به گزارش ايرنا، مصطفي كواكبيان رئيس گروه دوستي پارلماني ايران و ايرلند دوشنبه گذشته در رأس هياتي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي ديدار با مقامهاي ايرلندي وارد دوبلين شد. هيات ايراني در اين سفر علاوه بر ملاقات با همتاي ايرلندي، با نايبرئيس مجلس نمايندگان، رئيس مجلس سنا و رئيس كميسيون سياست خارجي، تجارت و دفاع مجلس ايرلند ملاقات كردند. افزون بر اين، ملاقاتهاي جداگانهاي با وزير كشاورزي، شيلات، باغداري و وزير اشتغال، تجارت و نوآوري برگزار شد.
'مسعود اسلامي' روز شنبه در گفتوگو با خبرنگار ايرنا اين سفر را نخستين سفر رسمي هيات پارلماني ايران به ايرلند توصيف كرد كه بلافاصله با شروع دوره جديد رياست جمهوري «مايكل دنيل هيگينز » صورت گرفت.
سفير جمهوري اسلامي ايران در دوبلين عنوان كرد كه رئيسجمهوري ايرلند فضاي مناسبي را براي توسعه روابط خارجي ميان دو كشور ايجاد كرده است.
وي اين سفر را در ادامه روابط پارلماني موفق و فعال بيان دو كشور اعلام كرد و بيان داشت: پيش از اين رئيس مجلس سنا، رئيس قبلي مجلس نمايندگان و هياتي از اعضاي گروه دوستي پارلماني ايرلند به ايران سفر كرده بودند و اين اعزام در پاسخ به سفر هيات ايرلندي بود.
سفير كشورمان درباره اهميت سفر هيات پارلماني ايران به دوبلين گفت: در همه اين ملاقاتها، ديدگاههاي جمهوري اسلامي ايران نسبت به مسائل منطقهاي و دوجانبه تشريح شد و طرف مقابل ابراز علاقه زيادي براي توسعه روابط نشان داد و درنهايت روساي دو گروه بيانيه مشتركي را امضاء كردند.
به گزارش ايرنا، روساي گروههاي دوستي پارلماني ايران و ايرلند پنجشنبه گذشته با صدور بيانيهاي مشترك بر لزوم گسترش همكاريهاي دوجانبه تأكيد كردند.
در اين بيانيه آمده است: ما به فرصتها و ظرفيتهاي ممتازي كه براي توسعه همكاري بين ايران و ايرلند وجود دارد، اذعان داريم. لازم است اين ظرفيتها و فرصتها در زمينههاي مختلف سياسي، اقتصادي، تجاري، علمي و فرهنگي محقق شوند.
بيانيه يادشده ميافزايد: حجم فعلي مبادلات تجاري سالانه بين ايران و ايرلند، حدود 140 ميليون يورو است كه با ظرفيتها و توانمنديهاي دو طرف متناسب نيست. حمايت از تجارت بيشتر و همكاري اقتصادي، لازمه تقويت همكاري بين دو كشور است.
روساي گروههاي پارلماني دوستي ايران و ايرلند تأكيد كردند: ما ديدگاههاي مشتركي در خصوص مسائل مهم بينالمللي مانند امحاء سلاحهاي كشتارجمعي، ترويج چندجانبه گرايي و مخالفت با يكجانبهگرايي و مقابله با تروريسم داريم. ايران و ايرلند اهميت زيادي براي حلوفصل ديپلماتيك و صلح طلبانه بحرانهاي منطقهاي و بينالمللي قائل هستند.
در بخش ديگري از اين بيانيه، برجام دستاورد برجسته ديپلماتيك اعلام و طرف ايرلندي همگام با مواضع محكم ايران و اتحاديه اروپا، بر اهميت اجراي كامل آن تأكيد كرده است.
بيانيه يادشده ميافزايد: نظر به آثار و فوايد مهم ديدارهاي دورهاي پارلماني بين ايران و ايرلند، ما تعامل بيشتر و ديدارهاي مقامات ارشد دولتي دو كشور با رويكرد توسعه همكاري در سطوح دوجانبه و بينالمللي را تشويق ميكنيم.
سفير كشورمان صدور اين بيانيه و سطح ديدارهاي صورت گرفته را نشاندهنده اراده طرف ايرلندي براي تعميق روابط با جمهوري اسلامي ايران توصيف كرد.
وي در پاسخ به سؤالي درباره دستاورد ملاقاتهاي صورت گرفته اظهار داشت: محتواي گفتوگوها به صورتي بود كه ما از موضوعات ذهني حرف نميزديم بلكه هم در مورد مواضع سياسيمان شفاف و روشن حرف زديم و همدر مورد زمينه همكاريهاي اقتصادي از امكانات و بسترهاي موجود بحث كرديم.
اسلامي ادامه داد: البته پيگيري موضوعات در عرصه سياسي و اقتصادي بهتدريج محقق خواهد شد اما [بهطوركلي] سفر هياتهاي سياسي، گفتوگو و تماسهاي نزديك و محملي براي تعامل ايجاد كردن، به لحاظ ديپلماتيك حائز اهميت است و ما اميدواريم كه پاسخ اين سفر در حدود 10 ماه ديگر از طرف ايرلندي داده شود و شاهد ثمرات بيشتري باشيم.
عليرضا رحيمي و الياس حضرتي نمايندگان تهران و زهرا ساعي نماينده تبريز در اين سفر كواكبيان را همراهي مي كردند.
شبد** هـ ن **9122
تاریخ انتشار: ۲۴ آذر ۱۳۹۷ - ۰۵:۵۷
لندن – ايرنا – سفير جمهوري اسلامي ايران در دوبلين با اشاره به سفر هيات گروه دوستي پارلماني ايران به ايرلند گفت: سطح بالاي ملاقاتهاي صورت گرفته نشان دهنده اين واقعيت است كه طرف ايرلندي مصمم به توسعه همكاري ها با ايران است.