خمين - ايرنا - رئيس انجمن ديابت ايران گفت: بيش از هشت ميليون نفر در كشور مبتلا به بيماري ديابت هستند و بيشترين درصد ابتلا به اين بيماري مربوط به كلانشهرها است.

به گزارش ايرنا، دكتر «اسد الله رجب» روز دوشنبه در همايش ديابت در سالن اجتماعات مجتمع فرهنگي هنري بيت تاريخي امام خميني (ره) در خمين افزود: بررسي آمارها حاكي از آن است كه تعداد زنان مبتلا به بيماري ديابت بيشتر از مردان است.
وي ادامه داد: بررسي ها نشان مي دهد ميزان ابتلا به ديابت در شهرهاي كم جمعيت كشور كمتر از مناطق پرجمعيت شهري است زيرا ميزان تحرك و فعاليت جسمي در مناطق كم جمعيت بيشتر از ساير مناطق است.
رئيس انجمن ديابت ايران اظهار داشت: 428 ميليون نفر در جهان مبتلا به ديابت و 190 ميليون نفر نيز مستعد ابتلا به اين بيماري هستند.
دكتر رجب گفت: امروز ابتلا به بيماري ديابت در كشورهاي پيشرفته به ويژه اروپا روند كنترلي و كاهشي دارد اما منطقه خاورميانه با 97 درصد شيوع، بيشترين ميزان ابتلا به اين بيماري در جهان را دارد.
وي توضيح داد: سبك زندگي كشورهاي در حال توسعه تغيير يافته و به همين علت شيوع بيماري ديابت در اين جوامع روبه افزايش است.
رئيس انجمن ديابت ايران گفت افزود: ديابت عامل مرگ يك ميليون و 500 هزار نفر در دنياست و 80 درصد تلفات ناشي از ديابت مربوط به كشورهاي كم درآمد و با اقتصاد متوسط است.
دكتر رجب ادامه داد: 50 درصد از افراد مبتلا به ديابت از بيماري خود اطلاع ندارند.
وي تاكيد كرد: كاهش فعاليت جسمي، تغذيه نامناسب و استرس از علت هاي اصلي ابتلا به بيماري ديابت شناخته شده است.
رئيس انجمن ديابت ايران بيان كرد: بيماري ديابت بايد با اطلاع رساني دقيق پيشگيري و كنترل شود چراكه بي توجهي به كنترل و درمان ديابت احتمال قطع عضو يا نارسايي كليوي را درپي دارد و بايد بيماران اين موضوع را جدي بگيرند.
وي ادامه داد: كنترل روزانه، حمايت هاي روانشناختي، ورزش ، تغذيه و در آخرين مرحله دارو در كنترل اين بيماري تاثيرگذار است.
سرپرست دانشكده علوم پزشكي خمين نيز گفت: سه هزار و 345 نفر بيمار مبتلا به ديابت در اين شهرستان شناسايي شده است.
دكتر « جواد جواهري» افزود: يك هزار و 831 نفر از اين بيمارن در مناطق شهري و يك هزار و 514 مورد در مناطق روستايي ساكن هستند.
وي اظهارداشت: 86 درصد بيماران ديابتي روستايي توسط بهورز و 75 درصد مبتلايان توسط پزشكان تحت مراقبت هاي ويژه قرار گرفته اند.
سرپرست دانشكده علوم پزشكي خمين ادامه داد: آمارها حاكي از آن است كه حدود 6 درصد از جمعيت اين شهرستان مبتلا به ديابت هستند كه از سرانه كشوري پايين تر است.
وي تاكيد كرد: ديابت بيماري مزمن و خاموش است كه مبتلايان تا مدت‌ها از بيماري خود بي خبر هستند.
سرپرست دانشكده علوم پزشكي خمين هدف از تاسيس انجمن ديابت در اين شهرستان را ارائه خدمات به بيماران ديابتي بيان كرد.
شهرستان خمين از توابع استان مركزي داراي 105 هزار نفر جمعيت و يك بيمارستان با خدمات بستري و درماني است.
7277/3075