تهران – ایرنا- شبكه خبری الجزیره قطر افزایش بودجه نظامی آمریكا برای جنگ های بی نتیجه در دیگر كشورها را با وجود فزونی فقر و كاهش بودجه درمانی و آموزشی این كشور، در جهت دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی در اقصی نقاط جهان ارزیابی كرد.

به گزارش شبكه خبری الجزیره، یك سال پیش بود كه 'جان مك كین' سناتور آمریكایی، این سوال را مطرح كرد : 'آیا دولت آمریكا راضی است با وضع مالیات ها، به چنین سختی ای گرفتار شویم؟ فكر نمی كنم این گونه باشد'. این سخنان مك كین نشان دهنده مبالغ هنگفتی بود كه مردم آمریكا به خاطر جنگ های كشورشان در خارج به بهانه مبارزه با ترورسیم پس از حادثه یازده سپتامبر در سال 2001 میلادی می پردازند.
الجزیره افزود: هزینه های ایالات متحده در به اصطلاح مبارزه با تروریسم از یازده سپتامبر تا پایان سال 2019 میلادی به 5.9 تریلیون دلار می رسد كه شامل هزینه های مستقیم و غیر مستقیم جنگ ها، حقوق سربازان و هزینه های بهداشتی آن ها می شود.
این شبكه به نقل از مؤسسه 'واتسون' وابسته به امور بین الملل دانشگاه آمریكایی 'براون' نوشت: با اشاره به اختلاف گزارش های خود با برآوردهای وزارت دفاع آمریكا (پنتاگون)، علت آن را این گونه توضیح داد كه در برآوردهای خود هزینه های مؤسسات دولتی در مواجهه با تبعات جنگ ها و به ویژه مبلغ بهره وام ها برای تامین هزینه های جنگ و مراقبت از سربازان را هم افزوده است.
در این گزارش آمده است كه پنتاگون مبلغ 80میلیارد دلار برای عملیات های ناگهانی خارجی تا سال 2023 تخمین زده است این در حالی است كه اگر جنگ ها تا این سال ادامه یابد، باید مبلغ 808 میلیارد هزینه كند و هزینه های مستقیم و غیر مستقیم جنگ به 6.7 تریلیون دلار، بدون احتساب بهره وام ها، خواهد رسید.
موسسه واتسون در ادامه تاكید كرد كه ارتش آمریكا قصد ندارد جنگ های خود را در سال جاری میلادی و یا در سال آینده پایان دهد بنابراین تا سال 2023 میلادی برای عملیات نظامی خود در افغانستان، پاكستان، عراق و سوریه به تامین مالی احتیاج دارد.
واتسون یادآور شد: تخمین هزینه جنگ های آمریكا كاری مشكل است چرا كه این مبالغ تنها هزینه عملیات نظامی مستقیم و هزینه های غیر مستقیم را در بر نمی گیرد بلكه خسارات انسانی را نیز شامل می شود. این جنگ ها 17 سال است كه مرگ صد ها سرباز آمریكایی و صدمه دیدن هزاران سرباز دیگر را در پی داشته و صدها هزار شهروند در این كشورها كشته و میلیون ها نفرهم پناهنده شده اند.
واتسون در گزارش خود تاكید كرد: دو عامل تعیین می كند كه هزینه های جنگ های آمریكا افزایش یابد یا كاهش، نخست تصمیم آینده دولت آمریكا در خصوص تامین مالی جنگ است و واشنگتن می تواند با افزایش مالیات هزینه های جنگ ها را تامین كند.
مورد دوم مدت زمان این جنگ ها است چرا كه زمان تعیین خواهد كرد كه هزینه های مختلف از جمله هزینه های وزارت دفاع و خارجه، پرداخت حقوق سربازان چقدر خواهد بود. به ویژه آن كه تا سال 2039 تعداد سربازان افزایش هم خواهد یافت.
این موسسه با اشاره به این كه وضعیت جنگ آمریكا در افغانستان به حالت سكون درآمده و ایالات متحده نیروهای خود را در سوریه و عراق پس از رفع خطر داعش كاهش داده است، مشكل را نبود راهبردی برای پایان دادن جنگ در مناطق مذكور توصیف كرد.
به گزارش ایرنا، لایحه 717 میلیارد دلاری بودجه نظامی آمریكا در سال آینده میلدی كه به امضای دونالد ترامپ رسیده است، نه تنها موجی از خشم در داخل این كشور برانگیخته، بلكه واكنش بین المللی به ویژه از سوی روسیه و چین را به همراه داشته است كه آن را تهدیدی نظامی برای خود می بینند.
تحلیلگران بودجه هنگفت نظامی سال آینده آمریكا را در شرایطی كه فقر در آمریكا رو به فزونی است و از بودجه درمانی و آموزشی این كشور هم كاسته می شود؛ نه در راستای دغدغه های امنیت ملی بلكه در جهت دامن زدن به مسابقه تسلیحاتی در اقصی نقاط جهان ارزیابی می كنند.
خاورم**3224 *1049