به گزارش ایرنا، بهمن وكیلی روز پنجشنبه در نشست شورای برنامه ریزی و توسعه چهارمحال و بختیاری افزود: سند آمایش سرزمین دارای سه برش ملی، منطقه ای و استانی در مرحله مطالعات و تدوین طرح است كه پس از تكمیل در سطح منطقه ای و ملی به مرحله اجرا گذاشته می شود.
وی ادامه داد: تاكنون یكهزار و 89 جلد مطالعات سند آمایش سرزمین در كشور تهیه شده كه به 2 دسته اسناد راهبردی و اسناد اجرایی تقسیم بندی می شود.
وكیلی با اشاره به اهمیت سند آمایش سرزمین در توسعه تصریح كرد: این سند پایه ای برای برنامه ها و طرح های مطالعاتی استان ها و در سطح كلان ملی قرار می گیرد.
معاون امور برنامه ریزی و نظارت آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه ادامه داد: به دنبال ایجاد مدلی هستیم كه بر اساس آن بین سندهای آمایش سرزمین و طرح های عمرانی و توسعه ای ارتباط معناداری ایجاد كنیم.
وكیلی خاطرنشان كرد: سند آمایش سرزمین بستر مناسبی را برای تحقق الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت فراهم می كند.
به گزارش ایرنا، سند آمایش سرزمین بعنوان سند بالادستی، الگوی تهیه و تدوین برنامه های توسعه پنج ساله و سایر برنامه های توسعه ای كشور به شمار می رود.
آمایش سرزمین به معنای بهره برداری بهینه از امكانات در راستای بهبود وضعیت مادی و معنوی در قلمرو جغرافیایی خاص است. در این طرح مزیت های فضای طبیعی، اجتماعی و اقتصادی، سازماندهی و نظام بخشی می شود. این كار با هدف ایجاد رابطه منطقی بین توزیع جمعیت و انجام فعالیت ها در پهنه سرزمین با توجه به ویژگی های فضایی مناطق است.
ایران با سابقه نزدیك به 50 سال برنامه ریزی تاكنون 2 بار تهیه برنامه های بلندمدت آمایشی را تجربه كرده است. تجربه نخست مربوط به مطالعات دهه 50 است كه با وقوع انقلاب اسلامی مسكوت ماند و تجربه دوم به سال 61 باز می گردد كه به دلیل وقوع جنگ تحمیلی و افزایش مشكلات و مسائل اقتصادی ناشی از آن به مرحله اجرا نرسید.
اما مرحله جدید مطالعات آمایش سرزمین در كشور از سال 76 شروع شد و تاكنون و با گذشت 20 سال هنوز در مرحله مطالعات قرار دارد.
7363/6021
تاریخ انتشار: ۲۲ آذر ۱۳۹۷ - ۱۸:۳۱
شهركرد- ایرنا- معاون امور برنامه ریزی و نظارت آمایش سرزمین سازمان برنامه و بودجه از تدوین سند آمایش سرزمین 26 استان كشور خبر داد و گفت: سند 5 استان دیگر تا پایان دی ماه امسال تكمیل می شود.