به گزارش ايرنا محمدعلي طالبي روز يكشنبه در دومين مجمع سالانه سلامت اردكان با اشاره به تشكيل اين مجمع در شهرستانهاي استان، اهتمام و جديت استانداري را براي پر كردن خلأ حوزه سلامت و نيز ابلاغ مشترك وزارت بهداشت و وزارت كشور عنوان كرد.
وي اجتماعي كردن سلامت و مشاركت آحاد مردم در مساله بهداشت و سلامت را ضرورتي اجتنابناپذير عنوان كرد و بيان داشت: معضلاتي مانند آلودگي هوا و مباحث محيط زيستي، كمتحركي مردم و بعضاً فرهنگ نادرست مصرف مواد غذايي نظير رتبه بالاي استان در مصرف قند و غذاهاي فوري خارج از منزل، تهديدهاي بزرگي در حوزه سلامت استان به شمار ميرود.
طالبي، راهحل رفع اين تهديدها را تشكيل مجامع سلامت استان، شهرستان و بهكارگيري همه ظرفيتهاي استان براي پرداختن به موضوع سلامت دانست و گفت: مجمع سلامت، يك مكانيسم مشاركتي براي اجتماعي كردن سلامت و به خدمت گرفتن همه ظرفيتها اعم از نهادهاي دولتي و خصوصي و بهويژه عموم مردم است.
وي هدف اصلي و فلسفه وجودي مجمع سلامت را تحقق سلامت به مفهوم عام كلمه نظير تندرستي جسمي، ورزش و ديگر مقولهها در اين حوزه عنوان كرد و افزود: تجربه بسيار خوبي در تشكيل مجامع سلامت استان به دست آمد و كاستيهاي موجود در حوزه اجتماعي و فرهنگي وزارت بهداشت رفع شده است.
محمدرضا تابش نماينده مردم اردكان نيز در اين جلسه با اشاره به اهميت اجتماعي كردن سلامت در جامعه گفت: چالشهاي حوزه سلامت و ضرورت ارتقاي شاخصهاي بهداشت و درمان در جامعه ميطلبد تا در كنار برنامهريزي منسجم دستگاههاي اجرايي، مشاركت مردم و فعاليت تشكلهاي مردمنهاد( سمنهاي) فعال در اين بخش نيز ساماندهي و گسترش يابد.
رئيس فراكسيون ورزش مجلس با تأكيد بر نقش ورزش در حفظ سلامتي و پويايي مردم گفت: توزيع بودجه در اين بخش با لحاظ ايجاد حداكثري سلامت و نشاط جامعه صورت گيرد.
عضو كميسيون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس همچنين به تشريح ويژگيهاي بودجه سال 98 كشور بهخصوص در بخش بهداشت و درمان پرداخت و گفت: دستيابي جامعه به امكانات برابر درماني و گسترش خدمات بهداشتي، درماني و آموزشي ازجمله اهداف اولويتداري است كه همه بايد در اين راستا تلاش كنند.
فرماندار اردكان نيز در اين نشست با اشاره به تحولات اخير شهرستان اظهار داشت: داشتن بالاترين نرخ رشد جمعيت در كشور، نياز به ارتقاي زيرساختهاي مختلف ازجمله بهداشت و درمان و مراكز درماني را به وجود آورده است.
هادي مقيمي توسعه بيمارستان ضيايي و ساخت بخشهاي مختلف در كنار اجراي موفق طرح تحول نظام سلامت را از اقدامات مفيد در حوزه بهداشت و درمان عنوان كرد و افزود: مشكل دستگاه ماموگرافي، MRI و نيروي متخصص براي بخش راديولوژي نيز رفع شد.
رئيس شوراي سلامت شهرستان تصريح كرد: بهداشت يكي از اولويتهاي اساسي كشورهاي توسعهيافته است و بايد با اجتماعي كردن اين مقوله، شاهد رشد و ترقي هرچه بيشتر اين حوزه باشيم.
وي اظهار داشت: در همين راستا و با توجه به نگاه ويژه دولت، اولين كانون سلامت محلات در شريفآباد اردكان ايجاد شد و احداث كانونهاي مشابه مردمي نيز در دستور كار مجمع سلامت قرار دارد.
مقيمي توجه ويژه متوليان بهداشت و درمان به مساله شيوع ديابت و مصرف شيريني در استان را خواستار شد و بيان داشت: تكميل دانشكده طب ايراني نيازمند همكاري بيشتر و نگاه ويژه دانشگاه علوم پزشكي يزد است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي يزد نيز گفت: در چهلسالگي انقلاب اسلامي، مهمترين و اساسيترين دستاورد بهدستآمده، امنيت موجود در كشور است كه بايد پاس داشته شود.
مير جليلي رشد و ارتقاي حوزه سلامت مردم را دومين دستاورد بزرگ انقلاب دانست و گفت: ميانگين عمر مردم نسبت به قبل از انقلاب 35 سال افزايش يافت و شاخص مرگومير كودكان وزنان باردار نيز كاهش نشان ميدهد.
وي بابيان اينكه يكي از پايهگذاران تحول و نوآوري در حوزه سلامت كشور، دكتر ملك افضلي اردكاني بود، افزود: اردكان در اين حوزه شاخصهايي دارد كه پايهگذار تحولاتي بزرگ در كشور است.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي يزد اظهار داشت: دنيا به اين نتيجه رسيد كه سيستم بهداشت و درمان بايد اجتماعي شود و تغيير و تحول پيدا كند، لذا برگزاري مجامع سلامت در شهرستانها، باهدف اجتماعي كردن موضوع بهداشت و سلامت با جديت در استان در حال پيگيري است.
در پايان اين مراسم از فعالان حوزه سلامت تجليل به عمل آمد .
مركز شهرستان 98 هزارنفري اردكان در 60 كيلومتري شمال شهر يزد قرار دارد.
7544/ 2047/
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۵۲
يزد - ايرنا - سرپرست استانداري يزد گفت: اين استان ازلحاظ برخورداري شاخصهاي سلامت از رتبههاي خوبي در كشور برخوردار است و فعاليتهاي دانشگاه علوم پزشكي در تعامل با استانداري و ساير دستگاههاي مرتبط و حضور پزشكان متخصص باعث شد، اين منطقه ميزبان بيماران ساير نقاط كشور باشد.