اصفهان- ايرنا- وجود آرمستان هاي متعدد در سميرم از جمله مشكلات اين شهرستان است كه ساماندهي آنها به تاكيد جمعي از مردم و مسوولان امر ضروري است.

به گزارش ايرنا، اين شهرستان داراي چهار شهر و 150 روستا و آبادي آرامستان هاي متعددي دارد، گاهي چند سنگ قبر در گوشه باغ و مزرعه اي است كه وقتي روي سنگ قبر را مي خواني متوجه عشايري بودن متوفي مي شوي و گاهي قبرستاني را مي بيني كه قديم ترها محل دفن مردمان بودند و امروز به حال خود رها هستند.
به طور مشخص هر روستا و سه شهر كمه، حنا و ونك يك قبرستان عمومي دارد اما مشكل به طور دقيق در شهر سميرم و درست در جايي است كه اين شهر علاوه بر آرامستان اصلي با عنوان باغ رضوان چند قبرستان محلي ديگر هم دارد كه همچنان فعال اما بي حساب و كتاب هستند.
شهردار سميرم در اين رابطه گفت : قبرستان هاي محلي در سميرم پراكنده اند و اجازه دفن ندارند اما هنوز هم اقدام به دفن بدون مجوز مي كنند.
حسينعلي صادقي در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه تنها آرامستان رسمي سميرم باغ رضوان در جنوب اين شهر است ، خاطرنشان كرد: همين قبرستان مشكلات عديده اي دارد كه بخشي از آنها سال هاي سال و در دوران شهرداران مختلف، حل نشده و همچنان لاينحل مانده است.
به گفته وي سليقه اي عمل كردن مردم در نوع بكاربردن سنگ ها، انداختن سنگ هاي گران قيمت در ابعاد بزرگ و رنگ هاي مختلف و بي توجهي به اعلام دفن به شهرداري و ثبت احوال از مهمترين مشكلات اين بخش است.
وي تصريح كرد: قاعده كار اين است كه همه سنگ ها يك دست و همسان باشند و چون در سال هاي گذشته به اين موارد توجه و پرداخته نشده و تعداد دفن شدگان زياد شدند امروز كار ساماندهي اين تعداد قبر از توان شهرداري سميرم خارج است.
صادقي تاكيد كرد : تنها راهكار ساماندهي اساسي اين محل ورود بخش خصوصي است تا علاوه بر سامان دادن امور و شكل ظاهري قبرستان به مرور كارهاي اجرا و اعلام بروز به ثبت احوال روزآمد شود.
شهردار سميرم بدون اشاره به تعداد آرامستان هاي شهري و مقدار اعتبار مورد نياز براي ساماندهي آنها قول داد در اولين فرصت با تنظيم لايحه اي اين موضوع را به شوراي شهر ببرد تا بخش خصوصي به اين عرصه ورود كند.
رييس اداره ثبت احوال سميرم به خبرنگار ايرنا گفت : شوراي ثبت وقايع حياتي در دوره هاي مختلف و فرمانداران سابق مصوبه هاي متعددي در رابطه به ساماندهي آرامستان سميرم داشته است.
محمد رضايي با بيان اينكه در اين بخش مديريت و جانمايي آرامستان ها با شهرداري هاست ، ادامه داد: لازمه كار دقيق ايجاد مديريتي واحد در اين خصوص و اعلام فوري فوتي هاي شهر سميرم به اداره ثبت احوال است.
وي اظهارداشت: درخواست ها و مصوبات زيادي در شوراي ثبت وقايع حياتي در ساليان اخير داشته ايم اما هنوز شاهد اين هستيم كه تعدادي از مردم فوت شدگان را در قبرستان هاي غير رسمي اطراف شهر دفن و در موارد متعددي اين موضوع را به ما اعلام نمي كنند.
رييس اداره ثبت احوال با تاكيد بر اهميت شاخص هاي آماري بويژه در حوزه مسايل جمعيتي، امنيتي و اقتصادي، ادامه داد : گاهي يك سو استفاده احتمالي ممكن است مشكل آفرين شود.
به گفته رضايي هدف سازماني شوراي ثبت وقاع حياتي 100 درصدي شدن ثبت هر واقعه اي اعم از فوت، ولادت، ازدواج يا طلاق است اما ما در شهر سميرم تنها در بخش اعلام فوتي ها مشكل داريم.
وي بيان داشت: مامور اداري ما هر سه روز يك بار به بيمارستان مراجعه و گواهي ولادت متولدشدگان را دريافت مي كند تا ثبت ولادت ها روزآمد باشند.
وي اضافه كرد : سميرمي هايي هم كه در ساير شهرستان ها و استان ها متولد مي شوند با استفاده از شماره ملي و براي دقت بيشتر آماري تا قبل از روز پانزدهم تولد به ما اعلام مي شوند تا در اداره ثبت احوال سميرم لحاظ و ثبت شود.
رضايي با بيان اينكه آرامستان اصلي همه شهرها در يك نقطه متمركز است اما در سميرم اينگونه نيست اظهاراميدواري كرد شهرداري با فرهنگ سازي، ارائه راهكارهاي تشويقي و تخفيفي و يا واگذاري به بخش خصوصي يكبار براي هميشه اين مشكلات را حل و فصل كند.
رييس اداره ثبت احوال سميرم بيان كرد : در زمان كنوني چند قبرستان فرعي در شهر سميرم وجود دارد كه دو آرامستان باغ بهشت در جنوب و بهشت رضا در شمال شهر، با اينكه مجوز دفن ندارند بعنوان دو قبرستان فعال و پرجمعيت محلي همچنان به كار خود ادامه مي دهند و اسامي فوتي هايشان را به اداره ثبت اعلام نمي كنند.
شهرستان سميرم با 100 هزار جمعيت ثابت و عشايري در 160 كيلومتري جنوب اصفهان واقع شده است.
7147/6026/