شيراز-ايرنا- نماينده مردم شهرستان جهرم در مجلس شوراي اسلامي گفت: با حمايت ستاد بازآفريني شهري وزارت راه و شهرسازي، بازار و غار سنگ اشكن اين شهرستان كه از جمله بناهاي تاريخي به شمار مي آيند، مرمت مي شوند.

محمدرضا رضايي كوچي، پنجشنبه در گفت و گو با ايرنا بيان داشت: در بازديدي كه شامگاه بيست و يكم آذر 97 به اتفاق هوشنگ عشايري معاون وزير راه و شهرسازي و دبير ستاد ملي بازآفريني شهري از غار سنگ اشكن جهرم داشتيم، برآوردهاي اعتباري براي مرمت و محوطه سازي اين غار انجام شد.
رئيس كميسيون عمران مجلس شوراي اسلامي افزود: همچنين در ادامه اين بازديد از عمليات اجرايي مرمت سقف، كف، ديواره‌ها، سيستم آتش‌نشاني، هدايت آب‌هاي جاري، ساماندهي عبور كابل‌هاي برق، تلفن و ساير پروژه‌هاي مرمت بازار جهرم بازديد شد و اعتبارات مورد نياز در اين زمينه اختصاص يافت.
رضايي كوچي به ميزان اعتبار تخصيص يافته اشاره اي نكرد.
اين نماينده مجلس گفت: همچنين در سفر معاون وزير راه و شهرسازي و مديرعامل شركت عمران و بهسازي شهري ايران در نشستي، چگونگي اجراي طرح هاي عمراني مصلاي نماز جمعه جهرم مورد بررسي قرار گرفت و تصميم هاي لازم اتخاذ شد.
رضايي كوچي بيان كرد: معاون وزير راه و شهرسازي همچنين از روند احداث سالن‌هاي اختصاصي ژيمناستيك و بوكس جهرم در مجموعه ورزشي فرجام كه از محل اعتبارات ستاد باز آفريني شهري در حال ساخت است، بازديد كرد.
نماينده مردم شهرستان جهرم در مجلس شوراي اسلامي در بخش ديگري از مطالب خود افزود: اين شهرستان داراي يادمان هاي تاريخي متعددي است كه مي‌توان در قالب طرح‌هاي كارشناسي‌شده، مشاركت‌هاي مردمي و استفاده از ظرفيت‌هاي سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و وزارت راه و شهرسازي از اين ظرفيت‌ها به‌ خوبي بهره گرفت.
رضايي كوچي اضافه كرد: در بيست و يكم آذرماه جاري نيز با حضور علي اصغر مونسان معاون رئيس‌جمهوري و رئيس سازمان ميراث‌ فرهنگي، صنايع‌ دستي و گردشگري، راهكار‌ها و راهبرد‌هاي پيشبرد اهداف ميراث ‌فرهنگي در شهرستان جهرم بررسي شد.
وي ادامه داد: رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري در اين نشست با تاكيد بر ضرورت نگاه كارشناسي به طرح‌هاي احياي بناها و محوطه‌هاي تاريخي، دستورات لازم را براي توجه بيشتر به بناهاي تاريخي شهرستان جهرم و همچنين توسعه ظرفيت‌هاي گردشگري استان فارس صادر كرد.
غار سنگ اشكن يا سنگ شكنان در دامنه شمالي البرز كوه در جنوب شهر جهرم در ارتفاع 1091 متري از سطح دريا قرار دارد. فاصله اين غار تا شهر جهرم سه كيلومتر و تا شيراز، 193كيلومتر است.
هنوز تاريخ دقيقي براي ساخت و حفر تونل‌هاي آن معين نشده است اما اغلب كارشناسان و ساكنان محلي، قدمت اين غار را متعلق به دوره صفويه مي‌دانند.
اين غار با بيش از 100ستون سنگي و دوازده دهانه، با شماره 10117، ثبت ملي شده و يكي از جاذبه‌هاي تاريخي و گردشگري شهرستان جهرم است.
طول غار حدود 350 متر و عرض آن 150 متر، با وسعتي حدود چهار هكتار است و ارتفاع آن سه تا چهار متر و در انتها به كمتر از يك متر مي‌رسد.
بازار سرپوشيده‌ جهرم، از بناهاي تاريخي اواخر دوره زنديه و اوايل قاجاريه است و از اين بنا به ‌عنوان خواهر دو قلوي بازار وكيل شيراز نام برده مي‌شود.
اين بازار، از نوع بازارهاي صليبي با چهار راسته‌ شمالي، جنوبي، شرقي و غربي است كه با يك چهارسوق زيبا در وسط به هم متصل هستند.
حاج محمد حسين‌ خان جهرمي، حاكم جهرم و فسا در سال 1250ق. ‌اين بنا را با چندين كاروانسرا، تيمچه، ‌مسجد و حمام متصل به آن، ظرف مدت 6 سال ساخت و در دوره‌هاي بعد، اين بنا توسعه يافت.
بازار جهرم با بيش از 100حجره و 800 تا يك هزار متر مربع زيربنا يكي از بازارهاي مهم سرپوشيده‌ ايران است.
بازار سنتي سرپوشيده‌ جهرم‌ به موازات خيابان جمهوري‌ اسلامي است، بيشتر حجره‌هاي آن به پارچه ‌فروشي اختصاص دارد و از اين رو به بازار پارچه ‌اي نيز معروف است.
بازار جهرم در سال 1352خورشيدي با شماره 950 در فهرست آثار ملي ايران به ثبت رسيد.
شهرستان جهرم در فاصله‌ 193كيلومتري جنوب شرقي شيراز قرار دارد.
9910 /6118