تهران - ايرنا - تريبون نوشت: به رغم كاهش اعتماد ميان پاكستان و آمريكا، ترامپ از اسلام آباد براي صلح افغانستان درخواست كمك كرده است كه به گفته مقامات اسلام آباد اين درخواست آمريكا ممكن است در جهت دستيابي به اهداف راهبردي در منطقه باشد.

به گزارش روز دوشنبه ايرنا به نقل از نشريه تريبون، نخست وزير پاكستان چندي پيش در مصاحبه اي جنجالي اعلام كرد تمامي رهبران كشورها بايد هميشه آمده «چرخش سياسي» باشند، احتمالا نمي دانست كه رئيس جمهوري آمريكا اولين كسي خواهد بود كه از صحبت هاي او تبعيت كند.
به نوشته اين نشريه، هفته گذشته دونالد ترامپ رئيس جمهوري ايالات متحده طي نامه اي به عمران خان نخست وزير پاكستان از وي براي صلح در افغانستان درخواست كمك كرده و گفت كه جنگ افغانستان براي هر دو دولت آمريكا و پاكستان هزينه بر است.
عجيب است كه ترامپ از پاكستان كه پيشتر و در اوايل سال جاري ميلادي اين كشور را به «دروغ و فريبكاري» متهم كرده بود، درخواست كمك داشته باشد. اخيرا ترامپ پاكستان را متهم به پناه دادن به 'اسامه بن لادن' رئيس القاعده كرده بود، اتهامي كه منجر به اختلافات گسترده ميان ترامپ و خان شده است.
حال چه چيزي باعث شده است كه ترامپ چرخش سياسي داشته باشد و از كشوري كمك بخواهد كه پيشتر آن را به فريبكاري متهم مي كرده است؟ پاسخ جنگ بي پايان افغانستان و فريبكاري ترامپ است.
به نوشته تريبون، ترامپ استراتژي خود را درباره منطقه جنوب آسيا در سال 2017 ميلادي اعلام كرد و گفت جنگ طولاني مدت افغانستان باعث نا اميدي مردم آمريكا است و اين جنگ را جنگي بدون پيروزي خواند. مقامات آمريكايي پذيرفته اند كه طالبان بيش از 60 درصد از قلمروهاي افغانستان را به اشغال خود درآورده اند؛ بنابراين دولت ترامپ به اين نتيجه رسيده است گزينه ديگري بجز مذاكره با طالبان وجود ندارد.
طي چند ماه اخير زلمي خليل زاد نماينده ويژه ايالات متحده در صلح افغانستان براي مذاكره با مقامات افغان و طالبان به منطقه سفر كرده است و سومين سفر وي نيز در حال انجام شدن است. آمريكا اعلام كرده كه تا انتخابات رياست جمهوري افغانستان كه در فروردين ماه سال آينده انجام خواهد شد توافقنامه صلح ميان احزاب اين كشور به امضا خواهد رسيد اما اين درحالي است كه طالبان با رد اين بيانيه مدت زماني براي دستيابي به توافقنامه صلح اعلام نكرده اند.
كاهش اعتماد ميان پاكستان و ايالات متحده باعث اختلاف نظرهايي ميان اين دو كشور شده است. مقامات پاكستان بارها در صدد پي بردن به نيت آمريكا درباره تحقق صلح ظاهري در افغانستان بوده اند. پاكستان به اينكه ايالات متحده ممكن است اهداف استراتژيك ديگري از دستيابي به معاهده صلح با طالبان داشته باشد، مظنون است. از سوي ديگر، ايالات متحده مدعي است كه پاكستان در راستاي پيشبرد اهداف استراتژيك خود در منطقه هنوز از طالبان حمايت مي كند.
به گفته تحليلگران، ايالات متحده به دليل اينكه متحمل هزينه هاي بالايي در جنگ افغانستان شده است خواستار صلح در اين كشور- حتي به ظاهر- است. به رغم گفته هاي نمايندگان آمريكا مبني بر افزايش تلاش هاي ايالات متحده در راستاي تسهيل مذاكرات صلح ميان دولت افغانستان و طالبان، حملات هوايي ائتلاف بين الملل به رهبري آمريكا در سال 2018 نسبت به سال هاي گذشته با افزايش بي‌سابقه اي همراه بوده است.
بارها ثابت شده است كه آمريكا با دخالت در امور كشورهاي ديگر تنها به دنبال منافع خود است؛ نمايندگان اين كشور مي گويند روند صلح افغانستان بايد به گونه اي باشد كه هيچ گروهي در آينده براي آمريكا و جامعه جهاني خطر ساز نباشند.
**آساق**9470**