تهران - ایرنا - نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر گفت: امداد و نجات ایران بهترین الگو برای صلیب سرخ دیگر كشورهاست.

به گزارش خبرنگار اجتماعی ایرنا، دكتر «چن زو» شامگاه یكشنبه در جریان بازدید از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران بر امكانات و عملكرد این سازمان به ‌عنوان الگویی مناسب امداد رسانی به آسیب دیدگان انواع حوادث و سوانح طبیعی، غیر طبیعی و انسان ساخت برای سایر صلیب سرخ و هلال ‌احمر كشورهای جهان تاكید كرد.
وی با ذكر ضرب‌المثلی چینی «یكبار دیدن بهتر از شنیدن صد بار است» اظهار كرد: بسیار خرسندم كه از نزدیك از سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر ایران بازدید می‌كنم؛ به جرات می‌توانم بگویم كه این سازمان به عنوان نمونه و الگویی مناسب برای صلیب سرخ بسیاری از كشورها است.
در حاشیه انجام این بازدید مرتضی سلیمی رئیس سازمان امداد و نجات هلال ‌احمر جمهوری اسلامی ایران نیز توضیح داد: این سازمان مجهز به سیستم‌های ارتباطی و امداد و نجات هوایی حرفه‌ای است كه با همكاری نیروهای داوطلب و فعالیت تیم‌های واكنش سریع توانسته بهترین عملكرد را در امداد رسانی به مردم در سوانح داشته باشد.
وی با اشاره به نحوه پشتیبانی و لجستیك درعملیات‌های امدادی گفت: برنامه (EOP) یا برنامه عملیاتی پاسخگویی جمعیت هلال‌احمر در سوانح یكی از قابلیت‌های سازمان امداد و نجات است كه سرعت و مدیریت امداد رسانی در حوادث را تسهیل كرده است.
رییس سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر اضافه كرد: در این برنامه راهبردی پاسخگویی به سوانح (EOP) تعاریف جدیدی از مفاهیم و واژه های كلیدی مخاطره، خطر پذیری، حادثه، سانحه، شرایط اضطراری، بحران، مدیریت بحران، تاب آوری، پیشگیری، كاهش اثرات، آمادگی، پاسخ، بازیابی، برنامه عملیات اضطراری، برنامه عملیاتی پاسخ، سامانه فرماندهی، مركز كنترل و هماهنگی عملیات، پست فرماندهی سانحه، ارزیابی، جستجو، نجات، امداد، اسكان اضطراری، تغذیه اضطراری، حمایت روانی و اجتماعی، باز پیوند خانواده، داوطلب، امدادگر، نجاتگر و تیم های عملیاتی ارایه شده است.
سلیمی ادامه داد: یكی از مهم ترین الزامات ارتقای كمی و كیفی خدمات در حوادث و سوانح هماهنگی درون و برون سازمان واحدهای ارایه دهنده خدمات به آسیب دیدگان است كه نظر به مسئولیت تخصصی سازمان ها و مراكز مختلف جمعیت هلال احمر در ارائه خدمات متنوع به آسیب دیدگان سوانح، نیاز به شفاف سازی وظایف و نقش این حوزه ها به عنوان گام نخست در ایجاد هماهنگی و كنترل فعالیت های ضروری به نظر می رسید و تحقق این امر با توجه به پیچیدگی و وسعت سوانح امروزی و افزایش مطالبات جامعه بیش از پیش احساس می شد.
این مقام مسئول در جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در ادامه خطاب به نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ وهلال احمر و رئیس صلیب سرخ چین اظهار كرد: برنامه پاسخگویی به سوانح یا به تعریف بین المللی عملیات اضطراری (Emergency operation plan) در حقیقت، یك سند راهبردی مكتوب است كه با عنایت به وظایف جمعیت هلال احمر در پاسخ به سوانح، به تبیین كاركرد و وظیفه بخش‌های مختلف این جمعیت در فاز پاسخگویی می ‌پردازد؛ به تعبیر ساده می ‌توان برنامه پاسخ اضطراری سازمان را تصویری در نظر گرفت كه نقش سازمان در پاسخ به سوانح را نشان می‌ دهد و این تصویر از پازل‌های مختلفی تشكیل شده است كه هر پازل كاركردی از وظایف این سازمان است.
در حاشیه این دیدار، رئیس صلیب سرخ چین، نایب رئیس فدراسیون بین‌المللی جمعیت‌های صلیب سرخ و هلال احمر و همچنین هیات همراه از بخش‌های مختلف سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از جمله انبارها، مركز كنترل و هماهنگی عملیات و امداد هوایی این سازمان بازدید كرد.
اجتمام**7029**شبس*1613