تهران - ایرنا - در حالی فشارهای داخلی به دولت ترامپ در پرونده دخالت احتمالی روسیه در انتخابات ریاست جمهوری افزایش یافته كه به نظر می رسد؛كاخ سفید تلاش دارد تا بار این فشار را از طریق اقدامات سیاست خارجی جبران كرده و فشارها را كاهش دهد.

به گزارش ایرنا، پرونده موسوم به دخالت روسیه درانتخابات ریاست جمهوری سال 2016 میلادی آمریكا اگر چه از زمان دولت 'باراك اوباما' گشوده شد و منجر به اخراج جمعی از دیپلمات های روسی از واشنگتن شد، اما با روی كار آمدن 'دونالد ترامپ' به عنوان رییس جمهوری آمریكا و انتخاب یك بازرس ویژه سرسخت به نام 'رابرت مولر' برای این پرونده، شكل جدی تری به خود گرفت.
مولر تاكنون در رابطه با تحقیقات خود كیفرخواست هایی علیه برخی افراد وابسته به ترامپ از جمله 'مایكل فلین' مشاور سابق امنیت ملی آمریكا و ' پال مانافورت' رئیس سابق تیم انتخاباتی ترامپ صادر كرده است.
اما در تحولی تازه مقام های قضایی آمریكایی در رابطه با پرونده جنجالی دخالت ادعایی روسیه در انتخابات 2016 آمریكا عرصه را بر دونالد ترامپ' و اطرافیان سابقش تنگ تر كرده و رئیس پیشین ستاد انتخاباتی وی را به دروغگویی متهم و برای وكیل سابق رئیس جمهوری تقاضای زندان طولانی مدت كردند.
مولر بازپرس ویژه پرونده دخالت روسیه در انتخابات ریاست جمهوری آمریكا با ارائه اسنادی به دادگاه اعلام كرد كه مانافورت رئیس سابق ستاد انتخاباتی ترامپ در پنج فقره دروغ گفته است. این درحالی است كه مانافورت تعهد كرده بود با بازپرس ویژه همكاری كند.
طبق اسناد مولر، مانافورت درباره ارتباطاتش با «كنستانتین كیلیمنیك» دروغ گفته است. مولر گفته كه كیلیمنیك با دستگاه اطلاعاتی روسیه كه به هك سیستم های رایانه ای دمكرات ها در انتخابات ریاست جمهوری 2016 متهم شده است، ارتباطات دارد.
به عقیده تحلیلگران این موضوع نشان می دهد كه مولر اسناد زیادی درباره تماس های نزدیكان ترامپ با روس ها دارد. همچنین رسانه ها خبر می دهند كه بازپرس ویژه اسنادی درباره تماس های پیامكی مانافورت با مقام های دولت ترامپ در اوایل سال جاری دارد.
اما در این زمینه، 'سارا هاكبی سندرز' سخنگوی كاخ سفید ادعاهای مولر را رد كرده و با صدور بیانیه ای گفت:اسنادمربوط به مانافورت به هیچ وجه هیچ چیزی درباره رئیس جمهوری نمی گوید. این اسناد حتی كوچكترین چیزی درباره تبانی [با روس ها] نمی گوید و كاملا به مسائل مرتبط با لابی گری مربوط می شود.
مانافورت در ماه اكتبر(آبان ماه)در چارچوب پرونده روسیه تحت پیگرد قرار گرفت و از آن هنگام در زندان است. وی بعد از آنكه به مولر قول همكاری داده بود، گفته بود كه «هیچ ارتباط مستقیم یا غیرمستقیمی با هیچ یك از اعضای دولت پس از روی كار آمدن آن نداشته و از هیچ فردی نخواسته است كه در هیچ موضوعی پیامی به دولت برساند.»
دادستانها می گویند شواهدی كه آنها در اختیار دارند، حاكی است كه مانافورت تماس هایی با مقام های دولت از جمله یك عضو ارشد دولت داشته است.
گفته می شود مانافورت در ژوئن 2016 در برج ترامپ با روس ها دیدار داشته است. روس ها می خواستند اطلاعاتی درباره«هیلاری كلینتون» رقیب انتخاباتی ترامپ ارائه كنند. دوره ریاست مانافورت بر ستاد انتخاباتی ترامپ با هك ایمیل های كلینتون و حزب دموكرات همراه بود.
مولر ابتدا مانافورت را به تخلفاتی غیرانتخاباتی متهم كرده بود اما بعدا معلوم شد كه وی به دنبال كسب اطلاعات و اسنادی از مانافورت درباره ارتباط با روس ها بوده است. دادستان ها ظن آن داشتند كه مانافورت شاید تخلفاتی در زمینه تامین مالی ستاد انتخاباتی ترامپ داشته است. تحقیقات مولر حول میلیون ها دلاری كه مانافورت سال ها پیش بابت مشاوره سیاسی دراوكراین به دست آورده بود، جریان داشت. مانافورت همچنین از روابط خود با ترامپ برای گرفتن وامی چندمیلیون دلاری استفاده كرده بود.
همكاری نكردن مانافورت با مولر ممكن است اتهامات جدیدی علیه وی ایجاد كندكه سرانجام به محكوم شدن وی منجر می شود. این در حالی است كه ترامپ اخیرا احتمال عفو وی طبق فرمان رئیس جمهوری را مطرح كرده بود.
اما در همان زمان ترامپ» در سلسله توییت های انتقادآمیز خود، رابرت مولر بازپرس ویژه پرونده مداخله روسیه در انتخابات ریاست جمهوری 2016 ایالات متحده را دادستانی خودسر خواند و وی را متهم كرد به نظام عدالت كیفری این كشور، آسیب می زند.
این فشارها را اگر در یك سوی كفه ترازی تحولات داخلی بگذاریم، كفه دیگر ترازوی تحولات آمریكا، فرافكنی ترامپ از طریق سیاست خارجی برای فرار از این فشارها است.
ترامپ شامگاه پنجشنبه در مراسمی كه به مناسبت عید حنوكای یهودیان دركاخ سفید برگزار شد، به طرح ادعاهای واهی و ادامه فرایند ایران هراسی پرداخت و با تقبیح برجام، گفت كه نخواهد گذاشت تهران به تسلیحات هسته ای دست یابد.
وی بار دیگر برجام را «توافقی فاجعه‌بار» خواند و مدعی شد: تحریم هایی را علیه ایران وضع كردیم كه معدود كشورهایی در جهان آن را تجربه كرده اند [...] نخواهیم گذاشت ایران به عنوان پیشروترین حامی تروریسم در جهان، حكومتی كه پیوسته مرگ بر آمریكا می‌گوید و اسرائیل را تهدید به نابودی می‌كند، به كشنده‌ترین سلاح روی زمین دست یابد.
این ادعای بی‌اساس در شرایطی بیان می شود كه پیش از این نیز ترامپ به دلایل فشارهای داخلی دست به تحریم روسیه زده بود و این فضای در اجلاس گروه بیست در بوینس آیرس آرژانتین نیز دیده شد. آمریكا از سال 2014 به سو، 57 بسته تحریم اقتصادی علیه مسكو اعمال كرده است.
به نظر می رسد فرایند كلی كار دولت ترامپ بر این مبناست كه با افزایش فشارهای داخلی، برای عبور از این شرایط به دنبال یافتن سوپاپ های اطمینانی است كه قدرت این فشارها را كاهش دهد، و چه بهتر از پرونده های سیاست خارجی همچون برجام و روسیه، زیرا بخشی از فرایند فشار داخلی در مداخله احتمالی مسكو در انتخابات ریاست جمهوری نمود داشته، پس بنابراین موضوعاتی همچون تنش های دریایی دریای آزوف علاوه بر سیاست محدودسازی روسیه و افزایش فشار بر ایران در موضوع برجام می تواند گره گشای سیاست داخلی باشد.
اروپا**2040**1590