به گزارش خبرنگار ايرنا، علي خداويسي روز يكشنبه در نشست خبري اظهار داشت: سال گذشته در اين مدت 269 هزار و 662 ليتر سوخت قاچاق در استان كشف و ضبط شد.
وي دليل افزايش قاچاق سوخت در كردستان را ناشي از نوسانات قيمت ارز اعلام كرد و افزود: بيشترين قاچاق سوخت در پايانه مرزي باشماق و مربوط به كاميون ها و اتوبوس هايي بود كه باك اضافي داشته و از اين طريق اقدام به قاچاق مي كردند.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان يادآور شد: در اين مدت مقدار كشفيات برنج قاچاق 289 هزار و 820 كيلوگرم بود كه نسبت به مدت مشابه سال گذشته 649 درصد رشد داشت.
وي با اشاره به اينكه از ابتداي امسال تا پايان آبان يك هزار و 208 دستگاه لوازم صوتي و تصويري در كردستان كشف و ضبظ شد، اضافه كرد: اين رقم نسبت به 11 هزار و 128 دستگاه كشف شده در سال قبل، 89 درصد كاهش نشان مي دهد.
خداويسي از كشف 6 هزار و 239 دستگاه لوازم خانگي قاچاق در استان در سال جاري خبر داد و گفت: اين رقم كشفيات در مقايسه با 2 هزار و 351 دستگاه سال پيش، 165 درصد افزايش دارد.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان آمار مربوط به كشفيات لوازم آرايشي و بهداشتي را در سال جاري يك ميليون و 13 هزار و 800 قلم و نسبت به پارسال با 79 درصد كاهش اعلام كرد و اظهار داشت: سال گذشته در همين مدت چهار ميليون و 984 هزار و 295 قلم لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق كشف شد.
خداويسي به دستگيري يك هزار و 656 متهم مربوط به قاچاق كالا در استان از ابتداي امسال تا پايان آبان اشاره كرد و افزود: در همين مدت، 49 باند قاچاق در كردستان متلاشي شد كه در مقايسه با 41 باند پارسال 19 درصد رشد داشت.
وي در ادامه با بيان اينكه از ابتداي سال جاري تا هشت ماهه منتهي به آبان ماه، 17 ميليون ليتر سوخت از استان صادر شد، گفت: در همين مدت 152 ميليارد ريال از محل پرداخت سود حاصل از فروش سوخت به حساب سرپرست خانوارهاي ساكنان شعاع 20 كيلومتري مرز استان واريز شد.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان به وجود 18 هزار و 139 خانوار مرزنشين اشاره كرد و يادآور شد: در اين مدت به حساب هر سرپرست خانوار واقع در شعاع 20 كيلومتري مرز 6 ميليارد ريال واريز شد ضمن اينكه به زودي 50 ميليارد ريال ديگر نيز به حساب اين خانوارها واريز مي شود.
** 70 درصد اقدامات مبارزه با قاچاق، فرهنگي و در حوزه پيشگيري است
خداويسي افزود: سياست ما براساس قانون جديد از سال 92 تغيير كرد و اكنون 70 درصد اقدامات كميسيون مبارزه با قاچاق كالا در حوزه پيشگيري و كارهاي فرهنگي و 30 درصد نيز مقابله اي است.
وي با اشاره به اينكه در حوزه پيشگيري اساس كار كا در بحث اقلام ممنوعه بويژه مشروبات الكلي است، اضافه كرد: اقدامات كساني را كه از طريق جابجايي كالا امرار معاش مي كنند مورد اغماض قرار مي گيرد اما با قاچاق هاي سازمان يافته بشدت برخورد مي شود.
دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان با بيان اينكه قاچاق دام زنده به خوبي مديريت و در حال حاضر به كمترين ميزان خود رسيده است، اظهار داشت: قاچاقيان عمده در استان مدتي است مجهز به اسلحه شده اند بنابراين مقابله با آنان دشوارتر شده است.
خداويسي ضمن تاكيد بر اين نكته كه هيچگاه با كولبران برخورد قهري نمي شود، يادآور شد: هدف دولت برخورد با متجاوزان مرزي است و اين موضوع با كولبري كاملا متفاوت است.
وي تاكيد كرد: در صورتيكه با متجاوزان مرزي برخورد نشود، خود مردم مرزنشين استان به عملكرد دولت معترض خواهند شد بنابراين براي حفظ امنيت مرزها و مرزنشينان از هيچ تلاشي فروگذار نخواهيم كرد.
به گزارش ايرنا، استان كردستان يكي از استان هاي مرزي كشور است كه حدود 230 كيلومتر مرز با كشور عراق دارد و اكنون داراي سه بازارچه مرزي سيرانبند بانه، خانم شيخان مريوان و مله خورد در سروآباد است.
7355/9102
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۵
سنندج - ايرنا - دبير كميسيون مبارزه با قاچاق كالا و ارز كردستان گفت: از ابتداي امسال تا پايان آبان ماه، يك ميليون و 308 هزار و 407 ليتر سوخت قاچاق در استان كشف شد كه در مقايسه با مدت مشابه سال قبل 385 درصد افزايش را نشان مي دهد.