به گزارش ايرنا علي اصغر مونسان، چهارشنبه در آيين گشايش دهمين نمايشگاه بين المللي گردشگري پارس در شيراز، صنعت گردشگري را ابزار قوي ديپلماسي براي دولتمردان خواند.
وي افزود: كشورهاي مختلف تلاش ميكنند با ايجاد پروژههاي مصنوعي و غيرطبيعي، سهمي از اين صنعت پُرسود را به خود اختصاص دهند در حاليكه كشور ما با همه جاذبههاي طبيعي، جايگاهي ويژه در اين صنعت دارد.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري از اين صنعت به عنوان سومين صنعت پر سود جهان نام برد كه بخش بزرگي از صادرات جهان با قابليتي بسيار بالا بدان وابسته است و در عرصه اشتغال و توسعه جوامع محلي، راهكاري براي توسعه پايدار به شمار ميرود.
معاون رئيس جمهوري بيان كرد: سازمان تجارت جهاني پيشبيني كرده است كه تا سال 2020 شمار گردشگران دنيا به يك ميليارد و 600 ميليون نفر خواهد رسيد و اين صنعت قابليت اين را دارد كه بتواند 50 درصد معضل اشتغال را رفع كند.
مونسان با بيان اينكه ظرفيت اشتغالزايي گردشگري در كشور كم نظير است، افزود: اقداماتي كه تا كنون انجام شده نشان مي دهد اين صنعت با حداقل سرمايه گذاري به ازاي هر شغل 500 ميليون ريال زمينه ساز اشتغال شده است و با چنين ظرفيتي، مهمترين راهكار براي برون رفت از معضل اقتصادي به شمار ميرود.
معاون رئيس جمهوري ادامه داد: ايجاد اشتغال ارزان، توزيع عادلانه ثروت از طريق توسعه بومگردي و صنايع دستي و نيز تحقق ايده اقتصاد مقاومتي مبتني بر درون زايي، همه جاذبههاي طبيعي و فرهنگي ايران را در فهرست 10كشور برتر جهان در اين حوزه قرار داده است.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گردشگري همچنين به تلاشهاي كشورهاي كوچك منطقه كه بدون برخورداري از تاريخ غني و جغرافياي متفاوت در پي ايجاد طرح هاي جاذب گردشگري هستند، اشاره كرد.
** در تبليغات خارج از كشور ضعف داريم
مونسان، همچنين از ضعف تبليغات در حوزه معرفي ايران در خارج از كشور ياد كرد و بيان داشت: سازمان ميراث فرهنگي برنامههايي جدي در حوزه تبليغات و معرفي كشور به ديگر نقاط جهان دارد و اميدواريم بودجه لازم آن نيز تامين شود.
وي اضافه كرد: دولت همه تلاش خود را براي افزايش بودجه در اين زمينه كرده است و هم اكنون سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري جزو دستگاه هاي برتر به لحاظ رشد بودجه در سال 98 است اما سرجمع بودجه اين سازمان نسبت به نهادهاي ديگر اندك است.
معاون رئيس جمهوري در بخش ديگري از سخنان خود از برگزاري نمايشگاه هاي گردشگري به عنوان يكي از دستاوردهاي بارز سازمان ميراث فرهنگي در زمينه گردشگري ياد كرد كه امكان ارتباط چهره به چهره فعالان گردشگري را فراهم ميكند.
مونسان، نمايشگاه گردشگري پارس و نمايشگاه گردشگري تهران را بزرگترين نمايشگاه هاي كشور دانست.
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گردشگري تلاشهاي صورت گرفته در دولت را در زمينه گردشگري چشمگير توصيف كرد و گفت: اين تلاشها در تاريخ كشور بي سابقه بوده است تاجايي كه هم اكنون، يك هزار و 100طرح با سرمايه گذاري 43 هزار ميليارد تومان در كشور در حال اجراست.
وي، با اشاره به روند تامين زيرساختها نيز بيان داشت: در دولت دوازدهم افزون بر 392 طرح را به بهره برداري رسانده ايم، همچنين لغو رواديد با كشورهاي هدف با همكاري وزارت امور خارجه صورت گرفته است كه در جديدترين اقدامات رواديد كشور عمان حذف شده است و در حال مذاكره براي لغو رواديد كشور چين هستيم.
مونسان، همچنين به صدور ويزاي بدون برچسب نيز اشاره كرد كه از هفته گذشته آغاز شده است و در مورد تامين امنيت و نظم گردشگران و نيز ارايه بسته هاي سفر ارزان در قالب اقامتگاههاي بوم گردي نيز سخن گفت.
**رويدادهاي گردشگري تقويم ميشود
رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري ادامه داد: رويدادهاي گردشگري كشور به عنوان يكي از مولفه هاي مهم توسعه گردشگري به صورت تقويم در خواهد آمد و اين امر باعث ثبات در فعاليتهاي گردشگري خواهد شد.
معاون رئيس جمهوري همچنين از استان فارس به عنوان قطب گردشگري كشور ياد كرد كه ميتواند مقصدي بين المللي باشد.
مونسان اضافه كرد: 117طرح گردشگري با يك هزار و 700 ميليارد تومان سرمايه گذاري براي تكميل روند زيرساختهاي گردشگري در فارس در حال تكميل است.
وي افزود: برخورداري استان فارس از بيشترين ثبت در حوزه گردشگري در ايران بيانگر اين است كه اين استان از ظرفيت هاي بسيار ارزشمندي برخوردار است و تا امروز نيز كاركردهاي بسيار خوبي داشته است.
دهمين نمايشگاه بين المللي گردشگري پارس تا بيست و چهارم آذرماه جاري در محل دائمي نمايشگاههاي استان فارس واقع در شهرك گلستان شيراز برپاست.
7375 / 6118 / 2027
تاریخ انتشار: ۲۱ آذر ۱۳۹۷ - ۲۰:۴۰
شيراز-ايرنا- معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گردشگري با تاكيد بر اينكه كشور بايد در پي ايجاد يك اقتصاد جديد باشد، گفت: صنعت گردشگري با همه مولفهها و قابليتهايش ميتواند در اين اقتصاد جديد و پُرسود نقش ويژهاي ايفا كند.