به گزارش روز دوشنبه ايرنا از تارنماي اين خبرگزاري، بر اساس اصول اوليه، هر دو بخش سازمان كشورهاي صادر كننده نفت و ساير توليدكنندگان، به ويژه روسيه، در حال تلاش براي كاهش توليد 1.2 ميليون بشكه در روز هستند و آن را راهي براي رسيدن به تعادل مي بينند. اما در واقع آنها بدنبال رسيدن به قيمتي «منصفانه» هستند كه به آنها اجازه مي دهد تا به تعهدات مالي خود و همچنين تضمين انگيزه كافي براي هزينه سرمايه توليدات آينده را داشته باشند. چنانچه اوپك و متحدانش فكر ميكنند كه 60.06 دلار به ازاي هر بشكه نفت خام برنت كه روز قبل از توافق تعيين شده بود، بسيار پايين است .
همچنين در شرايط كنوني قيمت نفت بالاتر از 80 دلار در هر بشكه موجب كاهش تقاضاي سريع و افزايش توليد ناشي از توليد كنندگان خارج از اوپك خواهد شد. چنانچه نفت خام برنت در 3 اكتبر(11 مهر 1397) به بالاترين قيمت در طول چهارساله گذشته رسيد و عدد 86.74 دلار در هر بشكه را ثبت كرد، اما تنها هشت هفته پس از آن، تقريبا 34 درصد ارزش خود را از دست داد و در روز 28 نوامبر(7 آذر 1397) به 57.50 دلار رسيد. اين كاهش سريع موجب شد كه اوپك و متحدانش به اين نتيجه برسند كه بازار ديگر تعادل ندارد و نياز به كاهش توليد دارد.
بنابراين رسيدن به تعادل يك كار دشوار در بازار نفت خام خواهد بود. جدا از اين ابعاد فني، مسائل سياسي نيز بسيارحائز اهميت است.بنابراين يكي ديگر از ابعاد پيچيده و جالب توجه كاهش توليد اخير، معافيت ايران بود كه درك اين موضوع در ميانه تلاش ايالات متحده براي فشار بر ايران و همراهي عربستان در اين فرايند جالب توجه بود.
اجلاس دو روزه وزراي نفت كشورهاي عضو اوپك در وين تصميم گرفت ميزان توليد نفت خود را از اول سال جديد ميلادي به ميزان 800 هزار بشكه در روز كاهش دهد. كشورهاي غيراوپك نيز قرار شد 400 هزار بشكه در روز از ميزان توليد خود را بكاهند. اين تصميم به منظور حفظ منافع توليد كنندگان نفت و جلوگيري از كاهش مداوم درآمدهاي نفتي اين كشورها اتخاذ شده است.
اروپام**9460**1908
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۰۵
تهران - ايرنا - خبرگزاري رويترز با اشاره به نشست اخير سازمان اوپك گزارش داد:مفهوم كليدي در تصميم كاهش توليد نفت خام توسط اوپك و متحدان آن، 'تعادل' است، اما هركدام برداشتي جداگانه و راهي متفاوت براي چگونگي دستيابي به آن دارند.