مهاباد- ايرنا- «شاهو محمدي» شناگر معلول مهابادي كه هفته گذشته توانست توانايي خود در شناي استقامت را در كتاب ركوردهاي ملي ايران ثبت كند، تنها چند گام ديگر با ثبت جهاني اين قابليت در «گينس» فاصله دارد.

به گزارش ايرنا، شاهو محمدي نوجوان ۱۳ ساله مهابادي با يك كروموزوم اضافه، روز سه شنبه هفته قبل (13 آذر) ركورد شناي استقامت ايران را در اروميه و در حضور نمايندگان كميته ثبت ركورد فدراسيون ورزش هاي همگاني شكست و توانايي خود را در رشته شناي استقامت در كتاب ركورد ملي ايران ثبت كرد.
اين شناگر نونهال كه به بيماري سندروم داون مبتلاست با شعار «من فقط يك كروموزوم اضافه دارم» در استخر مخابرات اروميه توانست در بخش شناي استقامت با طي مسافت 2 هزار و 483 متر و 20 سانتي متري در مدت زمان يك ساعت ركورد جديدي را به نام خود ثبت كند.
يكي از نخستين كساني است كه با وجود داشتن معلوليت «سندروم داون» تمرين هاي شناي خود را با شناگران سالم انجام مي دهد و از اين لحاظ مشكلي ندارد و نخستين سندروم داون ايران است كه علاوه بر شنا در رشته قايقراني كاياك نيز فعاليت مي كند.
پدر اين شناگر معلول در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: پس از تولد شاهو و تشخيص غيرطبيعي بودن وي توسط پزشكان معالج، كارهاي طبيعي براي درمان وي شروع شد.
عزيز محمدي گفت: براي نخستين بار ايده تمرين شنا را با خريد يك استخر پلاستيكي در حياط خانه عملي كرديم و اشتياق شاهو براي بازي در آب و آب درماني از آن زمان كليد خورد.
وي اضافه كرد: با بزرگ تر شدن شاهو، وي را براي تمرين شنا به استخر و حاشيه سد مهاباد مي بردم و با همكاري يكي از مربيان شنا به نام «مسعود مازوجي» تمرين هاي شنا را به سمت شناي حرفه اي تغيير داديم.
محمدي گفت: پس از تمرين هاي سخت و طاقت فرسا و با توصيه مربيان، شاهو در مسابقات شهرستاني، استاني و كشوري شركت كرد و در هجدهمين بازي هاي المپيك ويژه ايران قهرمان شد و مدال طلاي مسابقات را كسب كرد.
وي افزود: با توجه به اينكه شاهو نخستين معلول سندروم داون است كه مي تواند در مسافت طولاني شنا كند، با توصيه علي نصيري مربي ركوردهاي شنا، مقدمات ثبت ركورد شناي استقامت وي در اروميه فراهم شد.
وي يادآور شد: شاهو با حضور ناظران ورزشي و رييس كميته ثبت ركوردهاي ورزشي فدراسيون ورزش هاي همگاني با طي مسافت 2 هزار و 483 متر و 20 سانتي متر در مدت زمان يك ساعت ركورد جديدي را به نام خود ثبت كرد.
پدر اين شناگر معلول از مسوولان مهاباد گلايه هايي داشت و گفت: پس از كسب اين موفقيت شاهو، مسوولان شهرستان حتي يك پيام تبريك براي دلگرمي خانواده ما ارسال نكردند.
اين شناگر توانا علاوه بر ثبت اين ركورد، روياهاي ديگري هم در سر دارد و در صدد ثبت توانايي خود در كتاب گينس است.
رييس كميته ثبت ركوردهاي ورزشي فدراسيون ورزش هاي همگاني نيز گفت: تاكنون بيش از 700 ركورد در رشته هاي مختلف ورزشي در كتاب ركوردهاي ايران ثبت شده است كه از اين تعداد 10 تا 12 نفر موفق به ثبت در كتاب گينس شدند.
هادي رضايي افزود: ثبت ركورد در كتاب گينس به 2 شيوه هزينه اي و رايگان انجام مي شود و در بخش هزينه اي نيازمند پرداخت هفت هزار و 500 پوند و در بخش رايگان نيز داراي پروسه زماني 6 تا يكساله است.
وي افزود: براي ثبت رايگان در كتاب گينس بايد هماهنگي هايي با مجموعه گينس انجام شود و اين هماهنگي بايد با اعلام آمادگي مربي و ورزشكار همزمان باشد.
وي يادآوري شد: پروسه ثبت ركورد در كتاب گينس كمي متفاوت تر از ثبت در كتاب ركوردهاي ايران بوده و نيازمند شرايط و مستندسازي هاي خاص ويژه گينس است.
رضايي در خصوص ثبت ركورد شاهو محمدي نيز گفت: اين ورزشكار يكي از شناگران برتر در بين معلولان ذهني سندروم داون در ايران و جهان است و در صورت فراهم شدن شرايط مي تواند اين ركورد را در گينس ثبت كند.
به گزارش ايرنا، ركوردهاي جهاني گينس ( Guinness World Records) يا كتاب ركوردهاي جهاني كتابي مرجع و داراي مجموعه‌اي از ركوردهاي بين‌المللي شامل دستاوردهاي انسان و پديده‌هاي طبيعي است.
كتاب ركوردهاي جهاني گينس هر سال با اطلاعات جديد تجديد چاپ مي‌شود و خود ركورددار پرفروش‌ترين سري كتاب كپي ‌رايت جهان است.
سندروم داون بيماري ژنتيكي ناشي از وجود يك كروموزم اضافي در جنين انسان است؛ هر جنين انسان هنگام لقاح، اطلاعات ژنتيكي را از طريق 46 كروموزوم (23 كروموزوم از مادر و 23 كروموزوم از پدر) از والدينش به ارث مي برد، در بيشتر موارد بروز سندروم داون يك كروموزوم اضافه به جنين منتقل مي شود يعني 47 كروموزوم دريافت مي كند.
اين بيماري ژنتيكي داراي علايم مختلف از جمله ناهنجاري هاي عمده يا خفيف در ساختار يا عملكرد ارگان ها، مشكلات يادگيري و نيز محدوديت و تاخير در رشد و نمو است.
افراد مبتلا به سندروم داون توان ذهني پايين تر از حد ميانگين دارند و به طور معمول دچار ناتواني ذهني خفيف تا متوسط هستند اما تعداد كمي از مبتلايان به سندروم داون دچار ناتواني شديد ذهني هستند.
گزارش از: عبدالله رحماني
3020/6185/3072