به گزارش خبرنگار ایرنا؛ سالهاست كه مسئولان فدراسیون المپیكی شمشیربازی با مدال های ورزشكاران اسلحه سابر، خود را به عنوان یك فدراسیون موفق مطرح می كنند، در حالیكه اپه و فلوره را به دست تقدیر سپرده اند.
موضوع نگران كننده، توجه نداشتن به اسلحه های اپه و فلوره است كه موجب افول روزافزون آنها شده است.
برخی از اهالی این رشته معتقدند، دلیل این امر را باید در علایق شخصی رئیس این فدراسیون نسبت به اسلحه سابر دانست.
هنگامی كه «پیمان فخری» قهرمان سابق شمشیربازی كشورمان، هدایت تیم اسلحه سابر را عهده دار شد، توجه ویژه ای به سابر صورت پذیرفت. حضور همزمان وی به عنوان سرمربی تیم ملی و در اختیار داشتن پست دبیركلی فدراسیون، موجب گردید تا امكانات خوبی برای اسلحه سابر مهیا شود.
در عین حال، به تدریج عدم استعدادیابی در اسلحه های دیگر سبب شد تا استان ها، دیگر انگیزه ای برای پرورش و اعتلای نیروها در اسلحه اپه و فلوره نداشته باشند.
جسته و گریخته مسوولان این اسلحه ها از جمله «احمد اكبری» رئیس كمیته آموزش فدراسیون شمشیربازی نیز به این وضعیت اعتراض كرده اند، اما رئیس فدراسیون به اعضای تیم های اسلحه اپه و فلوره اعلام كرد كه در صورت مدال آوری آنان در مسابقات مهم بین المللی، سرمایه گذاری در این 2 اسلحه صورت می گیرد.
نگاهی به گذشته نشان می دهد كه اسلحه اپه ایران در سال 2006 وضعیت مطلوبی داشت و پس از آن، آرام آرام رو به افول رفت.
در این زمینه «علی یعقوبیان» سرمربی تیم اپه كشورمان، عنوان كرد: «در بازی های آسیایی سال 2006 دوحه در بخش انفرادی اسلحه اپه به مدال برنز رسیدیم و شرایطمان با سابر و فلوره یكسان بود. تقریبا نه اعزامی داشتیم و اردوهای خارج از كشور هم برگزار نمی شد و تیمی از تیم دیگر پیشی نگرفته بود».
سرمربی تیم ملی شمشیربازی ایران در اسلحه اپه، دلیل ضعیف شدن این بخش را ایجاد تغییرات در بدنه تیم دانست.
وی نبود بودجه كافی فدراسیون را دلیل اعزام نشدن تیم ها می داند و در این خصوص بیان كرد: «فدراسیون شمشیربازی محدود است و نمی توانیم سه اسلحه را با شرایط یكسان اعزام كنیم.»
یعقوبیان در مورد حمایت همه جانبه مسئولان فدراسیون از اسلحه سابر، اظهار داشت: «این توجهات بر اساس علایق شخصی نیست. تیم سابر ایران در رتبه پنجم جهان قرار دارد و اگر اعزام نشود، رتبه خود و شانس كسب سهمیه المپیك را از دست می دهد. به همین دلیل منطقی است تا در تمام تورنمنت ها شركت كند».
سرمربی تیم ایران در بخش اپه از قدم های تدریجی این اسلحه برای ارزیابی جایگاهش سخن به میان آورد تا در مسیر موفقیت قرار بگیرد.
با این حال یك تیم چگونه می تواند بدون سرمایه گذاری و حضور در مسابقات و اردوها در مسیر پیشرفت و در نهایت موفقیت قرار بگیرد.
«یعقوبیان» در خصوص اینكه گفته می شود ارتباط خوبی با «پیمان فخری» سرمربی اسلحه سابر ندارد و این امر سبب شد تا چالش هایی در فدراسیون ایجاد شود، گفت: «20 سال است كه با او دوست هستم، اما زمانی كه بحث كار پیش كشیده شود این امكان وجود دارد كه اختلاف هایی بوجود بیاید. تمامی اعضای اسلحه های مختلف در این فدراسیون خواهان سربلندی تیم سابر هستند و من نیز از هیچ تلاشی برای بچه های سابر دریغ نكرده ام».
اهالی دیگر اسلحه ها معتقدند كه سرمربی اسلحه سابر از همان ابتدا می دانست كه باید چگونه توجهات را به دست آورد و اكنون مسئولان فدراسیون تمامی وقت و انرژی خود را برای موفقیت اسلحه سابر گذاشته اند.
به گفته یك منابع آگاه، مسوولان اپه و فلوره به این روند و دیدگاه باقرزاده اعتراض كرده اند، اما این اعتراض نتیجه بخش نبوده است.
یعقوبیان در بخش دیگری از صحبت های خود، مدعی شد كه بازیكنان وقتی شكست می خورند آنرا به مسائل داوری مربوط می دانند و هنگامی كه پیروز می شوند، توان خودشان را مهمترین دلیل موفقیت می دانند.
سرمربی اسلحه اپه خاطرنشان كرد: «بازیكنی 10 اعزام داشته و یك امتیاز هم نگرفته است و سپس می گوید به او توجه نمی شود. معتقدم این بازیكن نباید از مشكلات صحبت كند، چون حتی یك امتیاز هم كسب نكرده است».
در هر شكستی نباید بازیكنان را مقصر دانست و در این راستا سرمربی، تاكتیك های در نظر گرفته شده و سیاست های فدراسیون نیز مورد توجه خواهد بود.
این موضوع را می توان به وضوح در سخنان «زهره صدرزاده» سرمربی اپه زنان مشاهده كرد.
وی نبود پیشرفت در تیم ملی اسلحه اپه را كم كاری اعضای تیم می داند و اظهار داشت: «منكر این امر می شوم كه اسلحه اپه نادیده گرفته شده و به همان میزان كه در سابر اعزام بوده در اپه نیز اعزام های بین المللی داشته ایم.»
صدرزاده ادامه داد: «اعضای تیم ملی اپه یكدست نیستند و تعدادی از آنان از 13 جلسه تنها در 9 جلسه تمرین حضور یافته اند و آنگاه می گویند كه چرا پیشرفت نداشته ایم».
در ادامه به سراغ «محمد میرمحمدی» سرمربی تیم اسلحه فلوره آقایان رفتیم كه او نگاه متفاوتی دارد.
او دلایل ضعیف بودن فلوره را در اعضای تیم ملی نمی بیند و معتقد است كه نبود دوره های مربیگری مناسب و مهاجرت مربیان و بازیكنان توانمند از ایران، مهمترین فاكتورهای قرار نداشتن فلوره ایران در شرایط مناسب است.
وی در این خصوص گفت: باید میزان توجه به این اسلحه افزایش یابد، زیرا نیاز به زمان است تا بازیكنانی حرفه ای تربیت شوند.
میرمحمدی كه از 6 ماه قبل هدایت تیم ایران را پذیرفته است، ادامه داد: سخنان زیادی در زمینه ضعیف بودن این تیم مطرح می شود و برخی معتقدند كه برابری وجود ندارد. با تمامی این تفاسیر معتقدم كه مقصر این ضعف، بازیكنان نیستند.
وی عنوان كرد: «در مدت اخیر تلاش خویش را برای ایجاد تغییر در اسلحه فلوره به كار بستیم. كار خودمان را ادامه می دهیم و اگر به ما بها دادند، شرایط بهتر می شود»
این سرمربی در پاسخ به تفاوت قائل شدن بین اسلحه ها از دید رئیس فدراسیون، گفت: «هر اتفاق، دلیلی دارد و اكنون تیم سابر ایران، خود را جدا كرده و در دنیا مطرح شده است. اما دوست ندارم درباره گذشته فلوره و اینگونه مسائل، حرفی بزنم».
در حالی كه در سال های گذشته 17 استان در اسلحه فلوره فعالیت می كردند، اكنون تنها 10 استان كشور در این بخش فعال هستند.
استان هایی چون آذربایجان شرقی، مازندران، یزد، اصفهان و كرمانشاه استعدادهای خوبی در اسلحه فلوره دارند، اما دیگر تلاش هایی چون گذشته در این بخش صورت نمی گیرد.
به گفته سرمربی تیم ایران، بسیاری از هیات ها در اندیشه تعطیلی فلوره هستند، اما با برگزاری اردو و مسابقات در تلاش هستیم تا جلوی این اتفاق نامناسب را بگیریم.
در حالی كه شنیده می شود برخی استان ها با هماهنگی ریاست فدراسیون توجهی به اسلحه فلوره ندارند، اما سرمربی تیم ایران این مساله را قبول ندارد و می گوید: «اگر فدراسیون می خواست فلوره را تعطیل كند، با ما قرارداد نمی بست و اردو برگزار نمی كرد».
وی درباره اهمیت این رشته گفت: «فلوره دشواری زیادی دارد و نباید به این دلیل، هیات های این رشته را تعطیل كرده و تمركز خود را به سابر و اپه معطوف كرد».
با كنكاشی در صحبت های مربیان تیم ملی و البته برخی از اهالی این رشته كه نمی خواهند نامی از آنان به میان آید، به خوبی واضح است كه مسئولان فدراسیون شمشیربازی از چند سال قبل تاكنون، تمام انرژی و سرمایه را معطوف اسلحه سابر كردند و هر چند این اسلحه روند خوبی دارد، اما فلوره و اپه هر روز ضعیف تر می شوند و چون طفل سرراهی در این فدراسیون هستند.
ورزشی**9128**3783**1597
تاریخ انتشار: ۱۷ آذر ۱۳۹۷ - ۱۴:۴۱
تهران- ایرنا- معطوف شدن نگاه مسئولان فدراسیون شمشیربازی به اسلحه سابر و فراموش شدن دیگر بخش ها، موجب انزوای تیم های اسلحه اپه و فلوره شده است و این تیم ها هر روز ضعیف تر از قبل می شوند.