به گزارش روز یكشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد كشاورزی استان اردبیل، رمضانعلی ابراهیم پور در آیین بزرگداشت روز جهانی خاك افزود: كمبود مواد آلی ، شوری و فرسایش نیز منابع خاكی كشور را تهدید می كند.
وی بیان كرد: تغییر كاربری غیر مجاز اراضی كشاورزی ، زمین لغزش های ناشی از فرونشست سطح آب زیر زمینی در اكثر دشت های كشور و همچنین از بین رفتن پوشش گیاهی به سبب قطع بی رویه درختان باید با جدیت مورد توجه قرار گیرد.
او اضافه كرد: حفظ ، احیاء و بهره برداری بهینه از منابع خاك كشاورزی بر اساس اصول توسعه پایدار ، حفظ و ارتقای حاصلخیزی خاك كشاورزی ، كاهش آلودگی منابع خاك و آب و كاهش و جلوگیری از شور شدن اراضی و جلوگیری از تغییر بی رویه كاربری اراضی كشاورز و منابع طبیعی می تواند نقش موثری در حفاظت از خاك داشته باشد.
رییس جهاد كشاورزی استان اردبیل نیز در این آیین گفت: جلوگیری از فرسایش خاك و حفاظت از این سرمایه ملی از اهداف بلند مدت مسئولان بخش كشاورزی استان است.
خلیل نیكشاد افزود: حفاظت از میكروارگانیسمهای زنده خاك، ترویج فرهنگ استفاده درست از كودهای دامی، اصلاح ساختار و بهبود تهویه خاك سبب تولید حداكثری محصول زراعی در واحد سطح میشود.
به گفته وی ، بخش قابل توجهی از طرح های پژوهشی مراكز تحقیقات كشاورزی استان با رویكرد دستیابی به موثرترین شیوه های نوین علمی در راستای كشاورزی حفاظتی و حفاظت از خاك اجرا می شود.
وی اضافه كرد: به همین منظور مدیریت ترویج كشاورزی استان برای افزایش اطلاعات بهره برداران و اهمیت كشاورزی حفاظتی، با برگزاری كلاس های آموزشی كوتاه مدت و بلند مدت در پی نهادینه كردن فرهنگ كشاورزی حفاظتی در بین كشاورزان است.
نیكشاد گفت: ترویج روش های مبارزه زراعی با آفات و ارتقای سطح آگاهی بهره برداران در خصوص حفاظت از خاك با جدیت دنبال می شود كه در همین راستا فعالیت های شركت های دانش بنیان برای مبارزه بیولوژیك با آفات و امراض و كاهش استفاده از سموم شیمیایی با هدف جلوگیری از آلودگی منابع آبی و خاكی صورت میگیرد.
6016
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۱:۴۳
اردبیل - ایرنا - رییس گروه حفاظت و حاصلخیری خاك معاونت آب و خاك وزارت جهاد كشاورزی گفت: آلودگی منابع خاك به عناصر سنگین ناشی از كاربرد بعضی از كودهای شیمایی مهم ترین چالش پیش روی حفاظت از خاك به عنوان سرمایه ملی است.