گچساران - ایرنا - وقتی دختران ورزشكار كهگیلویه و بویراحمد آذرماه جاری نایب قهرمان المپیاد هاكی ایرانیان شدند كسی جز ساكنان تلخاب شیرین نمی دانستند كه 11نفر از این 12نفر قهرمان ساكن همین روستا در شهرستان گچساران هستند.

به گزارش ایرنا، نیم قرن پیش انگلیسی ها كه برای اكتشاف نفت به جنوب كشور آمده بودند ورزش هاكی را هم با خود به گچساران آوردند.
پس از آن ورزش هاكی در همه جای شهرستان گچساران رشد كرد و در بین مردان و زنان محبوب شد و تا آنجا به پیش رفت كه گچساران را «شهر هاكی ایران» نام نهادند.
تا سال های اخیر كه ورزش هاكی در گچساران رو به افول نهاد شهرستان گچساران صاحب كارنامه درخشانی در ورزش هاكی كشور بوده است .
سالها هاكی بازان گچسارانی یاران ثابت تیم های ملی هاكی مردان و زنان بودند ،سكوهای نخست لیگ های برتر هاكی در اختیار آنان بود اما در سال های اخیر تیم های هاكی گچساران كم فروغ ظاهر شده و در لیگ برتر كشور هم نماینده ای ندارند.

** حكایت وارد شدن هاكی به روستای تلخاب شیرین
داستان دختران هاكی باز روستایی گچساران از آنجا شروع شد كه «نوروز حیدری» یكی از پیشكسوتان هاكی كشور تابستان امسال برای گذران اوقات فراغت به روستای تلخاب شیرین رفت.
وی با مشاهده استعداد بی بدیل دختران و پسران تلخاب شیرین ، آموزش و ساماندهی فرزندان این روستا را آغاز كرد .
او از دختران تلخاب شیرین تیمی ساخت كه در المپیاد ایرانیان در رشته هاكی نایب قهرمان شدند و از 12بازیكن تیم هاكی كهگیلویه و بویراحمد در این المپیاد 11بازیكن تربیت یافته مكتب نوروزی در این روستا هستند.
حیدری كه سالیان نه چندان دور سرمربی تیم ملی هاكی ایران بوده ،می گوید: براساس تصمیم فدراسیون هاكی نام روستای تلخاب شیرین ،آبان ماه امسال به عنوان نخستین روستای هاكی ایران ثبت شد.
به باور وی مردم این روستا استعداد و علاقه وافری به رشته ورزشی هاكی دارند.چنان كه از جمعیت یكهزار و 400 نفری این روستا 140 نفر در رشته هاكی فعالیت می كنند.
وی بیان كرد: بسیاری از دختران روستای تلخ آبشیرین از جمله «مریم بیعت اصل» و «صونا قره قانی» امیدهای پوشیدن پیراهن تیم ملی در آینده هستند.
روستای تلخاب شیرین با یك هزار و 400 نفر جمعیت در 5 كیلومتری شهر دوگنبدان مركز شهرستان گچساران قرار دارد.اغلب ساكنان آن كشاورز و دامدار هستند.

** روند سریع فراگیری تكنیك های هاكی در تلخاب شیرین
زهرا بیعتی كاپیتان و دروازه بان تیم هاكی كهگیلویه و بویراحمد است ، كمتر از 6ماه از آشنا شدنش با ورزش هاكی در مسجد روستای تلخاب شیرین می گذرد.
وی هم اكنون دانش آموز پایه هشتم مدرسه شهید قره قانی روستای تلخاب شیرین است .زهرا می گوید به تدریج در دوره های آموزشی با تكنیك های رشته هاكی آشنا شدم.
بیعتی آرزو دارد به عضویت تیم ملی هاكی درآید و در لیگ برتر هاكی ایران هم بازی كند آرزویی كه چندان دور از دسترس نیست .
وی با اشاره به توسعه زیرساخت های ورزشی در روستاهای گچساران از نماینده مردم شهرستان های گچساران و باشت در مجلس شورای اسلامی خواست برای احداث سالن ورزشی چند منظوره بانوان در روستای تلخاب شیرین اقدام كند.

** كه عشق آسان نمود اول
سهیلا قره قرقانی از اهالی روستای تلخاب شیرین ، مربی گری مدرسه هاكی این روستا را به عهده دارد.
وی می گوید: تمرینات دختران این روستا در رشته ورزشی هاكی از تیرماه امسال شروع شد كه با توجه به گرمای طاقت فرسای هوا برای بچه ها بسیار مشكل بود اما تلاش شد با برگزاری تمرینات در شامگاهان از رسیدن آسیب هایی مانند خون دماغ پیشگیری شود.
قره قرقانی گفت: برخی تیم های سایر استان ها یك سال تمرین و آموزش را می گذرانند تا در رقابت ها شركت كنند اما استعداد بچه های این روستا فراتر از حد انتظار بود بطوری كه در المپیاد استعدادهای برتر هاكی ایرانیان خود را نشان داد.
وی كه سابقه شركت در المپیادهای ملی رشته هاكی را دارد چشم انداز رشته هاكی در روستای تلخاب شیرین گچساران را درخشان پیش بینی می كند.

** وضعیت زیرساخت های موجود در شهر هاكی ایران
نوروز حیدری مربی تیم هاكی باشگاه نفت و گاز گچساران می گوید: هم اكنون سه مدرسه هاكی در این شهرستان فعالیت دارد.
وی گفت: 2 مدرسه هاكی برای دختران و پسران در شهر دوگنبدان و یك مدرسه در روستای تلخاب شیرین فعالیت دارد.
حیدری افزود: 250 نفر در این مدارس مشغول فراگیری آموزش های تخصصی رشته ورزشی هاكی هستند.
حیدری بیان كرد: نخستین زمین چمن مصنوعی هاكی گچساران در سال های نه چندان دور احداث شده است اما این زمین نیازمند بازسازی است.
وی افزود: روستاهای زیادی در گچساران هستند كه خواهان راه اندازی مدارس هاكی هستند اما به دلیل نبود تجهیزات چنین امكانی هنوز وجود ندارد.
سرمربی تیم هاكی نفت و گاز گچساران تصریح كرد: تجهیزات مورد نیاز رشته هاكی به دلیل وارداتی بودن هم گران قیمت هستند.

** المپیاد هاكی و دختران روستای تلخاب شیرین
المپیاد استعدادهای برتر هاكی دختران كشور از اول آذرماه جاری در شهر یاسوج آغاز و به مدت 6روز برگزار شد.
در این المپیاد دختران هاكی باز كهگیلویه و بویراحمد با درخشش باور نكردنی دختران روستای تلخاب شیرین گچساران نائب قهرمان كشور شدند.
تیم هاكی دختران استان مركزی در دیدار پایانی تیم دختران كهگیلویه و بویراحمد را شكست داد و قهرمان شد.
هدف از برگزاری این المپیاد شناسایی دختران هاكی باز مستعد كشور برای حضور در انتخابی بازی های المپیك سال 2020 توكیوی ژاپن بود.
درخشش دختران روستای تلخاب شیرین این روزها تداعی گر روزهای باشكوه رشته ورزشی هاكی در شهرستان گچساران شده است.

**نگاهی به تاریخچه هاكی در گچساران
ورزش هاكی از سال 1348 وارد شهرستان گچساران شد و فدراسیون هاكی در سال 1351 شكل گرفت.
9 نفر از اعضای تیم ملی هاكی ایران در سال 1352 از ورزشكاران گچساران بودند و پس از پیروزی انقلاب اسلامی ورزشكاران گچسارانی یك مقام قهرمانی، سه عنوان نایب قهرمانی و سه مقام سومی در هاكی كسب كرده اند.
دختران هاكی باز گچسارانی نیز 2 مقام قهرمانی و یك عنوان دومی المپیاد ایرانیان،یك مقام قهرمانی لیگ برتر و یك عنوان نائب قهرمانی را در دهه های 80 و 90 به دست آورده اند.
سلیم موسوی، نوروز حیدری،احسان گلستانی نیا و نیما حیدری از اسطوره های هاكی گچساران هستند كه در مسابقات آسیایی سابقه حضور داشته اند.
نوروز حیدری در سال های 1368 تا 1383 مربی و سرمربی تیم ملی هاكی بود كه در سال 1381 به همراه تیم ملی مقام چهارم آسیا را كسب كرد.
تیم هاكی نفت و گاز گچساران سه بار در سال های 1387 تا 1392 قهرمان لیگ برتر هاكی شد و سه عنوان نایب قهرمانی در سال های 1390 تا 1395 نیز كسب كرده است.
زنده یاد «نورالله گرانی پور» از اهالی گچساران را پدر هاكی ایران می نامند و سال ها پس از گرانی پور ورزش هاكی به سرزمین مادری باز گشته است ،دختران روستای تلخاب شیرین دوباره امید را به گچساران آورده اند و از هم اكنون خود را برای انتخاب در تیم ملی ایران برای شركت در المپیك 2020 توكیو آماده می كنند.
گزارش از فرزانه شریفی
8143/1662