تهران- ايرنا- مديرعامل شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي (شستا) گفت: با سرمايه گذاري ارزشمند 4،1 ميليارد يورويي و تاسي از شعار ما مي توانيم و تلاش متخصصان و كاركنان توانمند و متعهد ايراني به زودي فاز سه پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس به بهره برداري مي رسد.

به گزارش روز شنبه ايرنا از شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي (شستا)، مرتضي لطفي در جريان بازديد از آخرين مراحل آماده سازي فاز سه پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس خاطرنشان كرد: با همت و تلاش خالصانه فعالان در اين عرصه، فاز سوم پالايشگاه طي چند هفته آينده آماده افتتاح مي شود.
وي اظهار داشت: شركت سرمايه گذاري تامين اجتماعي با بيش از 20 هزار ميليارد تومان سرمايه گذاري (2ميليارد يورو) و سهامداري 49 درصدي در پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس به عنوان بزرگترين پالايشگاه ميعانات گازي جهان، مصمم است با مشاركت ساير سهامداران و گشايش زنجيره توليد فرآورده هاي نفتي منطبق بر استانداردهاي روزآمد جهاني علاوه بر تامين نيازهاي داخلي، ايران را در جمع باشگاه صادركنندگان اين محصولات به رقيبي پايدار رهنمون كرده است.
لطفي ادامه داد: همچنين با بهره برداري كامل فازهاي در دست احداث ضمن خنثي كردن فشار تحريم هاي ظالمانه آمريكا، زمينه خودكفايي كامل در تامين بنزين كشور را فراهم كند.
مديرعامل شستا با اشاره به اشتغال مستقيم 10هزار و غيرمستقيم 50 هزار نفر نيروي جوان و متخصص در اين مجموعه افزود: پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس به منظور حفظ و استمرار عمليات برداشت گاز از ميدان مشترك پارس جنوبي و همچنين كاهش آلايندگي‌هاي محيط زيستي و خودكفايي كشور در تامين فرآورده‌هاي استراتژيك انرژي ايجاد شده و در كنار توجه به صادرات محصولات توليدي، ايجاد اشتغال پايدار و استفاده از نيروهاي كارامد بومي در استان هرمزگان را نيز مدنظر قرار داده است.
وي تصريح كرد: اين پالايشگاه در شرايط فعلي ظرفيت دريافت 360 هزار بشكه خوراك از ميدان مشترك پارس جنويي در روز را در قالب سه فاز 120 هزار بشكه ‌اي داراست و با هدف توليد بنزين، گازوييل، گاز مايع، هيدروژن، گوگرد و سوخت جت اقدامات پالايشي خود را انجام مي دهد.
لطفي با اشاره به اينكه كيفيت بنزين توليدي در اين پالايشگاه مطابق استاندارد يورو 5 است گفت: هم اكنون به‌ طور ميانگين روزانه 30 ميليون ليتر بنزين، روزانه 12 ميليون ليتر گازوئيل با استاندارد يورو 4 و روزانه 1000 تا 1200 تن گاز مايع در اين پالايشگاه توليد مي شود و مقدار گازوئيل توليدي در پالايشگاه تا پايان سال به 14 تا 16 ميليون ليتر در روز مي‌ رسد.
مديرعامل شستا با اشاره به ميزان ارز استفاده شده در قالب تسهيلات و نوسانات شديد قيمت ارز خواستار استفاده از ظرفيت تبصره 13 قانون رفع موانع توليدو افزايش سقف تخفيف خوراك از 5 به 10 درصد و تبصره 1 ماده 20 در تسعير نرخ ارز تسهيلات دريافتي شد و خاطرنشان كرد با توجه به قيمت تمام شده و الزام فروش برخي از محصولات به نرخ مصوب دولت اين مجموعه بزرگ قادر به پرداخت بدهي هاي خود نبوده و با زيان مواجه خواهد شد.
مديرعامل شركت نفت ستاره خليج فارس نيز ضمن قدرداني از حمايت هاي مديريت و كاركنان مجموعه بزرگ شستا از ساخت پالايشگاه ميعانات گازي ستاره خليج فارس افزود: خودكفايي در امر توليد فرآورده‌هاي نفتي به ويژه فرآورده استراتژيك بنزين، پالايش 360 هزار بشكه در روز ميعانات گازي و استمرار عمليات برداشت گاز غني از ميدان گازي مشترك پارس جنوبي از اهداف ماست و لحظه اي از تلاش دست برنخواهيم داشت.
محمدعلي دادور با تاكيد بر اينكه كيفيت را فداي كميت نخواهيم كرد و محصولات‌ مطابق استاندارهاي كيفي اروپا توليد خواهد شد، گفت: جلوگيري از صادرات مواد خام و تبديل آن به فرآورده هاي با ارزش تر غايت ستاره خليج فارس است و اين مساله مي تواند به اشتغال زايي گسترده در منطقه و كشور بيانجامد.
وي افزود: شركت نفت ستاره خليج فارس به عنوان اولين بنگاه توليدي و اقتصادي استان هرمزگان دفتر مركزي شركت را با تمام نفرات و تجهيزات به استان انتقال داد كه اين اقدام ساليانه ميلياردها تومان درآمد براي استان در پي خواهد داشت و باعث رونق كسب و كار در هرمزگان مي شود.
دادور ادامه داد: با تكميل و نصب همه قطعات فاز سوم، توليد بنزين در پالايشگاه ستاره خليج فارس تا پايان سال به 40 ميليون ليتر (حدود نيمي از مصرف كشور) در روز افزايش مي‌يابد.
وي گفت: اين پالايشگاه ظرفيت توسعه دو فاز ديگر نيزدارد كه در صورت راه اندازي ظرفيت توليد از 60 ميليون ليتر در روز عبور خواهد كرد.
اجتمام* 7268*1834