تهران- ايرنا- رئيس كنفدراسيون صادرات ايران با بيان اينكه هر ممنوعيت صادراتي يك بازار بين المللي را از صادركنندگان مي گيرد، گفت: در شرايطي نيستيم كه زمان را از دست بدهيم بلكه بايد از بازارهاي صادراتي خود مراقبت كنيم.

به گزارش خبرنگار اقتصادي ايرنا، «محمد لاهوتي» در آيين معرفي و تجليل از صادركنندگان نمونه استان تهران كه در مركز همايش هاي هتل ارم برگزار شد، افزود: صادركننده شناسنامه دار و صادركننده اي كه در اين كشور سرمايه گذاري كرده ، چاره اي جز برگرداندن ارز به چرخه اقتصاد كشور ندارد و اگر امروز با مشكلاتي جدي مواجه شده، بايد با تعامل بين دولت و بخش خصوصي براي آن راهكاري ديده شود كه هم دولت به ارز مورد نياز بازار دست پيدا كند و هم صادركننده قادر باشد ارز را به كشور بازگرداند.
وي گفت: نظر صادركنندگان بازگرداندن ارز حاصل از صادرات است اما در روش ها ممكن است با بخشنامه ها و دستورالعمل هاي صادرشده اختلاف نظر وجود داشته باشد.
لاهوتي ادامه داد: تاكنون بخشنامه اي صادر نشده بود كه تاريخ آن از آذرماه باشد اما از فروردين ماه اجرايي شود؛ يعني هفت ماه قبل صادركننده كالاي خود را صادر كرده و اكنون با بخشنامه اي بايد ارز حاصل از صادرات آن زمان را طبق اين بخشنامه بازگرداند.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران اضافه كرد: در ماه هاي گذشته شاهد بخشنامه هاي مكرر بوديم؛ اين نشان مي دهد كه در امر صادرات يك متولي مشخص نداريم و اين بخش جزيره اي مديريت مي شود؛ اگر مي خواهيم صادرات داشته باشيم، بايد يك متولي و تصميم گير در امر صادرات مشخص كنيم كه بتواند يكجا و يكپارچه تصميم گيري كند.
لاهوتي اظهار داشت: يكي از ظرفيت هاي اين كشور صادرات خدمات فني مهندسي است؛ در اين زمينه در گذشته به اعداد خوبي دست پيدا كرده بوديم اما در دولت نهم و دهم مشوق هاي اين صادرات قطع و سبب شد اين صادرات به شدت كاهش يابد.
وي كه رياست دبيرخانه كارگروه انتخاب صادركننده نمونه استان تهران را به عهده دارد، گفت: موضوع انتخاب صادركنندگان نمونه بر اساس دستورالعمل هاي سازمان توسعه تجارت و به خواست اتاق بازرگاني تهران، به اتاق تهران واگذار شده است.
لاهوتي گفت: پارسال 56 پرونده براي انتخاب صادركننده نمونه دريافت و رسيدگي كرديم اما اين پرونده ها امسال كاهش يافت و 37 پرونده به دبيرخانه واصل شد.
اين عضو هيات نمايندگان اتاق بازرگاني، صنايع، معادن و كشاورزي تهران اضافه كرد: از اين 37 پرونده، سه پرونده به عنوان صادركننده ملي انتخاب شده بودند كه امكان رسيدگي به آنها وجود نداشت؛ بنابراين، در نهايت 34 پرونده را به طور دقيق با نظارت و بررسي سازمان صنعت، معدن و تجارت استان تهران رسيدگي كرديم.
وي اظهار داشت: از اين بين، 15 صادركننده به عنوان صادركنندگان نمونه استان تهران و پنج صادركننده به عنوان صادركنندگان شايسته تقدير، انتخاب شدند كه امروز معرفي خواهند شد.
اقتصام*9189*2025