به گزارش ايرنا محمد شريفي مقدم دوشنبه شب در مراسم گراميداشت روز دانشجو در جمع دانشجويان پرستاري مشهد افزود: اختلاف در پرداختي هاي پزشكان و پرستاران حتي تا 100 برابر نيز رسيده است كه اين پديده منحصر به فرد بوده و در هيچ جاي دنيا چنين اختلافي معنا ندارد.
وي اظهار داشت: سلامت يك كار تيمي است و امروز دنيا به سويي رفته است كه اين روش مديريت را قبول نمي كند لذا بايد دانشجويان و جامعه پرستاري تحليل، نقد، پرسشگري و روشنگري را براي تحقق مطالباتشان داشته باشند.
وي گفت: نقش گروههاي پرستاري اعم از دانشجو و شاغلان پرستاري در مقابله با اين تبعيض ها سنگين تر از ساير گروههاي علوم پزشكي و پيراپزشكي است.
شريفي مقدم با بيان اينكه پرستاري بايد جايگاه واقعي خود را در كشور به دست آورد، افزود: حوزه سلامت با بي توجهي به پرستاري نه تنها مشكلاتش حل نمي شود، بلكه مشكلاتش حادتر مي شود و مردم و بيماران بيشتر از هر كس از اين شرايط آسيب مي بينند.
وي با بيان اينكه سلامت اولويت اول همه كشورها به شمار مي رود، اظهار داشت: هر كشوري كه نتواند خود را با استانداردهاي جهاني در حوزه سلامت منطبق كند، در آينده دچار چالش و بحران خواهد شد .
دبير كل خانه پرستار با اشاره به كمبود نيروي پرستاري در كشور گفت: در اروپا به ازاي هزار نفر جمعيت 10 پرستار فعاليت دارد و اين نسبت در ايران 1.5 به ازاي هزار نفر جمعيت است.
وي نسبت پرستار به جمعيت در كشور تركيه را 2.6 به ازاي هزار نفر جمعيت عنوان كرد و افزود: اين درحالي است كه كشورهاي عراق و سوريه با 1.8 و 2.9 پرستار به ازاي هزار نفر جمعيت جايگاه بالاتر از كشور ما دارند.
وي اظهار داشت: هم اكنون 60 هزار دانشجو در گروههاي پرستاري مشغول تحصيل هستند كه اين پشتوانه بزرگي براي جامعه پرستاري است و هر تحولي را امكان پذير مي سازد.
وي گفت: امروز جامعه پرستاري مفتخر به داشتن دانشجوياني فرهيخته، اهل تحقيق و نقد، جسور، شجاع، پرسشگر و مطالبه گر است.
رئيس هيات مديره نظام پرستاري مشهد نيز گفت: با تمام مشكلات ميانگين اشتغالزايي در رشته پرستاري از رشته هاي غير پزشكي و ساير رشته هاي علوم پزشكي بالاتر است.
دكتر سيد رضا مظلوم افزود: دانشجويان و گروههاي پرستاري اكنون امكان ادامه تحصيل در حدود 13 رشته را به طور مستقيم دارند و در ساير گروهها نيز امكان ادامه تحصيل پرستاران وجود دارد.
وي خاطر نشان كرد: امروز پرستاران فشارهاي بسيار در حوزه باليني را متحمل مي شوند و اين در حالي است كه از نظر دريافتي و حقوق با مشكلات گوناگون درگير مي باشند.
وي با بيان اينكه پرستاران مي توانند از موقعيت هاي مربوطه نظير تاسيس مراكز مراقبتي و مشاوره اي استفاده لازم را ببرند، افزود: پرستاران نبايد خود را محدود به كار كردن در بيمارستان هاي دولتي، خصوصي و يا خيريه كنند، چرا كه با تاسيس چنين مراكزي در اشتغالزايي جامعه نيز قدم برداشته اند.
3027 / 6053
تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۷ - ۲۲:۳۳
مشهد - ايرنا - دبير كل خانه پرستار كشور گفت: تبعيض و اختلاف در پرداختي هاي گروههاي پزشكي از چالشهايي است كه جامعه پرستاري را رنج مي دهد.