داود بهبودي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: در خصوص بودجه عمراني بايد عناصر مختلفي مثل بودجه استاني، بودجه پروژههاي ملي استاني شده، پروژههاي ملي، اعتبارات رديفهاي متفرقه در خصوص حوادث را مد نظر داشته باشيم.
وي رقم بودجه هاي مديريت شده سال گذشته اعم از طرح هاي استاني و ملي استاني شده را يك هزار و 150 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: عدد پروژههاي ملي فراتر از اين رقمها است، به طوري كه براي هريك از طرح هاي سد خداآفرين، راهآهن ميانه - تبريز و متروي تبريز 700 ميليارد تومان در سال گذشته اختصاص يافت.
بهبودي 50 درصد اعتبار يك هزار و 150 ميليارد توماني سال گذشته را تحقق يافته دانست و افزود: امسال نيز سهم استاني معادل سهم سالهاي گذشته بود، البته بودجه استاني و مليهاي استاني شده و رديفهاي متفرقه اعتبارات متوازن تخصيصهاي متفاوتي داشتند و ميانگين تخصيص 49 درصد است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي، بودجه جاري استان در سال 1397 را 420 ميليارد تومان اعلام كرد و گفت: اين رقم مربوط به 24 اداره كل است و اين علاوه بر بودجه جاري تعدادي از ادارات مثل آموزش و پرورش، ثبت اسناد، دانشگاهها، نيروهاي مسلح كه از بودجه متمركز برخوردارند، مي باشد.
بهبودي با بيان اينكه رتبه استانها در تخصيص اعتبارات تحت تاثير يك سري از واقعيتها مثل وسعت، جمعيت و تعداد شهرستانهاي استان است، اظهار داشت: در چند سال گذشته رتبه آذربايجانشرقي در بين استانها از لحاظ عمراني و جاري بين 6 تا 8 متغير بود و امسال رتبه استان در بودجه جاري 9 و در عمراني 8 است.
وي با اشاره به اينكه 86 درصد بودجه كشور هزينهاي و سرويسدهي جاري و 24 درصد بودجه عمراني است، افزود: در اين بين كل سهم استانها از بودجه هزينهاي 4.2 درصد كشور است.
بهبودي با بيان اينكه در سالهاي 1390 تا 1396 بطور ميانگين بودجه هزينهاي استان در سال 15.2 درصد رشد داشته است، گفت: در حالي كه اين ميانگين رشد در مورد استان تهران 12.4 درصد بوده است.
وي افزود: در بودجه عمراني استاني متوسط رشد كشور 12.2 درصد است كه استان ما در اين شاخص 12.3 درصد رشد داشته است.
رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي گفت: با توجه به سياستهاي تعادل و توازني كه دولت و مجلس دنبال ميكنند جهتگيري اعتبارات به سمت استانهاي محروم تمايل يافته و در دو سه دهه گذشته سهم استانهاي محروم افزايش يافته است.
وي اظهار داشت: سهم استان از توليد ناخالص ملي حدود چهار درصد و سهم جمعيتي ما پنج درصد است؛ در واقع در چند دهه گذشته سهم اقتصادي استان نسبت به سرانه جمعيت كاهش يافته، يعني سرانه توليد پايين است كه بخشي از اين موضوع به تركيب مشاغل باز ميگردد.
بهبودي نرخ بيكاري استان را 11 درصد و ميانگين نرخ بيكاري كشور را 13 درصد اعلام كرد و گفت: همواره نرخ بيكاري ما پايين بوده است زيرا كه جمعيت ما تحمل بيكاري نداشته و اگر در استان كار پيدا نشود به ساير استانها مهاجرت ميكنند.
6132/3071
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۱۹:۲۲
تبريز - ايرنا - رئيس سازمان مديريت و برنامهريزي آذربايجانشرقي با بيان اينكه سهم استاني بودجه در سال جاري معادل سالهاي گذشته بود، گفت: تاكنون حدود 49 درصد آن تخصيص يافته است.