تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۱

همدان - ایرنا - در آخرین روزهای پاییز پس از گذر از پیچ و خم های جاده و دیدن فصل هزار رنگ، به كوچه پس كوچه های روستایی زیبا زیر سایه كوهی عظیم می رسیم كه برگ های رنگارنگ، سنگ فرش زمینش شده و پیچش صدای باد در لابلای درختان هر رهگذری را میخكوب می كند.

به گزارش ایرنا، پس از سپری كردن مسافت 35 كیلومتری از شهر همدان و گذشتن از پیچ و خم های جاده، به روستایی می رسیم كه در آن هیچ كوچه ای به درهای بسته ختم نمی شود و هیچ بن بستی از چشم كوچه ها پنهان نمی ماند.
بهار گذشته كه به «حیدره قاضی خان» سفر كردم، گمان بردم كه این روستا تنها در آغاز سال مملو از زیبایی های چشم نواز است، اما وجود كوهی كه در تمام طول سال پوشیده از برف است و مردم محلی آن را «كوه برفی» می نامند، فصل خزان را نیز در این منطقه به رخ می كشاند و فریاد می زند كه این روستا در همه فصلهای سال سرشار از حس و حال خوش و پر از شادابی است.
با این همه آرامش و نشاط، اگر نخواهیم دست كم ساعاتی را در فضای دل انگیز روستا سپری كنیم، به خود ظلم كرده ایم؛ چرا كه حیدره قاضی خان زیباترین فضا و خونگرم ترین و ساده دل ترین مردمان را در دل خود جای داده است.
آرامش و نشاط این روستا به همراه مردمانی مهربان و خونگرم، به طور قطع ساعاتی خوش و به یادماندنی را برای گردشگری در حیدره قاضی خان در خاطره ها به ثبت می رساند؛ لحظاتی كه به دور از بوق های ممتد خودروها و هیاهوی شهرنشینی همیشه ماندگار خواهد شد.
روستای حیدره قاضی خان (حیدره دارامام) از توابع شهرستان بهار در استان همدان از روستاهای زیبا و گردشگرپذیر است كه با 180 خانوار و جمعیتی افزون بر 730 تن، در فاصله 30 كیلومتری این شهرستان واقع شده و با مركز استان 35 كیلومتر فاصله دارد.
بی تردید در شرایطی كه توسعه گردشگری به عنوان یكی از اهداف اصلی و برنامه های كلیدی دولت تدبیر و امید مطرح شده و اجرای آن نیازمند نگاه درست، همه جانبه نگر و اثر گذار به ویژه در روستاهای هدف گردشگری است، حیدره قاضی خان می تواند بستر مناسبی برای توسعه این منطقه باشد.
به اعتقاد كارشناسان، روستاهای هدف گردشگری استان همدان با داشتن جاذبه های متنوع تاریخی، طبیعی و مذهبی می توانند در توسعه اقتصادی نه فقط این دیار، بلكه در توسعه ملی نیز نقش مهمی ایفا كنند.
بافت ویژه و معماری خاص خانه‎ها، مغازه‎ها و مراكز محلات این روستاها، زیبایی های طبیعی و طبیعت بكر و دست نخورده، آثار تاریخی با قدمت چند هزار ساله، وجود قنات های قدیمی و رودهای جاری و تولید محصولات مرغوب كشاورزی، این روستاها را به روستاهای شاخص با ارزش‎ گردشگری قابل توجه تبدیل كرده است.
در حقیقت طبیعت منحصر به فردی كه در روستاهای هدف گردشگری همدان وجود دارد می‌تواند چشم هر مسافری را به خود خیره كند و وجود روستاهای بكر با طبیعت وصف‌نشدنی همچون حیدره قاضی خان فرصت بسیار خوبی برای اجرای طرح‌های روستای هدف گردشگری برای ایجاد اشتغال، درآمد و توسعه در همدان است.
روستاهای گشانی، اشتران، شهرستانه و سنجوران در شهرستان تویسركان، علیصدر و اكنلو در كبودرآهنگ، سیمین ابرو، وركانه، خاكو و وفرجین در شهرستان همدان، مانیزان، پری پیروز و جوراب شهرستان ملایر، ملحمدره، حبشی و محمدآباد شهرستان اسدآباد، ازناو و قلعه جوق شهرستان فامنین، حیدره قاضی خان و رسول آباد سفلی در شهرستان بهار و كاج در شهرستان رزن از میان یك هزار و 30 روستای دارای سكنه استان همدان به عنوان روستاهای هدف گردشگری انتخاب شده اند.
دهیار روستای حیدره قاضی خان در گفت وگو با خبرنگار ایرنا با تبیین ظرفیت های گردشگری این روستا و اقدامات انجام شده برای توسعه این بخش، اظهار داشت: مطالعات اجرای طرح هادی از سال 92 در این روستا انجام و از سال 94 آغاز شد و تاكنون 70 درصد پیشرفت فیزیكی داشته است.
علی قاضی خانی افزود: در این روستا برای اجرای طرح هادی از مصالح بومی استفاده شده و مردم این موضوع را پذیرفتند و خلالی در اجرای طرح وجود نداشته است.
وی با بیان اینكه روستا از قدیم مورد استقبال گردشگران بود، ادامه داد: پس از اجرای طرح سنگ فرش و طرح هادی، خانه های بوم گردی و مجتمع بوم گردی دهیاری در روستا راه اندازی می شود.
قاضی خانی با بیان اینكه برای توسعه گردشگری ایجاد اقامتگاه و خانه های بوم گردی ضروری است، اظهار داشت: برای اجرای طرح و احداث خانه های بوم گردی 20 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
وی افزود: گردشگری روستایی یكی از پرجاذبه ترین گردشگری ها است كه در دولت تدبیر و امید به آن توجه شده است.
قاضی خانی با بیان اینكه درآمد مردم این روستا تنها از طریق كشاورزی و دامداری است ابراز امیدواری كرد با ورود تعداد بیشتر گردشگران به این روستا، اقتصاد مردم این منطقه نیز متحول شود.
مسئول فنی و اجرایی بنیاد مسكن شهرستان بهار نیز در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: طرح هادی روستای حیدره قاضی خان در سال 92 با اعتباری افزون بر 400 میلیون ریال تهیه و ابلاغ شد.
محمد مقدم افزود: علاوه بر اعتبار یاد شده، یك میلیارد و 700 میلیون ریال نیز در آن سال از اعتبارات ملی هزینه شد و در سال 94 نیز اعتباری افزون بر یك میلیارد و 420 میلیون ریال بار دیگر به این طرح اختصاص یافت.
وی با بیان اینكه در سال 96 اعتباری نیز این طرح با اختصاص بیش از 6 میلیارد و 500 میلیون ریال در حال اجرا است، افزود: اعتبار سال 97 آن نیز 6 میلیارد ریال پیش بینی شده كه در مرحله انتخاب پیمانكاران است.
مسئول فنی و اجرایی بنیاد مسكن شهرستان بهار اظهار داشت: در نهایت 15 میلیارد و 620 میلیون ریال اعتبار برای این طرح نیاز است كه درسال 98 به اتمام برسد.
مقدم گفت: طول مسیر برای اجرای بافت با ارزش یك كیلومتر است كه شامل كل معابر می شود.
7523**2087**2090