زاهدان - ايرنا - ورزشكاران نونهال سيستان و بلوچستان با كسب 9 مدال طلا، چهار نقره و 19 برنز در نخستين دوره المپياد استعدادهاي برتر كشور بار ديگر ظرفيت ها و توانمندي هاي بي نظير اين استان پهلوان پرور را با وجود مشكلات اقتصادي به نمايش گذاشتند.

به گزارش ايرنا تنوع اقليم سيستان و بلوچستان سبب شده بسياري از رشته هاي ورزشي در آن قابل اجرا و مهد پرورش قهرمانان و پهلوانان باشد.
شمال سيستان و بلوچستان به عنوان سرزمين اسطوره ها و افسانه هاي ملي نظير رستم و سهراب، در رشته كشتي و كبدي، مركز استان با برخورداري از جاذبه هاي طبيعي همچون كوه تفتان رشته هاي كوه نوردي و استقامتي و جنوب استان نيز با داشتن جوانان مستعد و برومند در رشته دو و ميداني و وجود تنها بندر اقيانوسي ايران در حوزه ورزش هاي دريايي و ساحلي از ظرفيت بالاي ملي و جهاني بهره مند است.
دلاور مردان سيستان و بلوچستان با وجود كمبود زير ساخت هاي ورزشي و مشكلات اقتصادي گريبانگير هيات هاي ورزشي به دليل نبود اسپانسر براي حمايت، در سالهاي اخير در عرصه ملي و جهاني خوش درخشيدند.
اميد آرامي كشتي گير و اميد اميريان دونده جوان موفق سيستان و بلوچستان نمونه اي از جوانان اين منطقه هستند كه كوهي از مشكلات و كمبودها را درنورديدند و سختي مقابلشان به زانو در آمد تا قهرمان عرصه هاي جهاني و آسيا شوند.
همزمان با نخستين دوره المپياد استعدادهاي برتر كشور در رده سني 12 تا 15 سال، سيستان و بلوچستان با 600 نفر شركت كننده بيشترين ورزشكار را به اين دوره از رقابت ها اعزام كرد.
اين بار نيز ورزشكاران سيستان و بلوچستان با عزم جدي و آمادگي بالا موفق به كسب 32 مدال رنگارنگ اين دوره از رقابت ها شدند اين موفقيت ها در حاليست كه ورزشكاران استان در المپياد سال 86 تنها موفق به كسب پنج مدال آن هم در مقطع بزرگسالان شده بودند.
مدير كل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان گفت: 40 ورزشكار استان بعد از كسب موفقيت در نخستين دوره المپياد استعدادهاي برتر 12 تا 15 سال كشور به اردوي تيم ملي دعوت شدند كه در تاريخ ورزش اين نقطه از ايران اسلامي بي سابقه است.
ادهم كرد زابلي افزود: كاروان هامون تا مكران متشكل از 600 ورزشكار سيستان و بلوچستان همزمان با اواخر آبان و اوايل آذر امسال در نخستين دور رقابت هاي المپياد استعدادهاي برتر كشور شركت كرد.
وي افزود: در اين دوره از رقابت ها 241 ورزشكار نونهال پسر و 159 دختر ورزشكار سيستان و بلوچستان به ترتيب در قالب 39 و 29 رشته شركت كردند.
مدير كل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان گفت: در اين دوره از رقابت ها ورزشكاران نونهال استان موفق به كسب 32 مدال شدند كه بيشترين اين مدال ها در رشته هاي بوكس با 10 مدال، ووشو چهار مدال و تيراندازي 2 مدال بدست آمد.
وي ادامه داد: همچنين هيات هاي فوتسال و بوكس در اين دوره از المپياد قهرمانان كشور و هيات هاي سپك تاكرا، ووشو و كبدي عنوان نايب قهرمان كشور و هيات تيراندازي مقام سوم كشور را از آن خود كردند.
مدير كل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان بيان كرد: همچنين رشته هاي ووشو ، سپك تاكرا، بيليارد، بوكس، پهلواني و زورخانه اي، كاراته و موي تاي در نخستين دوره المپياد استعدادهاي برتر كشور صاحب كرسي داوري بودند.
كرد گفت: پسران ورزشكار استان در اين رقابت هاي المپياد كشوري 25 مدال شامل هشت طلا، چهار نقره و 13 برنز و دختران ورزشكار هفت مدال شامل يك طلا و 6 برنز را تصاحب كردند.
وي تاكيد كرد: اين موفقيت ها در حاليست كه ورزشكاران سيستان و بلوچستان در سال 86 تنها موفق به كسب پنج مدال در مقطع بزرگسالان شدند.
كرد با اشاره به طرح استعداديابي ورزشي در سيستان و بلوچستان بيان كرد: سال گذشته طرح استعداديابي تنها در چهار رشته ورزشي با اعتبار هر هيات 250 ميليون ريال به اجرا درآمد.
مدير كل ورزش و جوانان سيستان و بلوچستان با اشاره به جهش در جذب ورزشكاران گفت: هم اينك 46 هزار ورزشكار سازمان يافته در قالب بيش از 50 هيات استاني و 500 هيات شهرستاني در استان مشغول فعاليت هستند.
7316 **6081