شيراز- ايرنا- مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها گفت: پژوهش و فناوري، زيربناي توسعه همه جانبه و پايدار در حوزه هاي فرهنگي، اجتماعي و اقتصادي است.

روابط عمومي و امور بين الملل استانداري فارس در مطلب جمعه خود به نقل از آيت الله رزمجو افزود: اگر مي خواهيم به توسعه پايداري كه بتواند پاسخگوي نيازهاي امروز جامعه و مدافع حقوق نسل هاي آينده باشد دست يابيم راهي جز اتكا به علم، فناوري و پژوهش نداريم.
وي، درباره اجراي برنامه هاي هفته پژوهش و فناوري در استان فارس (24 تا 30 آذر) گفت:شعار امسال هفته پژوهش و فناوري كه برنامه هاي آن به رياست استاندار اجرايي مي شود، 'پژوهش هدفمند، ارزش آفرين در خدمت توليد ملي' است.
او اظهار داشت: علاوه بر نامگذاري كلي، براي هر يك از روزهاي هفته پژوهش و فناوري هم نامي انتخاب شده كه از جمله مي توان به شعار 'پژوهش، فناوري و مدرسه'، 'پژوهش، فناوري و حوزه و دانشگاه'، 'پژوهش، فناوري و چالش هاي ملي'، 'پژوهش، فناوري و علوم انساني' و 'پژوهش، فناوري و تعاملات بين المللي' اشاره كرد.
رزمجو، مهمترين رويداد هفته پژوهش در فارس را برگزاري نمايشگاه دستاوردهاي پژوهشي و فناوري اين استان دانست و افزود: در اين نمايشگاه كه در مجتمع فرهنگي – رفاهي دانشگاه شيراز برگزار مي شود، تمام دانشگاه ها، مراكز تحقيقاتي، سازمان ها، دستگاه هاي اجرايي و شركت هاي دانش بنيان و فناور، جديدترين دستاوردهاي خود در حوزه پژوهش و فناوري را در 70 غرفه در معرض ديد مردم قرار مي دهند.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها اضافه كرد: برنامه هاي هفته پژوهش و فناوري از صبح دوشنبه 26 آذرماه با حضور مسئولان استان آغاز مي شود و سه شنبه 27 آذرماه از 45 نفر از فعالان حوزه علم و پژوهش استان شامل استادان دانشگاه، پژوهشگران مراكز تحقيقاتي، شركت هاي دانش بنيان، دستگاه هاي اجرايي، حوزه علميه و آموزش و پرورش تجليل خواهد شد.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها، درباره اولويت هاي پژوهشي استان هم گفت: اين اولويت ها بر اساس جلسات متعددي كه در سال 97 برگزار شده و همچنين اعتبار حدود 20 ميليارد ريالي تخصيص يافته به پژوهش و فناوري استان در پنج سطح ديده شده است.
رزمجو افزود: چالش آب اصلي ترين موضوع پژوهشي است كه پژوهشگران در حوزه آب مي توانند طرح هاي تحقيقاتي در اين زمينه ارائه دهند.
او ادامه داد: اولويت دوم استان آسيب هاي اجتماعي است و اين موضوع نشان مي دهد كه در واقع در حوزه علوم انساني بايد بيشتر كار كنيم چرا كه رفع آسيب هاي اجتماعي مانند اعتياد، طلاق و مهاجرت نخبگان مي تواند به استان كمك كند.
وي، اولويت سوم طرح هاي پژوهشي فارس را بحث سرمايه گذاري داخلي و خارجي دانست و گفت: در اين زمينه نيز دانشگاه ها مي توانند طرح هاي تحقيقاتي ارائه دهند.
رزمجو اظهار داشت: حوزه گردشگري با توجه به وجود ظرفيت هاي فراوان فرهنگي، تاريخي و مذهبي در فارس اولويت چهارم پژوهش در اين استان است كه انتظار داريم صاحبنظران حوزه گردشگري در اين زمينه ما را ياري كنند.
مشاور استاندار فارس در امور دانشگاه ها، اولويت پنجم پژوهش را سلامت و محيط زيست دانست و افزود: اين مباحث مهم با توجه به همكاري دانشگاه شيراز و دانشگاه علوم پزشكي به عنوان 2 دانشگاه مطرح در سطوح ملي و بين المللي و همچنين وجود پارك علم و فناوري و ساير دانشگاه هاي استان به عنوان يك اولويت كليدي در دستور كار قرار گرفته است.
وي با اشاره به جايگاه ملي و بين المللي پروفسور جبب الله فيروزآبادي در علم شيمي گفت: امسال براي نخستين بار و به همت بنياد نخبگان فارس از جايزه پروفسور فيروزآبادي در برنامه هاي هفته پژوهش و فناوري استان رونمايي مي شود و اين جايزه به پژوهشگري كه ادامه دهنده راه اين استاد باشد تعلق مي گيرد.
6122 / 1876