زاهدان - ایرنا - بیست و دومین اجلاس مشترك مرزی جمهوری اسلامی ایران و پاكستان امروز/دوشنبه/ با حضور 2 هیات ایرانی و پاكستانی در محل استانداری سیستان و بلوچستان (زاهدان) آغاز بكار كرد.

به گزارش ایرنا سرپرستی هیات ایرانی شركت كننده در بیست و دومین اجلاس كمیسیون مشترك مرزی ایران و پاكستان را محمد هادی مرعشی معاون امنیتی انتظامی استانداری سیستان و بلوچستان و هیات پاكستانی به سرپرستی اختر نذیر دبیر كل ایالت بلوچستان پاكستان را بر عهده دارند.
سرپرست هیات ایرانی در نشست آغازین این اجلاس گفت: ارتباط دوستانه ایران و پاكستان سابقه دیرینه دارد و مردم این دو كشور روابط نزدیك فرهنگی اجتماعی و حتی خویشاوندی دارند.
محمد هادی مرعشی افزود: 2 كشور اسلامی و همسایه ایران و پاكستان دارای قرابت های فرهنگی، تاریخی، مذهبی و منافع اقتصادی بسیاری هستند كه توسعه روابط مشترك می تواند منجر به شكوفایی اقتصادی و امنیتی در جنوب شرق ایران و ایالت بلوچستان پاكستان شود.
وی ادامه داد: نمی توان 2 استان سیستان و بلوچستان ایران و بلوچستان پاكستان را از هم جدا كرد زیرا در گذشته ها این مناطق یكی بوده و هنوز بسیاری از نسبت های خانوادگی پا برجاست.
معاون امنیتی انتظامی و سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری سیستان و بلوچستان تصریح كرد: از آنجایی كه مردم این استان و ایالت بلوچستان پاكستان به دلیل قرابت های قومی و مذهبی همواره با یكدیگر تعامل دارند ضروریست امنیت در منطقه برقرار شود تا روابط سهولت یابد.
مرعشی اظهار امیدواری كرد؛ تصمیمات این اجلاس منتج به تاثیرات اثربخش در روابط 2 كشور شود.
به گزارش ایرنا بیست و دومین اجلاس مشترك مرزی جمهوری اسلامی ایران و پاكستان از امروز به مدت 2 روز با حضور مسئولان امنیتی، وزارت امور خارجه، گمركات، فرمانداران مرزی 2 كشور در زاهدان آغاز بكار كرد.
سیستان و بلوچستان به واسطه قرار داشتن در موقعیت خاص جغرافیایی شرایط ویژه ای از نظر نقش آفرینی در مبادلات منطقه ای و فرامنطقه ای برای ایران و كشورهای منطقه نظیر پاكستان و افغانستان به وجود آورده است.
جمهوری اسلامی ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان 921 كیلومتر مرز زمینی با پاكستان دارد كه مجموع كل مرزهای مشترك ایران و پاكستان را تشكیل می دهد.
7316**3213 **6081