لندن- ایرنا- استاد دانشگاه كالیفرنیای آمریكا، سیاست ضد ایرانی ترامپ بویژه استقرار ناوگان نیروی دریایی در خلیج‌فارس را اقدامی تروریستی خواند كه روند سقوط اعتبار آمریكا را تسریع می‌كند.

پروفسور «رومن گروسفوگل» كه برای شركت در كنفرانسی به لندن سفركرده است، بامداد دوشنبه در گفت‌ وگو با خبرنگار ایرنا، تغییر سیاست خارجی آمریكا و خروج این كشور از معاهدات بین‌المللی را در كنار ائتلاف این كشور با رژیم صهیونیستی و رژیم سعودی مورد بررسی قرار داد.
وی، ائتلاف رژیم صهیونیستی، آمریكا و عربستان سعودی را «جبهه امپریالیسم» نامید كه در زمینه‌های گوناگون در منطقه خاورمیانه در حال همكاری هستند. این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه اعضای این ائتلاف سابقه همكاری طولانی با یكدیگر دارند، كودتای مصر، جنگ داخلی در سوریه، لیبی و تجاوز به یمن را از موارد همكاری آن‌ها برشمرد و افزود: این جبهه در ائتلاف با تكفیری‌ها و در حال كمك به تروریست‌هاست. اما اینك كه میدان جنگ را در سوریه باخته‌اند و جبهه ایران- روسیه- سوریه در حال پیروزی است؛ آمریكا پاسخ آن را با اعمال بیشتر تحریم‌ها علیه ایران می‌دهد.

** نقش ایران در مبارزه با تروریسم
گروسفوگل با اشاره به نقش تعیین‌كننده ایران درنبرد با تروریسم در منطقه اذعان داشت كه باعث شگفتی است آمریكا پاسخ ایران را با تشدید تحریم‌ها می‌دهد. وی افزود: دنیای وارونه‌ای شده است، چرا كه جریان مشوق تروریسم، تجاوز در منطقه و نابودكننده دولت‌ها و میلیون انسان بی‌گناه، جریانی كه دارد با تروریسم می‌جنگد را تروریسم می‌خواند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: پروپاگاندای غرب در حال شستشوی مغزی مردم از طریق اخبار جعلی است، در حالی ‌كه ایران یكی از عمده‌ترین نیروهای مبارزه علیه تروریسم بوده است. درواقع هدف اصلی آمریكا و متحدانش این بود كه نیروهای تكفیری را در سوریه بر سركار بیاورند، اما اكنون خود را به‌عنوان نیروهای مخالف با تروریسم جا می‌زنند.
گروسفوگل در پاسخ به این پرسش كه واكنش ایران به سیاست‌های جنگ ‌طلبانه آمریكا در منطقه و اعمال تحریم‌های یك‌جانبه چه می‌تواند باشد، گفت: به نظر من راه آن تحكیم روابط با بقیه دنیا است. چون آمریكا با تحریم ایران در حال منزوی شدن است و اروپا، چین و روسیه با این سیاست موافق نیستند.
وی تأكید كرد كه خروج از استاندارد دلار برای معاملات و بویژه برای معاملات نفتی موضع آمریكا را ضعیف خواهد كرد؛ چراكه آمریكا برتری خود را بر مبنای برتری دلار در مبادلات جهانی و بویژه در مبادله نفت قرار داده است.

** آمریكا با آتش بازی می كند
این استاد دانشگاه در ادامه این گفت ‌وگو، حضور ناوگان آمریكا در خلیج‌ فارس را اقدامی تروریستی خواند و مدعی شد كه این كشور در حال بازی با آتش است. وی این رفتار آمریكا را «تحریك‌آمیز» خواند كه قصد دارد جلوی صادرات نفت ایران را بگیرد.
گروسفوگل با این هشدار كه 'این وضعیت، پای سایر كشورها را هم به یك رویارویی نظامی خواهد كشاند'، افزود: آمریكا در 15 سال گذشته به كشورهای زیادی در منطقه حمله كرده است كه نتیجه، همواره نابودی زیرساخت‌ها و كشته شدن میلیون‌ها غیرنظامی بوده است.
وی افزود: با این ‌حال، آمریكا هرگز نتوانسته است آن كشورها را كنترل كند و این نشانه زوال یك امپراتوری است.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینكه ایران با سایر كشورهای منطقه فرق داشته و آمادگی بیشتری برای رویارویی نظامی با آمریكا دارد، ادامه داد: به نظر من كاخ سفید در حال وارد شدن به یك بن‌بست دیگر است و موفقیتی پیش رو ندارد.
او همچنین سیاست خارجی آمریكا در قبال ایران را اشتباه بزرگ كاخ سفید خواند كه فقط روند سقوط آن را تسریع خواهد كرد.
گروسفوگل گفت: آن‌ها همین سیاست را در ونزوئلا در پیش‌ گرفته و با تحریم این كشور تلاش می‌كنند تا دولت كاراكاس را نابود كنند. اما با ادامه این روند به سمت شكست بین‌المللی گام برمی‌دارند.

** حمایت بین‌المللی از برجام، شكاف در جبهه امپریالیسم
وی در پاسخ به این سؤال كه در وضع فعلی آیا بهتر است ایران متعهد به برجام بماند یا از آن خارج شود ،گفت: این سؤالی است كه خود ایرانی‌ها باید جواب بدهند. بی‌تردید اروپایی‌ها با سیاست آمریكا مخالفت كرده و اینكه می‌خواهند برجام را نگه ‌دارند، نشان می‌دهد كه در درون جبهه امپریالیسم یك شكاف به وجود آمده است.
گروسفوگل برجام را توافقی خواند كه از ابتدا غیرمنصفانه بود و در حالی ایران را مجازات می‌كرد، كه مرتكب خلافی نشده است.
وی افزود: صهیونیست‌ها ادعا می‌كردند كه ایران در حال ساخت بمب هسته‌ای است درحالی‌كه كل ماجرا بر پایه‌یك استدلال غلط بود تا ایران را مجازات كنند.
وی بابیان اینكه از نگاه او برجام علیه ایران تحمیل شد، تأكید كرد كه ایرانی‌ها باید با توجه به توازن فعلی بین نیروهای بین‌المللی در این زمینه تصمیم بگیرند و نمی‌توان از بیرون نسخه‌ای برای آن‌ها ارائه كرد.
به گزارش ایرنا، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهوری آمریكا 18 اردیبهشت‌ماه گذشته تحت تأثیر فشار لابی صهیونیسم خروج این كشور از برجام را اعلام كرد و چهاردهم آبان، دوره تازه تحریم‌های ضد ایرانی را كه عمدتاً صادرات نفت ایران، صنایع هوایی، كشتیرانی و بانكی را شامل می‌شود به اجرا گذاشت.
سایر كشورهای امضاكننده برجام یعنی انگلیس، فرانسه، آلمان، چین و روسیه ضمن محكوم كردن خروج این كشور از این توافق چندجانبه بین‌المللی، تأكید كردند كه به برجام پایبند مانده و از تجارت شركت‌هایشان با ایران حمایت می‌كنند.
در راستای مقابله با تحریم‌های غیرقانونی آمریكا علیه ایران، اتحادیه اروپا ضمن فعال كردن قانون انسداد برای حمایت از فعالیت شركت‌های خود در ایران، اعلام كرد كه سازوكار مالی برای ادامه تجارت شركت‌های خارجی با ایران و فروش نفت ایران و امكان مبادله تجاری ایران با جهان ارائه می‌كند.
اروپام**هـ ن**1859