به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری اسوشیتدپرس، در این تحقیقات پس از انجام جراحی و خارج كردن تومور ملانوم از بدن موش ها، محققان محل زخم جراحی را با استفاده از افشانه كلسیم كربنات آغشته كردند. در نتیجه این اقدام رشد سلول های سرطانی كاهش یافت و موش ها توانستند حداقل 60 روز را بدون رشد مجدد تومور سپری كنند.
كلسیم كربنات یك ماده معدنی است كه در پوسته تخم مرغ و در سنگ ها یافت می شود و پروتئین CD47 را در سلول های سرطانی غیرفعال می كند. این پروتئین سیگنال هایی ایجاد می كند كه از سلول های سرطانی در برابر سیستم ایمنی بدن محافظت می كنند.
كلسیم كربنات در محل زخم ها حل شده و ماكروفاژهایی را فعال می كند كه امكان بیرون راندن اشیای خارجی را از بدن فراهم می كنند. ماكروفاژها سلول های بیگانه خوار هستند كه سلول های فرسوده و بقایای سلولی را به درون خود كشیده و توسط آنزیم ها آن ها را از بین می برند.
به گفته محققان ژل كلسیم كربنات كه در این تحقیقات به شكل افشانه مورد استفاده قرار گرفت، یكی از بزرگترین موانع درمان سرطان را از پیش رو برمی دارد. یكی از ویژگی های سرطان، پخش شدن آن در بدن است. در واقع 90 درصد از افراد مبتلا به تومورهای سرطانی به دلیل بازگشت سرطان یا متازتاز جان خود را از دست می دهند.
در حال حاضر محققان در تلاشند تا عملكرد این افشانه را در آزمایشات بیشتری مورد بررسی قرار داده و در صورت امكان مجوز استفاده از آن را روی انسان دریافت كنند.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Nature Nanotechnology منتشر شده است.
علمی (6) *9259 * 3063
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۲
تهران- ایرنا- محققان دانشگاه كالیفرنیا با استفاده از افشانه كلسیم كربنات راهكار جدیدی را برای جلوگیری از بازگشت سرطان پس از خارج كردن تومور از بدن یافتند.