیشگیری از جرم و عدالت كیفری سازمان ملل، به مدت یك سال به‌عنوان معاون اول این كمیسیون انتخاب شد.
به گزارش ایرنا، این كمیسیون در سال ١٩٥٠ تأسیس گردید و نهاد اصلی بین‌المللی و محوری در خصوص سیاست‌گذاری‌های حوزه پیشگیری از جرم و عدالت كیفری می‌باشد.
دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در جولای 1999 در پی امضای یادداشت تفاهم بین دولت جمهوری اسلامی ایران و دفتر مقابله با مواد مخدر و جرم سازمان ملل متحد در تهران تأسیس شد. این دفتر در سه حوزه كاهش عرضه مواد مخدر، كاهش تقاضای مواد مخدر و ارتقای حاكمیت قانون از طریق تقویت اقدامات پیشگیرانه از جرم و ایجاد معاضدت قضایی فعالیت دارد.
بر اساس این گزارش، بخش عدالت كیفری و پیشگیری از جرم این دفتر تاكنون تعدادی كارگاه، سمینار و سفرهای تحقیقاتی و آموزشی را درزمینۀ جرائم سازمان‌یافته، پول‌شویی و معاضدت قضایی ترتیب داده است.
علاوه بر این، امكان حضور در كنفرانس‌ها و نشست‌های بین‌المللی باهدف مشخص نمودن عرصه‌های جدید موردنظر كه مستقیماً با جرائم سازمان‌یافتۀ فراملی، پول‌شویی و معاضدت قضایی در ارتباط می‌باشد، را تسهیل می‌نماید.
این نهاد همچنین به قوّۀ قضاییه و دیگر همتایان داخلی درروند تأسیس واحد اطلاعات مالی مساعدت فنی نموده و امكان مبارزه با پول‌شویی و حمایت مالی تروریسم را فراهم كرده است.
شبك**اروپام ** هـ ن ** 1546 ** 1708