زنجان - ایرنا - نبود همكاری دستگاه های متولی، ارائه تخفیف لازم از سوی شهرداری و چگونگی تامین منابع از مسائل و موانع توسعه بیمارستان ولی عصر (عج) زنجان بود كه در جلسه روز سه شنبه مطرح شد.

به گزارش ایرنا، موضوع طرح توسعه بیمارستان ولی عصر (عج) در جلسه امروز توسط اعضای هیات امنای این بیمارستان و متولیان مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
در ابتدای این جلسه معاون عمرانی استاندار زنجان گفت: این معاونت تلاش دارد باهم افزایی و همكاری دستگاههای متولی در شتاب بخشی اجرای این طرح اقدامات موثری را انجام دهد.
مهرداد سلطانی افزود: برای رفع مشكل این طرح و لحاظ كردن تخفیف های مورد نظر همكاری هایی بین شورای اسلامی شهر و شهرداری انجام گرفته، اما طبق شرایط مد نظر هیات امنای بیمارستان ولی عصر (عج) نبوده است.
مدیركل دفتر فنی، حمل و نقل و ترافیك استانداری زنجان نیز در این نشست گفت: بیمارستان ولی عصر (عج) بر اساس بند 'ن' ماده سه قانون بودجه سال 93 كشور كه بعدها تحت عنوان ماده 6 قانون الحاقی بصورت دایمی در سطح كشور و برای استانها به عنوان تكلیف استانداران مشخص شد، تغییر كاربری 4.5 هكتاری برای این بیمارستان طی 2 سال انجام گرفت.
اسرافیل نیازی افزود: این كار با توجه به بروز مشكلاتی و از طرفی مقرر بود جهت اخذ پروانه ساخت بیمارستان پیگیری های لازم انجام بگیرد كه در كمیسیون ماده پنج نیز پنج هزارمتر مربع نیز به مساحت اضافه شد و در واقع می توان گفت با تغییر كاربری توسعه بیمارستان ولی عصر (ع) زنجان در زمین پنج هكتاری انجام می گیرد.
وی اظهار داشت: این موضوع طبق مصوب ماده پنج به شهرداری ابلاغ و طی سال جاری نیز نهایی و وجودتاخیر در احداث این پروژ به دلیل اعتراض های وزارت راه شهر سازی مبنی بر چگونگی ورود خیریه ها بود.
نیازی افزود: در نهایت با كمك وزارتخانه و استان موجب شد كه مصوبه یاد شده ابلاغ شود و قبل از ماده 6 قانون الحاق تنظیم مقررات ملی دولت دراستان نیز تا كنون 24 هكتار تغییر كاربری فضاهای خاص دستگاههای اجرایی استان انجام گرفته است.

** توسعه بیمارستان ولی عصر(عج) چهار میلیارد ریال هزینه می خواهد
عضو هیات امنای بیمارستان ولی عصر (عج) زنجان نیز ادامه داد: بر این اساس طرح توسعه بیمارستان ولی عصر (ع) زنجان در سال 94، به پیشنهاد وزیر بهداشت، درمان و اموزش پزشكی و استاندارد به تصویب هیات امنا رسید.
محمدرضا نهاوندی افزود: طی سال یاد شده متولیان حوزه بهداشتی زنجان اعلام كردند كه این استان با كمبود تخت بیمارستانی مواجه شده و از هیات امنای بیمارستان ولی عصر(عج) درخواست كردند كه برای این كمبود مساعدت های لازم انجام بگیرد.
وی بیان كرد: بنابراین طرح توسعه این بیمارستان جزء پروژه های سرمایه گذاری استان لحاظ شد و شركت جهاد توسعه برای اجرای این پروژه در قبال تحویل زمین و سپس با تغییر كاربری لازم بیمارستان 360 تختخوابی را احداث كند.
عضو هیات امنای بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان ادامه داد: بنابراین بعد از یكسال جهاد توسعه اعلام كرد كه مطالعات در این زمینه نتیجه بخش نبوده و ازانجام این كار انصراف داد.
نهاوندی یادآوری كرد: در این میان 2 شركت از كشورهای یونان و كره جنوبی برای اجرای این طرح آمادگی خود را برای اجرای این طرح اعلام كردند اما ترجیح داده شد در این ارتباط از پیمانكار توانمند استانی استفاده شود.
این مسئول اضافه كرد: طی جلسه برگزار شده با استاندار وقت وهمه مسئولان مربوطه، شورای شهر و شهردار وقت، در ارتباط با كمك ها برای اجرای بهتر این طرح تاكید كردند.
این عضو هیات امنا ادامه داد: در این میان شركت جهاد نصر برای احداث این طرح انتخاب شد كه طرح 4.5 هكتاری را ارائه كرد كه در ارزیابی های انجام گرفته این میزان پوشش 360 تختخوابی را نداشت.
نهاوندی افزود: بر این اساس برای افزایش پنج هزار مترمربع پروژه وتصویب آن از سوی شورای عالی شهرسازی یكسال به طول انجامید و سپس تعهد محضری از هیات امنای بیمارستان اخذ شد مبنی بر اینكه اعتبارات این بخش در جای دیگر هزینه نشود.
وی بیان كرد: بر این اساس مجوز تغییر كاربری پنج هكتاری برای احداث این پروژه داده شد و طبق تفاهم نامه با جهاد نصر در نیمه شعبان سال 95 یاد كلنگ زنی شد.
عضو هیات امنای بیمارستان ولی عصر (عج) زنجان ادامه داد: پس از اماده شدن طرح توسعه این طرح در كمیسیون ماده پنج مصوبه ان اصلاح و در سال 96 ابلاغ شد.
وی بیان كرد: در سال 96، از سوی شورای شهر برای تخفیف در عوارض كاربری و حق تفكیك مبادرت شد اما متاسفانه عمر شورای شهر چهارم كفاف نداد و در بهمن سال 96 شهردار زنجان مصوبه ماده پنج اجرای این طرح را ابلاغ كرد.
نهاوندی افزود: پس از آماده شدن لایحه بعد از ارائه شورای شهر با تخفیف عوارض موافقت نشد و از طرفی در این لایحه برا ی تغییر كاربری درمانی به مسكونی و خدماتی حدود پنج میلیارد تومان و برای حق تفكیك نیز معادل همین رقم پیش بینی رشده بود.
وی بیان كرد: این پروژه با هماهنگی شهرداری خیابان كشی و قطعه بندی اراضی جنوبی طرح توسعه بیمارستان قبل ازاخذ مصوبه آن موافقت شد و هم اكنون توسط پیمانكار بیش از 80 درصد كار انجام گرفته است.
عضو هیات امنای بیمارستان ولی عصر(عج) زنجان ادامه داد: در اراضی پنج هكتاری 74 قطعه مسكونی، 2 قطعه و یك قطعه تجاری و خدماتی پیش بینی شده و در این میان 30 درصد اراضی یاد شده نیز به معابر فضای سبز اختصاص دارد.
وی اظهار داشت: پیش بینی می شود كه از محل فروش این اراضی 70 درصد هزینه احداث طرح توسعه بیمارستان ولی عصر(عج) تامین شود و این در حالی است در زمان شروع كار در سال 95، بنا بر گفته معاون وزیر بهداشت وقت هزینه احداث و تجهیز یك تخت بیمارستانی پنج میلیارد ریال بود كه هم اكنون این رقم به بیش از 10 میلیارد ریال رسیده است.
نهاوندی افزود: بنابر این می توان گفت كه صرفا برای احداث 400 تخت بیمارستانی 200 میلیارد تومان مورد نیاز است كه50 درصد مربوط آن به ساخت و 50 درصد دیگر را تجهیزات شامل می شود.
وی بیان كرد: وزارتخانه نیز اعلام كرده هر استانی كه بتواند بیمارستان را احداث كند هزینه تجهیز آن نیز توسط دولت تامین می شود و مقرر شده كه حدود 172 هزار متر مربع ساختمان احداث شود.
به گفته این عضو هیات امنا، اعتبار مورد نیاز برای احداث بزرگترین پروژه عمرانی استان بیش از 450 میلیارد تومان هزینه خواهد شد كه برای یكهزار نفر در دوره احداث و برای یكهزار نفر نیز پس احداث شغل ایجاد خواهد شد.
وی اظهار داشت: طی سال 94، مسئولان استانی مشكل كمبود تخت بیمارستانی را عنوان كردند وازهیات امنا ی بیمارستان نیز برای رفع این مشكل كمك خواستند واین در حالی است پس از كلنگ زنی همه متولان خود را كنار كشیدند.
نهاوندی ادامه داد: انتظار بر این بود این پروژه ، استانی تعریف شود كه فقط هیت امنایی شده و نهاد یا ارگان متولی امر یاری گر اجرای آن نیست.

** احداث مجتمع پزشكان در این طرح الزامی است
نایب رئیس شورای اسلامی شهر زنجان نیز دامه داد: قطعات پایین دست بیمارستان باید به صورت مجتمع پزشكان باشد تا شورا در این زمینه نیز مساعدت لازم را انجام دهد، و این در حالی است در هسته مركزی شهر مطب های پزشكان مستقر شده و مشكلاتی برای تردد شهروندان ایجاد كرده است.
سجاد خدایی افزود: درصورتی كه در بخش جنوبی توسعه بیمارستان ولی عصر(عج) بخش درمانی در نظر گرفته تخفیفات رایگان خواهد بود و اگر تجاری ،مسكونی باشد مثل سایرین برخورد شده و باید هزینه‌های شهرداری تامین شود.
وی بیان كرد:شورای شهر اهتمام جدی بر رفع مشكلات طرح توسعه بیمارستان ولی عصر(عج) دارد ، كه امیدواریم این مهم محقق شود.

** اهتمام جدی در اجرای این پروژه وجود دارد
شهردار زنجان در ادامه جلسه گفت:نگاه اعضای شورای شهر و شهرداری كمك به انجام ین كار بوده و تاخیر در اجرای این پروژه و حذف ان مشكلاتی را برای این نهاد بوجود می اورد.
مسیح الله معصومی افزود: شهرداری اعتقاد راسخ دارد كه در اجرای این پروژه باید كمك شود و قانونا هر گونه تخفیف و یا كاهش در هزینه ها بصورت لایحه به شورای شهر ارسال می شود تا موافقت لازم انجام گیرد.
وی بیان كرد:بنابر این بصورت قانونی باید هزینه بیمارستان براوردو سپس به شورای شهر ارسال می شد كه شهرداری به تنهایی نمی تواند چنین كاری را انجام دهد.
شهردار زنجان ادامه داد: در قسمت جنوبی توسعه بیمارستان واحدهای مسكونی و تجاری به فروش گذاشته خواهد شد كه بنا بر اطلاعات غیر موثق این قطعات بفروش گذاشته شده است.
وی اظهار داشت: بر این اساس قبل از آنكه این پروژه به كمیسیون ماده پنج ابلاغ شود، در قسمت جنوبی این طرح عوارض هایی تعلق می گیرد و نگاه این نیست كه شهرداری با این اقدام می خواهد عوارض دریافت كند.
این مسئول شهری ادامه داد: شهرداری نمی خواهد از بیمارستان عوارض دریافت كند قسمتی كه در آمد زایی خواهد داشت 2 هزنیه ارزش افزوده ناشی از تغییر كاربری است كه در این زمینه بنده از شورا درخواست می شود عوارض ارزش افزوده این زمین‌ها بخشیده شود، اما باید عوارض ماده 101 شهرداری در این بخش تامین شود.
8068/9646