بندرعباس - ايرنا- مدرس گردشگري هرمزگان گفت: طرح گردشگري خوبي تهيه شده اما هنوز طرح آمايش استان به عنوان سند بالا دستي كه كاربري ها را در نقطه نقطه ي هرمزگان مشخص كرده ابلاغ نشده است.

مهدي شيرخاني روز شنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: آمايش هرمزگان به خوبي تهيه شده كه بايد آنرا پذيرفت و اجرا كرد و طرح گردشگري استان بايد با سند آمايش بروز، هماهنگ، متناسب و همخوان شود، وجود اين سند مدون، سليقه مديريتي را محدود كرده و با نشان دادن چشم انداز از مدير مي خواهد براي رسيدن به آن تلاش كند.
وي بيان كرد: مديريت هاي كوتاه مدت 2 و 3 ساله از آسيب هاي كشور است كه باعث شده مديران از پرداختن به كارهاي اصولي و اساسي بازمانده و به كارهاي كوچك و زودبازده اي بپردازند تا كارنامه اي براي نشان دادن داشته باشند.
به گفته اين مدرس دوره هاي تورگردي، اگر سند و چشم انداز آينده گردشگري وجود داشته باشد مدير بايد براي تحقق آن تلاش كند و گزارش اقدام هاي انجام شده براي رسيدن به هدف را براي مدير بعدي بدهد.
وي افزود: به نظر مي رسد مدل پيشرفت هرمزگان تحميلي است در صورتي كه پيشرفت بايد با توجه به ظرفيت هاي محلي و آمادگي سرزميني باشد كه اين ها بسيار مهم و پيش نياز است و اين نقش سند آمايش را نشان مي دهد.
مدرس گردشگري خاطر نشان كرد: به عنوان مثال مردم جزيره هرمز كه به بهشت زمين شناسان جهان معروف است به خاطر آسيب هايي كه گردشگران به نظام فرهنگي آن وارد كرده اند معترض هستند.
وي اضافه كرد: هزينه بازديد از يك جزيره معمولي در كشور تركيه بسيار بيشتر از جزيره هرمز است كه دليل آن به هدف گذاري و ارزش گذاري بلند مدت براي آن جزيره باز مي گردد.
وي ابراز داشت: آيا استاندارد بازديدي از جزيره هرمز و ساير مناطق و جاذبه هاي گردشگري هرمزگان مشخص است، تورها چه تعداد گردشگر را با لحاظ چه مواردي مي توانند به مناطق گردشگري ببرند؟
شيرخاني بيان داشت: بايد بررسي شود آيا با مدل پيشرفت كنوني توانسته ايم به گونه اي توان افزايي پايدار ايجاد كنيم كه فرهنگ، جامعه و محيط زيست آسيب نبيند و اگر نتوانستيم دليلي براي ادامه اين مسير وجود ندارد.
مدرس گردشگري خاطر نشان كرد: گردشگري تنها راه پيشرفت هرمزگان نيست كه آن را به عنوان ستون اول و آخر پيشرفت بدانيم، اين تنها يكي از راه پيشرفت هرمزگان است.
مدرس گردشگري در هرمزگان اظهار داشت: دولت ها و مديران مختلف با رويكردهاي گوناگون آمده اند و رفته اند كه حاصل آن بدست آمدن تجربه هاي مختلف بوده و اكنون اقدام هاي انجام شده به آسيب شناسي نياز دارد تا محل ايراد كار مشخص شود.
شيرخاني بيان داشت: مشكل از دستگاه هاي دولتي، اداره كل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و يا زنجيره خدمات گردشگري است، خدمات و زنجيره گردشگري توسط سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري داده نمي شود، به عنوان مثال متولي بخش حمل و نقل بر عهده اداره دولتي ديگري است.
براساس سخنان وي، گردشگري بدون حمل و نقل معنا ندارد و شايد بهتر باشد بخش هاي مرتبط با حوزه گردشگري زير نظر سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري قرار گيرد تا قانون ها و مواردي مربوطه با تمركز و دقت بيشتر اجرا شود.
وي ادامه داد: به عنوان مثال هتل داران نامه معافيت مالياتي دارند ولي اداره ماليات استان به آن رسيدگي نمي كند يا شركت توزيع برق به معافيت 50 درصدي هتل ها بي توجه اي مي كند، اين قانون هاي كشور است كه اجرا نمي شود.
شيرخاني افزود: اكنون شاهد چندگانگي و موازي كاري هستيم، به عنوان مثال بنياد بركت مسوول پيشرفت جزيره هرمز است ولي اداره هاي ديگري هم در اينجا فعال هستند.
وي گفت: بر طبل گردشگري كوبيدن با لحاظ ملاحظه هاي پيشرفت، بايد آن اندازه بلند نباشد كه روستايي بي نياز از تغيير شغل كار خود را رها كند يا تغيير دهد، اين فرد با بازاريابي بوسيله ابزار شبكه هاي اجتماعي در جهان فناوري آشنا نيست.
شيرخاني اضافه كرد: كوبيدن بر طبل گردشگري بايد همنوا و موزون و متوازن با ظرفيت و چشم اندازي مشخص شده در سند آمايش استان باشد، از آن صدا گوش خراش بلند نشود، اينجا موضوع آمادگي سرزميني مطرح مي شود كه با وجود ان كار بهتر و با آسيب كمتري پيش مي رود و مي تواند زيرساخت ها و ظرفيت مردمي را هم همراه كند.
3219/6048