رشت - ايرنا - در جلسه مشترك ستاد اقتصاد مقاومتي و پنجمين جلسه ستاد امنيت سرمايه‌گذاري گيلان به رياست استاندار، آيين‌نامه طرح ساماندهي آب بندان هاي استان به تصويب رسيد.

‌گزارش روابط عمومي استانداري گيلان به ايرنا حاكيست؛ آب‌بندان‌ها در واقع استخرهاي ذخيره خاكي هستند كه كشاورزان طي ساليان دور براي مهار و ذخيره روان‌آب‌ها و آب چشمه‌ها، جويبارها، رودخانه‌ها و مسيل‌ها و استفاده در بخش كشاورزي، با ايجاد ديواره‌هاي خاكي و خاكبرداري، ايجاد كرده‌اند.
با رسوب‌گذاري تدريجي طي ده‌ها سال گذشته و به تدريج، ظرفيت و حجم ذخيره آب‌بندان‌ها با كاهش شديد مواجه شده لذا طرح ساماندهي آب‌بندان­ها، به­منظور لايروبي، ديوارسازي، دريچه­سازي و سردهنه­سازي و بكارگيري چندمنظوره آنها در تامين آب كشاورزي و توسعه فعاليت­هاي اقتصادي و اشتغال­زا در زمينه­هاي گردشگري، آبزي­پروري، ورزش‌هاي آبي، پرورش پرنده­گان آبي و امثالهم، اجرا مي­شود.
مهار و مديريت روان‌‌آب‌ها و افزايش ظرفيت و حجم ذخيره‌سازي آب توسط آب‌بندان‌ها براي تأمين مصارف كشاورزي، تقويت منابع آب زيرزميني و ايجاد امكان بهره‌برداري چندمنظوره، اشتغال­زا و درآمدزا از آب‌بندان‌ها اعم از ذخيره و تأمين آب، شيلات و پرورش ماهي، پرورش پرندگان آبي، گردشگري، ورزش‌هاي آبي و ... با اولويت تامين آب كشاورزي از اهداف اجراي طرح ساماندهي آب‌بندان‌هاي گيلان است كه امروز در جلسه ستاد اقتصاد مقاومتي به تصويب رسيد.
در اين جلسه كه جمعي از نمايندگان مردم در مجلس شوراي اسلامي، رئيس كل دادگستري، معاونان استاندار و اعضاي ستاد اقتصاد مقاومتي استان حضور داشتند، دستورالعمل طرح ساماندهي و كنترل سيلاب رودخانه اي استان نيز مورد بحث و بررسي قرار گرفت.
در ادامه اين جلسه سه طرح سرمايه‌گذاري در بخش هاي گردشگري شهرستان هاي ماسال و آستارا نيز بررسي و در راستاي تسهيل در اجراي آن تصميم هاي لازم گرفته شد.
به گزارش ايرنا گيلان داراي 860 آب‌بندان بوده كه وسعت اين تعداد آب‌بندان حدود 9 هزار هكتار است.
بنا به اظهار مسئولان جهاد كشاورزي استان، در حال حاضر 150 ميليون متر مكعب آب در آب‌بندان‌هاي گيلان ذخيره شده كه با بهسازي و لايروبي آب‌بندان ها ميزان ذخيره آب در آنها به 300 ميليون مترمكعب افزايش مي يابد.
آب‌بندان‌هاي يكي از مهم‌ترين ظرفيت‌هاي تأمين آب كشاورزي در استان هستند و در حال حاضر 10 هكتار از آب‌بندان‌هاي گيلان در شهرهاي آستارا، رشت، رودبار، آستانه، سياهكل علاوه بر تامين آب زراعي، در حوزه گردشگري نيز مورد استفاه قرار مي گيرند.
سالانه براي كشت برنج در استان گيلان ، دو ميليارد و 500 ميليون متر مكعب آب مصرف كه 150 ميليون متر مكعب آن از طريق آب‌بندان‌ها تامين مي شود.
7296/2007/