به گزارش روز یكشنبه گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، محققان دریافتند موش های مبتلا به سرطان كبد دارای شرایطی مشابه انسان های مبتلا به بیماری متیل مالونیك اسیدمی هستند. بر اساس این تحقیقات موش های مبتلا به سرطان كبد مقادیر زیادی از عامل رشد فیبروبلاست 21 (FGF21) دارند. محققان با اطلاع از این موضوع، با استفاده از موش ها مدلی را ساختند كه یك وضعیت اضطراری متابولیك در انسان های مبتلا به متیل مالونیك اسیدمی (MMA) را شبیه سازی می كند و امكان مطالعه آسیب های وارد شده به كبد را در اختیار می گذارد.
بیماری MMA نوعی اختلال متابولیك است كه موجب ناتوانی بدن در تجزیه برخی از انواع پروتئین ها و چربی ها می شود. به گزارش انستیتوی ملی سلامت آمریكا از هر 100 هزار كودك آمریكایی یك نفر به این بیماری دچار است. برای این كودكان وجود یك ویروس كوچك یا عدم تعادل در رژیم غذایی می تواند منجر به رخدادهای متابولیك بسیار خطرناك شود. این بیماری به طور عادی از طریق تحت نظر گرفتن نوزاردان قابل تشخیص است.
محققان دریافتند ابتلا به MMA در بدن موش یا انسان موجب فعال شدن مزمن مسیرهای استرس می شود و ممكن است توانایی واكنش نسبت به استرس حاد را مختل كند. نشانگرهای جدیدی كه محققان در این تحقیقات شناسایی كردند، امكان پیش بینی دقیق میزان اثرگذاری روش های درمانی سلولی یا ژنتیكی را در اختیار می گذارد.
محققان امیدوارند این تحقیقات امكان ارزیابی آسیب های وارد شده به كبد و درمان بیماران مبتلا به MMA را از طریق اندازه گیری FGF21 فراهم كند.
گزاش كامل این تحقیقات در نشریه JCI Insight منتشر شده است.
علمی (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۸
تهران – ایرنا - محققان با استفاده از موش ها مدلی را ساختند كه یك وضعیت اضطراری متابولیك در انسان های مبتلا به بیماری متیل مالونیك اسیدمی (MMA) را شبیه سازی می كند و امكان مطالعه آسیب های وارد شده به كبد را در اختیار می گذارد.