لندن – ایرنا – تازه‌ترین گزارش كنگره اتحادیه‌های كارگری انگلیس نشان می‌دهد كه سطح واقعی درآمد مردم این كشور طی 10 سال گذشته به‌طور میانگین حدود 12 هزار پوند كاهش داشته كه این مساله به گسترش فقر و شكاف طبقاتی در جامعه انگلیس منجر شده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا، داده‌های آماری حاكی است كه لندن نشینان با میانگین كاهش 20 هزار پوند از درآمد واقعی خود طی یك دهه گذشته، بیشترین خسارت را تجربه كرده‌اند. كمترین سطح كاهش درآمد نیز مربوط به مناطق شمال شرقی انگلیس است، به طوریكه قدرت خرید ساكنین این مناطق طی ده سال گذشته 5 هزار پوند كاهش داشته است.
گزارش كنگره اتحادیه‌های كارگری انگلیس با اشاره به این آمار نتیجه‌گیری كرده است كه این كشور بیشترین سطح كاهش دستمزدها را در قیاس با سایر كشورهای پیشرو در عرصه اقتصادی تجربه كرده است.
«فرانسیس اگرادی» دبیر كل كنگره اتحادیه‌های كارگری انگلیس دراین‌باره می‌گوید: دولت قادر نبوده است تا با بحران هزینه زندگی مقابله كند و درنتیجه میلیون‌ها خانواده در كریسمس امسال نسبت به سال گذشته فقیرتر شده‌اند.
وی با اشاره به افزایش سطح درآمد مردم در سایر كشورهای اروپایی افزود: شاخص درآمد در انگلیس همچنان روی لاین آهسته حركت می كند و وزرا بایستی به فكر حل این معضل باشند.
تحلیلگران اقتصادی بر این باورند كه افزایش نرخ تورم و پایین ماندن دستمزدها در آستانه خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، تأثیرات جدی و نامطلوبی را در قدرت خرید و كیفیت زندگی مردم گذاشته است. این مساله اینك به گرایش مردم انگلیس برای ادامه عضویت در اتحادیه اروپا و برگزاری اعتراضات خیابانی برای اعلام مخالفت با برگزیت منجر شده است.
گزارش‌های دفتر آمار ملی انگلیس در دو سال گذشته نشان می‌دهد كه شاخص نرخ مشتری ( CPI) غالباً روند صعودی طی كرده و در بهترین حالت ثابت مانده است. ارزش پوند انگلیس در برابر یورو و دلار آمریكا نیز در همین مدت نوسانات شدیدی را تجربه كرده است.
پدیده فقر در انگلیس پس از روی كار آمدن دولت محافظه‌كار در سال 2010 به این‌سو شتاب بی‌سابقه‌ای به خود گرفته است. وزارت كشور انگلیس دیروز در گزارشی اعلام كرد كه آمار افراد بی‌خانمان در این كشور در یك سال گذشته روند افزایشی طی كرده است. در این آمار كه یك نسخه آن در تارنمای وزارت كشور منتشرشده آمده است كه طی یك سال گذشته بالغ‌بر 120 هزار كودك در انگلیس در اقامتگاه‌های موقت و غیر مناسب زندگی كرده‌اند.
این آمار همچنین حاكی است كه تا ژوئن 2018 میلادی، 82 هزار و 310 خانوار در اقامتگاه‌های موقت مستقر بوده كه این میزان در قیاس با سال قبل 5 درصد و در قیاس با هشت سال پیش 71 درصد افزایش داشته است. افزون بر این، بیش از 2 هزار و 500 خانواده در خوابگاه و 3 هزار و 740 خانوار دیگر هم در اردوگاه پناه‌جویان اسكان داده‌ شده‌اند.
مشكل هنگامی جدی می‌شود كه بدانیم آمار یادشده بیانگر بخشی از معضل بی‌خانمانی در انگلیس است چراكه این آمار، شامل افراد كارتون خواب و آن‌هایی كه بنا به هر دلیلی به ثبت‌نام خود در فهرست افراد بی‌خانمان وزارت كشور تمایل ندارند، نمی‌شود.
موسسه انگلیسی شل‌تر (پناهگاه) در گزارشی كه به‌تازگی منتشر كرده است آمار افراد بی‌خانمان را 320 هزار نفر تخمین زده است.
ناظران بر این باورند كه سیاست ریاضت اقتصادی دولت انگلیس اصلی‌ترین عامل گسترش فقر و تشدید معضل بی‌خانمانی در این كشور شده است.
اروپام ** هـ ن **1337